Ολυμπιακός – Προμηθέας 89-88

Ολυμπιακός – Προμηθέας 89-88

Σε ένα ματς που προηγήθηκε με 20 πόντους, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την… αυτοκτονία του Προμηθέα για να κατακτήσει τη νίκη με 89-88 επί του Προμηθέα για να πραγματοποιήσει το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών. Οι Πατρινοί γύρισαν από το 60-40 και πήγαν το παιχνίδι στο 76-82 με 4 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της […]

Σε ένα ματς που προηγήθηκε με 20 πόντους, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε την… αυτοκτονία του Προμηθέα για να κατακτήσει τη νίκη με 89-88 επί του Προμηθέα για να πραγματοποιήσει το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Οι Πατρινοί γύρισαν από το 60-40 και πήγαν το παιχνίδι στο 76-82 με 4 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης. Κάπου εκεί χρειάστηκε η ανατροπή των «ερυθρόλευκων» και ένα τρίποντο του Παπανικολάου για να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα στους γηπεδούχους που έδειξε και πάλι το κακό τους πρόσωπο και έφεραν εκ νέου κρίση στις τάξεις της ομάδας τους.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης που πραγματοποίησε και το κλέψιμο που έδωσε το ελεύθερο τρίποντο στον Παπανικολάου, αφού πέτυχε 20 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ κομβικός ήταν οι Ρόμπερτς και Παπανικολάου με τα τρίποντα που έβαλαν και γύρισαν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας τους.

Για τον φοβερό και τρομερό Προμηθέα, ο Πράδερ σταμάτησε στους 22 ποντους με 10/12 δίποντα, ενώ ο Φαγέ είχε 17 πόντους, όμως ήταν ο μοιραίος παίκτης καθότι και έχασε την μπάλα από τον Σπανούλη και δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο τέλος.

ΜΕ ΑΥΡΑ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΣΠΑΝΟΥΛΗ

Από την αρχή της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία του ματς. Πρωταγωνιστές για τους «ερυθρόλευκους» οι Σπανούλης και Μπόγρης, καθώς με δύο συνεργασίες του και ένα ενδοιάμεσο τρίποντο του Ρόμπερτς, γρήγορα το παιχνίδι έφτασε στο 7-2. Ο αρχηγός των Πειραιωτών συνέχισε το ίδιο ζεστά με 5 σερί πόντους για το 12-2, με τον Προμηθέα πάντως να αντιδράει και να μειώνει με 5 πόντους του Σαλουστρου και ένα δίποντο του Φαγέ σε 14-11. Ο Ουίλτζερ έσπασε το σερί των Πατρινών με ένα τρίποντο, ενώ ο Παπανικολάου με δίποντο έπραξε το 19-11.

Το γεγονός πως νωρίτερα μείωσαν οι φιλοξενούμενοι, ουσιαστικά ώθησε τους «ερυθρόλευκους» να πατήσουν πιο πολύ το γκάζι και να τρέξουνε ένα 15-0 σερί με τον Μπόγρη (γκολ φάουλ), τον Σπανούλη (τρίποντο), τον Μπράουν (τρίποντο) και τον Ουίλτζερ να διαμορφώνουν το 29-11 σε διάστημα 8 αγωνιστικών λεπτών.

Ο Χολ συνετέλεσε στο 4-0 των Πατρινών, ο ΜακΛίν σκόραρε αλλά πάλι ο Χολ με μπάζερ μπίτερ, έστειλε τις δύο ομάδες στους πάγκους με το σκορ στο 31-17.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε την δεύτερη περίοδο με ένα τρίποντο του Φαγέ, ο Στρέλνιεκς πέτυχε το 33-20 και ο Μπράουν με βολές το 35-20. Και πάλι ο Χολ ήταν άλυτο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» αφού.. σέρβιρε στον Πράδερ για κάρφωμα και αργότερα με γκολ φάουλ μείωσε σε 37-27.

Οι γηπεδούχοι πάντως αύξησαν ρυθμό, οι βολές του Παπανικολάου και ένα δίποντο του Πρίντεζη απέφεραν το 41-27, για να τους ακολουθήσει ο Στρέλνιεκς με χουκ για το +16 του Ολυμπιακού (43-27).

Ο Πρίντεζης και πάλι ανέλαβε δράση, και με 5 σερί πόντους έκανε το 49-30. Ο Προμηθέας βρηκε δύο σουτ από τα 6,75μ από τον Λίποβι, ρίχνοντας την διαφορά στους 13 πόντους ξανά (49-36).

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεινε μπροστάρηδες στο παρκέ, ο Σπανούλης έκανε το 51-36, ο Παπαπέτρου το 53-36 για να κλείσει το ημίχρονο στο 55-38 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Προερχόμενες οι δύο ομάδες από τα αποδυτήρια, άφησαν στην άκρη την άμυνα και έπαιξαν επίθεση. Πέντε σερί πόντοι του Ολυμπιακού από Ρόμπερτς και Παπαπετρου, το ίδιο σερί από τον Προμηθέα και σε δύο λεπτά το σκορ έγινε 60-43.

Ο Φαγέ με εντυπωσιακό κάρφωμα ανέβασε το σερί της ομάδας του στο 7-0, ο Πράδερ πραγματοποίησε το 60-47, για να αναγκάσει ο Αμερικανός σε τάιμ άουτ τον Σφαιρόπουλο έπειτα από ένα ακόμα κάρφωμα με άλεϊ ουπ και ολιγωρία του Ουίλτζερ.

Οι Πατρινοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Φαγέ έριξε για την απόσταση κάτω από τους 10 πόντους με ένα τρίποντο (62-54) αλλά ο Σπανούλης επανέφερε την τάξη με ένα τρίποντο για το 65-54.

Το ίδιο έκανε αργότερα ο Στρέλνιεκς για το 70-56 με 2,5 λεπτά για το τέλος του δεκαλέπτου χωρίς ο Προμηθέας να τα παρατήσει και με Λίποβι και Χολ να μικραίνει την απόσταση στους 10 πόντους (72-62). Διαφορά που παρέμεινε και στο τελος της περιόδου με τον Παπανικολάου να αστοχεί από τα 6,75μ και το 4ο δεκάλεπτο να ξεκινάει στο 74-64.

ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ…

Και γιατί να το αφήσει το συγκρότημα του Γιατρά; Με τρίποντο του Σαλούστρου πλησίασε στους 7 πόντους (74-67) και με γκολ φάουλ του Χολ στους 6 (76-70). Σαν να μην έφτανε αυτό στους Πειραιώτες, ο ΜακΛίν σπατάλησε ένα ζευγάρι βολών, έχασε και την επίθεση με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει μόλις δύο πόντους σε 3,5 λεπτά.

Ο Πράδερ με 4 σερί πόντους σοκάρισε τους γηπεδούχους και έφτασε σε απόσταση αναπνοής (76-74) και με τρίποντο του Φαγέ μάλιστα προηγήθηκε με έναν πόντο, τρέχοντας ένα 39-16 επιμέρους σκορ! Ο Σαλούστρος πέτυχε το 76-80, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν δεχτεί συνολικά 42 πόντους σε 15 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει κάθε επαφή με το σκορ, ο Προμηθέας ήταν απόλυτος κυρίαρχος και ο Πράδερ ξανά με τον 20ο του πόντο πέτυχε το 76-82!

Ο ΜακΛίν από τις βολές και μία «μπόμπα» του Ρόμπερτς έκαναν το 80-82 και ο Σπανούλης με ντράιβ ισοφάρισε για το 82-82 με 2:44 να απομένει.

Ο Φαγέ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του, η ζώνη του Γιατρά είχε εξοντώσει τον Ολυμπιακό, ο Σπανούλης και πάλι ισοφάρισε αλλά και ο Φαγέ δεν έλεγε να σταματήσει. Το δίποντό του εξέθεσε τον Ουίλτζερ για το 84-86, ο Σπανούλης αστόχησε όπως και ο Λίποβι με 61 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Η μπάλα ήρθε στην επιθεση του Ολυμπιακού στον Ουίλζτερ, αυτός παρά το γκολ φάουλ έμεινε στην ισοφάριση (έχασε τη βολή) και ο Πράδερ έκανε το 86-88 με 36,6 δευτερόλεπτα για το τέλος!

Οι Πειραιώτες έπειτα από τάιμ άουτ είχαν την επίθεση, η μπάλα στον Σπανούλη, κανένα σύστημα, άστοχο τρίποντο μπροστά στον Φαγέ, όμως στην πορεία έκλεψε την μπάλα και ο Παπανικολάου περισσότερο με το ένστικτο, σκόραρε για το 89-88 με 13 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε με τον Πράδερ, ούτε με τον Φαγέ, ούτε με τον Λίποβι το καλάθι και το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στην ομάδα του Πειραιά. Αλλά το χειροκρότημα εννοείται πως κατέληξε στους Πατρινούς…

Τα δεκάλεπτα: 31-17, 55-38, 74-64, 89-88

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ