ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 72-88

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 72-88

Με πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός νίκησε και στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ (88-72) και με συνολικό σκορ 3-0 πέρασε στους τελικούς των πλέι οφ.

Με οδηγό τον καταπληκτικό Νικ Καλάθη, που έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ (27π., 9ασ.) κι αφού έπαιξε άμυνα και βρήκε το χέρι του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε και στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ με 88-72 και πέρασε με… σκούπα (3-0) στον τελικό των πλέι οφ της Basket League.

Οι «πράσινοι» ήταν κακοί στο πρώτο μέρος, χωρίς διάθεση για να παλέψουν, αλλά στο β’ οι αλλαγές του Πασκουάλ και το «σφιχτό» ροτέισον έφεραν αποτέλεσμα και τη νίκη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νικ Καλάθης που οργάνωσε, πάσαρε, σκόραρε, έπαιξε άμυνα. Τα έκανε όλα…

Ο ΠΑΟΚ ήταν σούπερ στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλευόμενος την κακή συγκέντρωση των παικτών του Παναθηναϊκού, που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Με τον Τζάκσον και τον Μαργαρίτη να είναι δραστήριοι στην επίθεση, αλλά κυρίως την άμυνα να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους φιλοξενούμενους η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προηγήθηκε με 20-11 στο 9’.

Μάλιστα ο Καλάθης ήταν ο μοναδικό παίκτης που προσπαθούσε στην επίθεση να βρει τις απαντήσεις για τον Παναθηναϊκό.

Ο Πασκουάλ έβγαλε από το παρκέ τους Λοτζέσκι, Τζέιμς και Σίνγκλετον, που ήταν χωρίς συγκέντρωση και πέρασε τους Παππά, Λεκαβίτσιους, Μήτογλου. Το σχήμα λειτούργησε καλύτερα με τον Λιθουανό να σκοράρει και τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 36-36 στο 28’.

Όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τον Γκος και τον Μαργαρίτη, βρήκε λύσεις και τελείωσε το πρώτο μέρος έχοντας το προβάδισμα με 43-37.

Ο Πασκουάλ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε την άμυνά του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το παιχνίδι. Περιόρισε το ροτέισον, επιλέγοντας έξι παίκτες όλους κι όλους για να βγάλει το ματς πετώντας έξω τους Τζέιμς και Ρίβερς που ήταν εκτός πνεύματος αγώνα.

Με τον Αντετοκούνμπο τριάρι και τους Σίνγκλετον, Γκιστ στη ρακέτα ο Παναθηναϊκός έγινε πιο δυνατός στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων και άρχισε να βάζει το παιχνίδι στο δικό του ρυθμό.

Με τον Καλάθη μάλιστα να είναι σε πολύ καλή βραδιά και επιθετικά άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ και με επιμέρους σκορ 4-14 προηγήθηκε με 46-50 στο 25’.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κίνηση χωρίς τη μπάλα, οι παίκτες του ήταν στατικοί και δεν έβρισκαν ελεύθερα σουτ, αλλά ήταν και απρόσεκτοι στον αιφνιδιασμό.

Ο Παππάς ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι καλός, έβρισκε στόχο στην επίθεση και ήταν αποτελεσματικός στην άμυνα και βοήθησε σημαντικά για να πάρει ο Παναθηναϊκός διαφορά πάνω από δέκα πόντους (61-72 στο 34’).

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με το τελικό 88-72.

Από τους «πράσινους» ο Καλάθης ήταν εκπληκτικός με 27 πόντους και 9 ασίστ σε 34’, ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης οι: Παππάς (13π.), Αντετοκούνμπο (11π., 6ριμπ) και Λεκαβίτσιους (11π.)

Από τον ΠΑΟΚ που ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το 25’ οι Γκος (15π.) και Τζάκσον (14π.) ήταν εκείνοι που προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 43-37, 53-59, 72-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ