Ρόμπερτς: «Αν δεν είχε ευστοχήσει ο Παπανικολάου, δεν θα ξέραμε τι γινόταν τώρα»

Ρόμπερτς: «Αν δεν είχε ευστοχήσει ο Παπανικολάου, δεν θα ξέραμε τι γινόταν τώρα»

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε για το δύσκολο παιχνίδι με τον Προμηθέα και ευχαρίστησε τον συμπαίκτη του για το τρίποντο της νίκης επί των Πατρινών.

Με το τρίποντο του γύρισε την ψυχολογία της ομάδας του και ουσιαστικά ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός αντέδρασε και τελικά πήρε την νίκη επί του Προμηθέα.

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς μόνο ικανοποιημένος δεν ήταν μετά το παιχνίδι με τους Πατρινούς στο Φάληρο όμως σίγουρα δεν απογοητεύεται για τη συνέχεια,  όπως και δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός γκαρντ υποστήριξε αρχικά ότι «Χάσαμε μια διαφορά, βρεθήκαμε να χάνουμε με έξι πόντους στο τέλος, ενώ κερδίζαμε με διψήφια νούμερα, αλλά η λέξη «ανησυχούμε» δεν είναι η σωστή. Θα πρέπει να δούμε τι έγινε και να το φτιάξουμε. Είναι καλό να μαθαίνεις μέσα από νίκες και να χρησιμοποιήσουμε ότι μάθαμε τις επόμενες δύο μέρες, να βελτιωθούμε σε άμυνα και επίθεση και να πάμε στο τρίτο παιχνίδι».

Ο Ολυμπιακός είναι στο 2-0 πια και ο Ρόμπερτς τουλάχιστον στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του είναι μια νίκη πριν τους τελικούς. «Είναι μια νίκη και αυτό είναι που κρατάμε. Δεν είναι καλό συναίσθημα να έχεις τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα και να τον χάνεις. Ευτυχώς νικήσαμε και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι την επόμενη φορά και έτοιμοι για οτιδήποτε παρουσιαστεί στο παρκέ» τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ ενώ δήλωσε για την ζώνη του Μάκη Γιατρά που έκανε τη ζωή δύσκολη στον Ολυμπιακό «Γίναμε ξαφνικά πιο στατικοί, ενώ πριν κινούμασταν, δημιουργούσαμε ελεύθερα σουτ…. Ξαφνικά χάσαμε τις καλές αποστάσεις και δεν ήμασταν το ίδιο καλοί στην επίθεση, κάτι που έπαιξε ρόλο και στην άμυνά μας».

Αναφορικά με το νέο νεκρό διάστημα του Ολυμπιακού, που έφερε προ της ήττας την ομάδα του Πειραιά, ο Ρόμπερτς είπε: «Όταν αλλάζουν κάποια πράγματα και έχουμε μεγάλες διαφορές θα πρέπει να προσαρμοστούμε καλύτερα. Κα πιο άμεσα. Να ξέρουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε.  Ο στόχος μας είναι η νίκη την Τρίτη. Νιώθουμε καλά για την σειρά, αλλά και για το 2-0, παρά το ότι δεν νιώθουμε καλά με τον τρόπο που ήρθε η νίκη σε αυτόν τον δεύτερο ημιτελικό. Δεν έχουμε παρά να κάνουμε τη δουλειά μας ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».

Ο Κώστας Παπανικολάου με το τρίποντο του 13’’ πριν το τέλος έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος του Ολυμπιακού. Νωρίτερα όπως προείπαμε ο Ρόμπερτς  είχε ευστοχήσει από τα 6μ75 με τον ίδιο πάντως να στηρίζει ότι το σουτ του συμπαίκτη του ήταν κομβικότερο. «Σίγουρα του Κώστα ήταν το πιο σημαντικό… Αν δεν είχε ευστοχήσει, ποιος ξέρει τι θα γινόταν τώρα…», είπε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ και αποκάλυψε τι του είπε: «Ευχαριστώ! Τι να του πούμε; Του είπαμε όλοι «ευχαριστώ». Ήταν ένα πολύ μεγάλο σουτ και έσωσε πολλά με αυτό!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ