Λαύριο – Προμηθέας 77-79

Λαύριο – Προμηθέας 77-79

Ο Προμηθέας άντεξε στην αντεπίθεση του Λαυρίου, έκανε το break και φτάνει στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League δύο χρόνια μετά την άνοδο του σε αυτήν!

Ο Προμηθέας κέρδιζε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Λαύριο, στο τέλος άντεξε στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και με τη νίκη του (79-77) έκανε το break και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ. Ιστορικές στιγμές για την ομάδα της Πάτρας, που μετά από μόλις δύο χρόνια παρουσίας στη Basket League φτάνει τόσο ψηλά. Το Λαύριο έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Μουρ έχασε κρίσιμα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ ο Νίξον αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Ο Προμηθέας μπήκε πιο αποφασισμένος να κάνει το break, ενώ και το Λαύριο πιθανώς να είχε μεγάλο άγχος λόγω της ανάγκης να ισοφαρίσει και τα πόδια του ήταν βαριά. Η ομάδα της Πάτρας με τον Λίποβι να κάνει μεγάλο παιχνίδι (κόντεψε να σημειώσει τριπλ νταμπλ με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ) και τον Φαγέ να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησε ως το τέλος με αυξομειώσεις.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ξέφυγε με διψήφιες διαφορές (34-23 στο 15′, 44-32 στο ημίχρονο, 50-36 στο 23′), καθώς και ο Σαλούστρος έβαζε μεγάλα σουτ, ωστόσο το Λαύριο έβρισκε τον τρόπο να μειώνει και να μη χάνει τον έλεγχο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικός ο Ουίγκινς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβαν δράση οι Μουρ και Νίξον.

Στην τελευταία περίοδο, μάλιστα, ο Νίξον πήρε φωτιά και το Λαύριο, πιέζοντας αφόρητα στην άμυνα, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, παρά το ότι ο Πράδερ, αλλά και  Φαγέ με μεγάλα σουτ κρατούσαν όρθιο τον Προμηθέα.

Με 34» να απομένουν για τη λήξη του αγώνα ο Μουρ έχασε διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αφού έχασε δύο βολές και μετά το επιθετικό ριμπάουντ αστόχησε ξανά, ωστόσο ο Νίξον με τρίποντο έδωσε μια ακομα ευκαιρία στο Λαύριο, αφού στη συνέχεια ο Φαγέ έβαλε μόνο μία βολή κάνοντας το 79-77. Αλλά στην τελευταία επίθεση ο Νίξον έχασε το τρίποντο για τη νίκη και ο Προμηθέας ήταν αυτός που πανηγύρισε.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 32-44, 56-65, 77-79.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ