Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός

Το συγκρότημα του Τσάβι Πασκουάλ έχει υπερισχύσει μέχρι στιγμής στα δεκάλεπτα των τελικών της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε για δεύτερη φορά του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών και πλέον προηγείται με 2-1 και έχει δύο match ball για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεν είναι πάντως τυχαίο το προβάδισμα των παικτών του Πασκουάλ έναντι εκείνων του Σφαιρόπουλου.

Οι πράσινοι παρουσιάζονται καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα των τελικών. Και αυτό το λένε οι αριθμοί από μόνοι τους, χωρίς εμείς να μπορούμε να αντιπαρατάξουμε κάτι διαφορετικό.

Οι δύο ομάδες λοιπόν έχουν αγωνιστεί ήδη για 120 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι 12 δωδεκάλεπτα σε τρεις αναμετρήσεις.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει στις 7 περιόδους, ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει μόλις σε 4 και ένα μόλις δεκάλεπτο έχει λήξει ισόπαλο.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με με 26-19 στην πρώτη περίοδο. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός που νίκησε με 6-16 για να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος. Στην τρίτη περίοδο είχαμε την μοναδική ισοπαλία με 17-17 για να ακολουθήσει το τελευταίο δεκάλεπτο με 23-16 υπέρ του Ολυμπιακού, που απέφερε και το τελικό 75-65 για την ομάδα του Πειραιά.

Στο δεύτερο ματς στο ΣΕΦ, είχαμε κάποια ισορροπία σε αυτό το κομμάτι. Δυνατή αρχή για τον Παναθηναϊκό ξανά που πέρασε με 27-25 στο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν στην δεύτερη περίοδο με 18-13, αλλά έπαθαν μπλακ αουτ μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Η ομάδα του Πασκουάλ έκανε το 16-7, επιμέρους σκορ που τους έδωσε και τη νίκη, παρά το 16-15 των γηπεδούχων στην τελευταία περίοδο.

Στον τρίτο τελικό ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Νίκησε και στις τέσσερις περιόδους τον αντίπαλό του έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο την πρωτοπορία με 19-15. Ακολούθησε η δεύτερη περίοδος με 19-13 και το τρίτο δεκάλεπτο με 16-14 για να κλείσει το ματς με 19-16.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ