«Παπ» και… κάτω!

«Παπ» και… κάτω!

Αν έλεγε κανείς πριν από τον πρώτο τελικό των πλέι οφ ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με τους δύο καλύτερους παίκτες του, το Σπανούλη και τον Πρίντεζη, να έχουν μαζί 6 πόντους με 1/11 σουτ, πιθανότατα θα τον κατηγορούσαν για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε, παρόλο που […]

Αν έλεγε κανείς πριν από τον πρώτο τελικό των πλέι οφ ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με τους δύο καλύτερους παίκτες του, το Σπανούλη και τον Πρίντεζη, να έχουν μαζί 6 πόντους με 1/11 σουτ, πιθανότατα θα τον κατηγορούσαν για έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε, παρόλο που οι αρχηγοί του… δεν βλέπονταν. Διότι, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κάποιοι άλλοι βγήκαν μπροστά.

Κάποιοι που το όνομά τους αρχίζει από «Παπ». Παπανικολάου και Παπαπέτρου. Δυο παιδιά που φέτος είχαν τα πάνω τους και τα κάτω τους, ειδικά ο Παπαπέτρου. Δυο παιδιά των οποίων η χρησιμότητα γίνεται περισσότερο εμφανής όταν… απουσιάζουν, ειδικά αυτή του Παπανικολάου.

Αυτός, ο Κώστας Παπανικολάου, ήταν το βασικό κλειδί της νίκης, διότι είχε κομβικούς ρόλους και στις δύο πλευρές του παρκέ και τους έφερε σε πέρας. Στην άμυνα έπρεπε να εξολοθρεύσει τον Καλάθη και τα κατάφερε, διότι είναι γνωστή η αμυντική ευχέρειά του και η έφεσή του σε παντός είδους επικίνδυνη αποστολή. Σε συνεργασία με τους ψηλούς του Ολυμπιακού σταμάτησε τα πικ εν ρολ του γκαρντ του Παναθηναϊκού και τις διεισδύσεις του κι αυτό ήταν το Α της τελικής επικράτησης των «ερυθρολεύκων». Στην επίθεση, παρόλο που ήταν άστοχος στα τρίποντα (1/4), σκόραρε 14 πόντους, σχεδόν 6 παραπάνω από το φετινό μέσο όρο του, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ (πρώτος πασέρ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι), κάνοντας και αυτή τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει, αλλά δεν έκανε, ο Σπανούλης.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κλήθηκε να παίξει και πάλι το ρόλο του combo φόργουορντ, παίζοντας όχι μόνο στο «3», αλλά και στο «4» σε κάποιες περιπτώσεις, όταν ήταν μαζί με τον Παπανικολάου στο παρκέ, και ήταν αξιόπιστος. Έπιασε το μέσο όρο του στο σκοράρισμα στην Basket League (10π.) με μόνο πέντε προσπάθειες (1/3 διπ., 2/2τρ.), δεν έκανε κατάχρηση σε τίποτα, υπέπεσε σε μόνο ένα λάθος σε 24 λεπτά συμμετοχής, ήταν παίκτης-οικονομία.

Παπανικολάου και Παπαπέτρου μαζί συνέθεσαν ένα συμπαγές και αποτελεσματικό δίδυμο στη θέση «3», την ώρα που τα «τριάρια» του Παναθηναϊκού… αγνοούνταν. Ο Ρίβερς ήταν σε άλλο γήπεδο, ο Αντετοκούνμπο βοήθησε μόνο αμυντικά, ο Λοτζέσκι ήταν ωσεί παρών. Με τα μεγάλα ατού των δύο ομάδων εξουδετερωμένα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε μια κομβική θέση κι αυτός εν τέλει ήταν ένας βασικός λόγος, για τον οποίον ήρθε η νίκη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει ανάλογη συνέχεια από αυτό το δίδυμο, γιατί ξέρει καλά πως η άμυνα του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να είναι προσανατολισμένη στην εξουδετέρωση του Σπανούλη και θέλει να έχει αυτές τις λύσεις που βρήκε την Κυριακή το βράδυ.

Και οι «Παπ», όμως, δείχνουν αποφασισμένοι. Σε μια χρονιά που και των δύο το συμβόλαιο λήγει, ξέρουν ότι η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει. Και ότι ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό συνοδευόμενο από δική τους καλή απόδοση, πέραν της δικαίωσης που θα σημάνει για τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά, θα διευρύνει τις καλοκαιρινές επιλογές τους. Με άλλα λόγια, θα τους τοποθετήσει σε θέση ισχύος κι αυτό είναι κάτι που κάθε επαγγελματίας αθλητής επιθυμεί όταν πρόκειται να υπογράψει νέο συμβόλαιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ