Πρίντεζης : «Πρέπει να μην είμαστε τόσο προβλέψιμοι»

Πρίντεζης : «Πρέπει να μην είμαστε τόσο προβλέψιμοι»

Ξεκάθαρος ήταν ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αναφορικά με τον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Και αυτός δεν ήταν στην καλύτερη ψυχολογία μετά το χαμένο ματς στο ΟΑΚΑ. Αντιθέτως ο Γιώργος Πρίντεζης,  γνωρίζοντας το ποσό κομβικό είναι το τρίτο ματς των τελικών, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τα σημεία που πρέπει να διορθώσει άμεσα ο Ολυμπιακός αν δεν θέλει να χάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ σχολίασε: «Νομίζω πρέπει να παίξουμε πιο ομαδικά, να βγούμε όλοι οι παίκτες μπροστά. Γενικά πιστεύω όμως ότι πρέπει να δείξουμε ενέργεια. Δεν είναι ότι είμαστε τόσο κουρασμένοι σωματικά ή ψυχολογικά. Πρέπει να μην είμαστε τόσο προβλέψιμοι. Πρέπει η μπάλα να κυκλοφορεί και περισσότεροι παίκτες να συμμετέχουν για να είμαστε πιο επικίνδυνοι για τον αντίπαλο».

Αναφορικά τώρα στο ερώτημα για το αν το μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ αποσυντόνισε από τον στόχο του τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Όχι δεν πιστεύω ότι φταίει αυτό. Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί και πρόκειται ν’ αντιδράσει. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και όποιος θα έκανε μια μικρή διαφορά θα κέρδιζε το ματς. Πλέον έτσι όπως είναι τα παιχνίδια στις σειρές παίζει ρόλο ποια ομάδα θα το κάνει αυτό ώστε να «φύγει» μπροστά. Αυτό το πέτυχε ο Παναθηναϊκός, έβαλε κάποια εύκολα καλάθια ενώ εμείς δεν ήμασταν καθόλου καλοί στην επίθεση».

Είναι με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα του Πειραιά. Μπορεί λοιπόν ν’ αντιδράσει τώρα;  «Ναι φυσικά, αλλά και να μην είχαμε την δύναμη θα πρέπει να τη βρούμε»  τόνισε ο Πρίντεζης και συνέχισε σχετικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει από πέρυσι τέσσερις νίκες στο ΣΕΦ, υποστήριξε ότι «Σίγουρα δεν είναι ότι και πιο ωραίο, ούτε για τον κόσμο ούτε για εμάς. Βέβαια, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, το επίπεδο των δύο ομάδων είναι πολύ υψηλό και απλά με το να είσαι συγκεντρωμένος μπορείς να φέρεις το διπλό. Το κάναμε και εμείς και εκείνοι. Φυσικά δεν θέλω να πω ότι δεν παίζει ρόλο η έδρα σε καμία περίπτωση όμως πλέον με αυτό το επίπεδο δεν είναι κάτι ανέφικτο. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα διαχείρισης και πίστης. Αν δεν πάρεις την ενέργεια που σου δίνει η έδρα σου παθαίνεις ότι πάθαμε εμείς στο δεύτερο παιχνίδι».

Για το πως θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός το τέταρτο ματς στο οποίο πρέπει να κερδίσει η ομάδα του για να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ τη σειρά,  ο εκ των αρχηγών των Πειραιωτών είπε: «Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο όμως είναι απλά ακόμα ένα παιχνίδι κι έτσι πρέπει να το δούμε για να το αντιμετωπίσουμε σωστά. Πρέπει να αφήσουμε τη συνολική εικόνα, να επικεντρωθούμε στο επόμενο ματς, να παλέψουμε και να ξαναφέρουμε τη σειρά μέσα στο ΟΑΚΑ».

Για το αν η χθεσινή εμφάνιση του ίδιου και του Βασίλη Σπανούλη είναι οδηγός για τους υπόλοιπους παίκτες ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα δήλωσε: «Έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ, δεν παίζει ρόλο για το αν βγω εγώ μπροστά ή ο Σπανούλης. Νομίζω οι ομάδες είναι το στοιχείο που κερδίζει και αυτό έχει σημασία. Σήμερα ήμουν εγώ, αύριο είναι ο Βασίλης και μεθαύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Έχουμε βάθος στο ρόστερ μας, όλοι οι παίκτες είναι ικανοί και νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία. Έχουμε δει άλλωστε τέτοια παραδείγματα. Η Ρεάλ πήρε ευρωπαϊκό και κάποιοι παίκτες πρωταγωνιστές δεν έπαιξαν πολύ. Η ομάδα σαν σύνολο μετράει και πρέπει να παίρνει το καλύτερο από κάθε παίκτη».

Τέλος και αναφορικά με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Αρχικά συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και στην ομάδα του. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Ο κ. Παύλος είχε βοηθήσει πάρα πολύ όχι μόνο την ομάδα του αλλά και τον κόσμο. Η απώλειά του είναι πολύ μεγάλη. Εύχομαι πραγματικά στους δικούς του ανθρώπους να ζήσουν και να τον θυμούνται γιατί μια απώλεια όπως και να το κάνεις είναι κάτι πολύ δύσκολο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ