Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 92-79

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 92-79

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 92-79 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών για τα πλέι οφ της Α1. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν περισσότερες λύσεις και χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα έφτασαν στην πρώτη τους νίκη. Οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν το Σάββατο και πάλι […]

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 92-79 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών για τα πλέι οφ της Α1. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν περισσότερες λύσεις και χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα έφτασαν στην πρώτη τους νίκη. Οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν το Σάββατο και πάλι στο ΟΑΚΑ για το δεύτερο ματς της σειράς.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι με πολλά λάθη, κακές επιλογές, άστοχα σουτ και περιττές ενέργειες με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Ο Πασκουάλ απέσυρε τους Καλάθη και Σίνγκλετον που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και πέρασε τους Λεκαβίτσιους, Μήτογλου, οι οποίοι έδωσαν ρυθμό, λύσεις στη ρακέτα και έκαναν πιο δυνατή την άμυνα.

Ετσι ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 15-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 35-17 στο 15’ και επέβαλε το δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. Η άμυνα ζώνης που «επιστράτευσε» ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου, δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, καθώς η είσοδος του Βουγιούκα έδωσε στον Παναθηναϊκό ένα «σημείο αναφοράς» μέσα στη ρακέτα. Ετσι με την ενεργοποίηση και του Τζέιμς στην επίθεση ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά στο 19’ για να τελειώσει με 51-31 το πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και τους 24 πόντους (58-34 στρο 23’) με τον Πανξαθηναϊκό να έχει βρει τους διαδρόμους στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με τον Καλάθη να ανεβάζει την απόδοσή του βελτίωσε και την εικόνα του πάνω στο παρκέ. Ο Πέτεγουεϊ από την πλευρά του «Δικεφάλου» προσπάθησε με κάποιες ατομικές ενέργειες να μειώσει, ενώ την ίδια στιγμή οι παίκτες του Πασκουάλ ήταν άστοχοι.

Όμως και πάλι οι γηπεδούχοι με τον Σίνγκλετον να ευστοχεί σε δυο τρίποντα βρήκαν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν τη διαφορά κοντά στους είκοσι πόντους (67-43 στο 26’). Ο Πασκουάλ απέσυρε τους Καλάθη και Γκιστ στο τέταρτο δεκάλεπτο περνώντας τους Μήτογλου και Λεκαβίτσιους κάνοντας παράλληλα «συντήρηση δυνάμεων» ενόψει του δεύτερου αγώνα της σειράς το Σάββατο.

Ο ρυθμός έπεσε, τα λάθη έγιναν περισσότερα και ο Τζέιμς προσπαθούσε να ευστοχήσει από τα οκτώ μέτρα. Ετσι ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 84-70 στο 37’. Χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με το τελικό 92-79 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (17π., 12ριμπ, 6ας), Τζέιμς (17π.) και Μήτογλου (7π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από τον ΠΑΟΚ προσπάθησαν οι Κατσίβελης (16π.) και Πέτεγουεϊ (15π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 51-31, 72-50, 92-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ