Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-75

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-75

Η άμυνα του Ολυμπιακού, βίδωσε τον Παναθηναϊκό και του άρπαξε το πλεονέκτημα έδρας, αλλάζοντας τους συσχετισμούς των τελικών.

Μεγάλος Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ (65-75)! Η άμυνα του Ολυμπιακού, βίδωσε τον Παναθηναϊκό και του άρπαξε το πλεονέκτημα έδρας, αλλάζοντας τους συσχετισμούς των τελικών. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήραν τελικά εύκολα τη νίκη κάνοντας το 1-0 στη σειρά!

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν απόλυτη συγκέντρωση, ήταν ψυχωμένοι, είχαν σαφές πλάνο και κατάφεραν να πάρουν μια τεράστια νίκη, που τους ανοίγει το δρόμο για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» ήταν πολύ κακοί, εγκλωβίστηκαν στην άμυνα του Ολυμπιακού, είχαν μονοδιάστατο πλάνο στην επίθεση με τον Τζέιμς να κάνει ο, τι θέλει και να σουτάρουν μονότονα από την περιφέρεια.

Επόμενο παιχνίδι για τους δυο «αιωνίους» στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι καλύτερα με τον Ρόμπερτς να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και να δίνει προβάδισμα με 6-11 στο 4’.

Ο Καλάθης όμως «χτύπησε» τον μικρόσωμο Αμερικανό στην επίθεση και οι γηπεδούχοι μόλις… πήραν τη μπάλα από τα χέρια του Τζέιμς είχαν τις απαντήσεις.

Χρειάστηκαν μάλιστα δυο σουτ από τους Αντετοκούνμπο και Τζέιμς για να «ξεκολλήσουν» και να προηγηθούν 19-16, ενώ με τον Βουγιούκα να απειλεί από το λόου ποστ πέρασαν μπροστά και με 10 πόντους (29-19 στο 12΄).

Ο Λεκαβίτσιους όμως… τράβηξε χειρόφρενο στον Παναθηναϊκό! Εκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, προσπαθούσε να περάσει τον παίκτη του και όχι να οργανώσει με συνέπεια να προκαλέσει μπλακ άουτ στην ομάδα του Πασκουάλ. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με τρίποντο του Μάντζαρη μείωσε σε 29-24 στο 13’ για να επιστρέψει βέβαια άρον- άρον ο Καλάθης στο ματς.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έμεινε στο ματς, αλλά πέρασε και μπροστά. Εκμεταλλεύτηκε τη βιασύνη των παικτών του Παναθηναϊκού να τελειώσουν τις φάσεις, τις λάθος πάσες και τα άστοχα σουτ και με τους Παπαπέτρου, Παπανικολάου, που εναλλάσσονταν στο «τρία» και το «τέσσερα», έκανε το 30-33 στο 19’ με επιμέρους σκορ 1-12, για να τελειώσει το ημίχρονο με 32-35. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο είχε σημειώσει ένα τρίποντο, ένα δίποντο και μια βολή!

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε «κλειδώσει» τον Πασκουάλ έχοντας το σχήμα με τα δυο φόργουορντ και τον Μιλουτίνοβ στο κέντρο της ρακέτας και είχε βρει τον τρόπο να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε επιθέσεις με κακές προϋποθέσεις.

Το επιμέρους σκορ του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς έφτασε το 3-20 με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 32-39 στο 21’ και τον Παναθηναϊκό να πασχίζει να ευστοχήσει από την περιφέρεια. Ο Τζέιμς σπαταλούσε το χρόνο παίζοντας ένας εναντίο ν ενός με τους υπόλοιπους να τον κοιτάζουν.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» με την ίδια συνταγή προηγήθηκαν με 7 πόντους (38-45 στο 24’), αλλά με κάποιες καλές άμυνες του Αντετοκούνμπο ο Παναθηναϊκός βρήκε την ευκαιρία να μειώσει σε 49-52, σκορ με το οποίο τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι είχαν 5/23 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του είχαν μπει στο μπόνους των βολών με 0-6 φάουλ (!) δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και με τον Παπανικολάου να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση επέβαλε απόλυτα το ρυθμό του και με τρίποντο του Μάντζαρη έφτασε τη διαφορά και στους 11 πόντους (60-71 στο 37’).

Από τον Ολυμπιακό εκπληκτικός ήταν ο Παπανικολάου (14π.) που έκανε τα πάντα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Δίπλα του οι Παπαπέτρου (10π.), Ρόμπερτς (12π.) και Μάντζαρης (11π.) ήταν καταπληκτικοί.

Από τον τραγικό Παναθηναϊκό που είχε 5./29 τρίποντα (!) δεν διασώθηκε κανείς. Από τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο του πάγκου οι «πράσινοι» ήταν σε άθλια βραδιά.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ