Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 84-67

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 84-67

Ο Νίκος Παππάς πήρε τη σκυτάλη από τον Νικ Καλάθη, βγήκε μπροστά και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα ούτε στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟΚ. Νίκησε με 84-67, έκανε το 2-0 και τώρα θα πάει με άνεση στη Θεσσαλονίκη για να «κλειδώσει» την πρόκριση στους τελικούς μια ώρα αρχύτερα. Οι δυο ομάδες […]

Ο Νίκος Παππάς πήρε τη σκυτάλη από τον Νικ Καλάθη, βγήκε μπροστά και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα ούτε στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τον ΠΑΟΚ. Νίκησε με 84-67, έκανε το 2-0 και τώρα θα πάει με άνεση στη Θεσσαλονίκη για να «κλειδώσει» την πρόκριση στους τελικούς μια ώρα αρχύτερα. Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη στην Πυλαία.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν κακό με τους διαιτητές αρνητικούς πρωταγωνιστές, να σφυρίζουν συνεχώς, την παραμικρή επαφή και να χαλάνε το ρυθμό.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ορεξάτος ωστόσο και αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν ισορροπημένα το παιχνίδι με ους φιλοξενούμενους να κλείνουν τη ρακέτα τους και να ρισκάρουν τα σουτ από την περιφέρεια.

Μετά από δυο εύστοχα τρίποντα του Σίνγκλετον, οι «πράσινοι» δεν συνέχισαν με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει σε 9-9 στο 6’.

Ο Πασκουάλ απέσυρε τον Τζέιμς που έκανε προσπάθειες εκτός πλάνου, πέρασε τον Παππά στη θέση του και τον Βουγιούκα αντί του Γκιστ και άλλαξε το παιχνίδι της ομάδας του.

Με επιμέρους σκορ 15-2 οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-11 στο 9’ και πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ στη συνέχεια το παιχνίδι χάλασε από την επιλογή των διαιτητών να σφυράνε την παραμικρή επαφή.

Συνεχείς διακοπές και τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πηγαίνουν τακτικά στη γραμμή των βολών, αλλά και τους Θεσσαλονικείς να «φορτώνονται» με πολλά φάουλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δεκάλεπτο ξεκίνησε με 15-0 βολές υπέρ των «πρασίνων»…

Ο ρυθμός έπεσε με τις αλλεπάλληλες διακοπές, ενώ οι «πράσινοι» είχαν διαφορά 17 πόντων (46-29 στο 19’). Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι είχαν 16/24 βολές, έναντι μόλις 5/7 για τον ΠΑΟΚ, ενώ το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 46-30 για την ομάδα του Πασκουάλ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν άλλαξαν παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν ο Γκος και ο Τζόουνς με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τους 15 πόντους έχοντας πάνω στο παρκέ διάφορα σχήματα στην περιφέρεια. Ο Νίκος Παππάς ήταν σούπερ δραστήριος και είχε τις απαντήσεις με τη διαφορά να φτάνει στους 19 πόντους (59-40 στο 27’)

Η συνέχεια όμως ήταν… επεισοδιακή, καθώς ο τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου» Τέλης Ζουρνατσίδης αποβλήθηκε με τεχνική ποινή επειδή διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές.

Στο 35’ ο Λάκι Τζόουνς σε μια προσπάθειά του έπεσε άτσαλα στο παρκέ με συνέπεια να «παγώσουν» όλοι μέχρι ο Αμερικανός να σηκωθεί. Στο μεταξύ ο Βουγιούκας που έκανε το φάουλ χρεώθηκε με αντιαθλητικό και σε συνδυασμό με μια τεχνική ποινή που είχε δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο αποβλήθηκε, ενώ ο Τζάκσον δέχθηκε κι αυτός τεχνική ποινή επειδή διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές!

Ο Τζόουνς πήγε στον πάγκο και δεν φάνηκε να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ο Παναθηναϊκός με τον Τζέιμς να παίζει ουσιαστικά μόνος του, χωρίς πλάνο και απόλυτη συνέπεια στο σύστημα προηγήθηκε με 75-54 στο 36’ για να πάρει τη νίκη με το τελικό 84-67.

Από τον Παναθηναϊκό που δεν είχε ρυθμό, ούτε ένταση στο παιχνίδι του ο Νίκος Παππάς ήταν πάρα πολύ καλός σημειώνοντας 17 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν και οι Λεκαβίτασιους (10π.), Καλάθης (9π. 5ας).

Για τον ΠΑΟΚ πρώτοι σκόρερς ήταν οι Πέτεγουεϊ (11π.) και Ζάρας (9π.).

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 46-30, 62-44, 84-67

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ