Παπαπέτρου : «Μαζί με τον κόσμο μας για το πρωτάθλημα»

Παπαπέτρου : «Μαζί με τον κόσμο μας για το πρωτάθλημα»

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τόνισε ότι δεν αξίζει την εικόνα του άδειου ΣΕΦ η ομάδα του Πειραιά, μίλησε για το πώς αδικούν οι ίδιο οι «ερυθρόλευκοι» τους εαυτούς τους και στάθηκε στο γεγονός πως οσο περνάει ο καιρός επανέρχεται η χημεία.

Είναι σε διαρκή ανοδική πορεία. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, όποτε του έχει ζητηθεί, είναι εκεί και προσφέρει στον Ολυμπιακό σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 224 πόντους σε 22 παιχνίδια, ενώ είναι ανάμεσα στους πρώτους και στα πλέι οφ. Ο «Πάπι» έχει το αίσθημα ευθύνης πως πρέπει και αυτός να κάνει το κάτι παραπάνω μέχρι το τέλος για τον Ολυμπιακό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τον τελευταίο στόχο των «ερυθρόλευκων» τη φετινή χρονιά.

Μετά τη νίκη επί του Προμηθέα Πάτρας στο ΣΕΦ, ο Παπαπέτρου αφέθηκε στις απορίες των εκπροσώπων του τύπου και μίλησε για όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στους Πειραιώτες.

Αρχικά ερωτώμενος για το πώς πηγαίνει η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν μέσω πλέι οφ, ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε: «Σίγουρα προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα και κάνουμε πολύ δυνατές προπονήσεις. Όλα τα παιδιά μπαίνουμε στο παρκέ με θετική σκέψη και με θετική αύρα και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που σιγά σιγά θα βγει και στο γήπεδο που το δουλεύουμε και βήμα βήμα πιστεύω ότι παίζουμε και καλύτερα».

Αναφορικά με την κριτική που είχε η ομάδα, ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι με την Κύμη στο ΣΕΦ, ο Παπαπέτρου σχολίασε από τη μεριά του ότι: «Είναι άσχημο αλλά είναι μέσα στη ζωή μας, το ξέρουμε και το κακό είναι ότι στεναχωρούμε και τον κόσμο μας. Που είναι το πιο σημαντικό. Και κατά δεύτερο στεναχωρούμε τους εαυτούς μας και αδικούμε τους εαυτούς μας με τις εμφανίσεις που κάνουμε. Από εκεί και πέρα…».

Κάπου εδώ το μεγαλύτερο πειραχτήρι του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου, δεν τον αφηνε σε ησυχία και τον πείραζε διαρκώς. Μετά λοιπόν από τα εκατέρωθεν πειράγματα και τις ατάκες… φωτιά που σκόρπισαν γέλιο (σ.σ. και που δεν μπορούμε να σας τις γράψουμε εδώ γιατί θα μας πάρουν στο… κυνήγι), ο Παπαπέτρου συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας «Ναι (γέλια και πάλι).. Από εκεί και πέρα λοιπόν, μας πεισμώνει και μας πληγώνει τον εγωισμό και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα».

Το φαληρικό κλειστό και πάλι είχε ελάχιστη προσέλευση. Κοντά στα 800 άτομα είναι κοντά στους «ερυθρόλευκους» για το ματς με τον Προμηθέα και ο Παπαπέτρου ερωτώμενος για το αν η ομάδα του Ολυμπιακού αξίζει αυτήν την εικόνα στις κερκίδες, σχολίασε από την μεριά του: «όχι δεν αξίζει αυτήν την εικόνα η ομάδα γιατί έχει προσφέρει πολλές χαρές. Αυτό δεν είναι άλλοθι αλλά και ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχνάει και νομίζω ότι τις χαρές που έχει προσφέρει στον κόσμο αυτή η ομάδα δεν υπάρχει άλλος σύλλογος που να τις έχει προσφέρει. Αυτή η ομάδα έχει κάνει θαύματα. Σίγουρα η σεζόν δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα θέλαμε να εξελιχθεί αλλά μένει ένας ακόμα στόχος και δεν είναι καιρός για να κρεμάσουμε κανέναν, ούτε να μην είμαστε όλοι μαζί, δηλαδή κόσμος και παίκτες, πρέπει να είμαστε μαζί, ο κόσμος να μας στηρίζει όσο μπορεί. Εμείς να δίνουμε το καλύτερο δυνατό γιατί έχει μείνει ένα πρωτάθλημα και αυτό είναι και το πιο σημαντικό…».

Οι τραυματισμοί πάντως του Ολυμπιακού, μπορεί να διατάραξαν τη χημεία της ομάδας, αλλά έδωσε και την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να βγουν μπροστά. Ο Παπαπέτρου επ’ αυτού πρόσθεσε: «Εγώ είμαι πάντα έτοιμος προσωπικά. Ανεξαρτήτως τι παίζω, πότε παίζω, πως παίζω εγώ νιώθω πάντα έτοιμος να προσφέρω. Δεν είμαι κάνα παιδάκι πλέον. Είμαι χρόνια στην ομάδα. Από εκεί και πέρα το ότι, σίγουρα με τους τραυματισμούς, παίξαμε και παραπάνω και αναλάβαμε περισσότερες ευθύνες, είναι κάτι που συμβαίνει και σίγουρα προετοιμάζεσαι καλύτερα όταν συμβαίνει αυτό. Προετοιμάζεσαι μέσα από τα λάθη σου και γίνεσαι καλύτερος. Οπότε νομίζω ότι η ομάδα έχει 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες και είναι και κάποιοι που είναι εκτός 12άδας και είναι και αυτοί ετοιμοπόλεμοι», ενώ συνέχισε για το αν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τον Ολυμπιακό στη συνέχεια: «προσπαθούμε να παίξουμε πιο γρήγορα και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Ανεβάζουμε το τέμπο, παίζουμε πιο γρήγορα, προσπαθούμε να βάζουμε πιο εύκολα καλάθια. Με τον Προμηθέα τώρα βάλαμε 108 πόντους που είναι και το περισσότερο για φέτος. Μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα από όλα τα παιδιά και νομίζω ένα τσακ πιο γρήγορα στην επίθεση».

Τέλος ο Παπαπέτρου μίλησε και για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Προμηθέα και το πόσο διαφορετικό αναμένεται να είναι αυτό το ματς και υποστήριξε ότι: «Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο το ματς. Το απέδειξε ο Προμηθέας εδώ στο προηγούμενο ματς, όταν και σε ένα ημίχρονο ήμασταν στα ίσα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι να ξεκινήσουμε πάλι από τα βασικά και αν κάνουμε αυτό που πρέπει εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ