Έκτο break σε 26 χρόνια!

Έκτο break σε 26 χρόνια!

Το break που έκανε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα της φετινής σειράς των τελικών δεν ήταν πρωτοφανές. Έχει συμβεί άλλες πέντε φορές στις προηγούμενες 25 διοργανώσεις του πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ. Και τις τρεις από τις πέντε αυτές φορές αυτός που έκανε το break πήρε στο τέλος και το πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2008-09 ο Παναθηναϊκός […]

Το break που έκανε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα της φετινής σειράς των τελικών δεν ήταν πρωτοφανές. Έχει συμβεί άλλες πέντε φορές στις προηγούμενες 25 διοργανώσεις του πρωταθλήματος από τον ΕΣΑΚΕ. Και τις τρεις από τις πέντε αυτές φορές αυτός που έκανε το break πήρε στο τέλος και το πρωτάθλημα.

Τη σεζόν 2008-09 ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα και κέρδισε το πρωτάθλημα με σκορ 3-1, ενώ το ίδιο ακριβώς πέτυχαν οι «πράσινοι» και τις σεζόν 2010-11 και 2012-13. Το 2011 επικράτησαν με 3-1 και το 2013 με 3-0.

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής στις δύο περιπτώσεις που η ομάδα η οποία έκανε το break στον πρώτο αγώνα δεν πήρε τον τίτλο. Τη σεζόν 2001-02 οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι των τελικών με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά στο τέλος η Ένωση πανηγύρισε τον τίτλο με 3-2.

Και τη σεζόν 2015-16 ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με νέο break και τελικά κέρδισε το πρωτάθλημα με 3-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ