Κολοσσός – Παναθηναϊκός 69-87

Κολοσσός – Παναθηναϊκός 69-87

Πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του Κολοσσού στη Ρόδο με 87-69 και με 2-0 νίκες πέρασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 87-69 επί του Κολοσσού στη Ρόδο εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με αβαντάζ έδρας.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν στα δυο πρώτα δεκάλεπτα της αναμέτρησης καθώς οι Ροδίτες ήταν σούπερ ανταγωνιστικοί, αλλά στη συνέχεια βελτίωσαν την εικόνα τους, δυνάμωσαν την άμυνά τους και έφτασαν εύκολα στην επικράτηση.

Από την άλλη πλευρά οι «θαλασσί» ήταν πολύ καλοί στο πρώτο μέρος, αλλά δεν άντεξαν στον ίδιο ρυθμό με συνέπεια να μείνουν πίσω και να χάσουν την επαφή με το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας συγκέντρωση στο παιχνίδι του και σωστές αποφάσεις στην επίθεσή του παίρνοντας προβάδισμα με 17-7 στο 7’.

Οι Ροδίτες όμως αντέδρασαν. Έγιναν πιο πιεστικοί στην άμυνά τους, ήταν πιο γρήγοροι στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων και οδηγούσαν τους «πράσινους» σε κακές επιλογές.

Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Πασκουάλ έγιναν νωθροί στην άμυνα, χωρίς διάθεση να κυνηγήσουν τους αντιπάλους τους και στην επίθεση έψαχναν το απλό.

Ετσι ο Κολοσσός επέστρεψε στο παιχνίδι μειώνοντας στους δυο πόντους (35-33 στο 16’) με τον Μπρέι να είναι σούπερ εύστοχος κυρίως από την περιφέρεια και να εκμεταλλεύεται τις αλλαγές στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Με τον Μήτογλου και τον Αντετοκούνμπο να δίνουν ενέργεια και λύσεις οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 39-42.

Η είσοδος του Ογκαστ στην πεντάδα του Παναθηναϊκού έδωσε περισσότερες λύσεις στην άμυνα, ενέργεια και ταχύτητα. Ετσι οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» από το λήθαργο και άρχισαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους με τους Λοτζέσκι και Σίνγκλετον να δίνουν λύσεις στην επίθεση.

Η άμυνα έγινε πιο δυνατή, οι πράσινοι πήγαιναν πρώτοι στις διεκδικήσεις, κάλυπταν περισσότερα μέτρα και είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 21 πόντους (73-52 στο 32’) με τον Κολοσσό να είναι ανήμπορος να αντιδράσει και να κάνει κακές επιθέσεις.

Ετσι οι πράσινοι» κράτησαν τη διαφορά από τους αντιπάλους τους, δοκίμασαν διάφορα σχήματα με τον Μήτογλου φόργουορντ ή και σέντερ, ενώ πήρε και κάποιες προσπάθειες ο Ρίβερς, ενώ ο Αρης Λυκογιάννης από την άλλη πλευρά πέρασε στο παρκέ και τους νεαρούς Αγγελάκο και Παπαδάκη.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή με 87-69, να έχει κάνει το 2-0 στις νίκες και να είναι στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Από την ομάδα του Πασκουάλ οι Σίνγκλετον (14π.), Παππάς (11π.) και Μήτογλου (9π.) ήταν οι καλύτεροι.

Από τον Κολοσσό, που ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο ημίχρονο διακρίθηκαν οι Μπρέι (16π.) και Ράιτ (14π.)

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-42, 52-67, 69-87

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ