ΠΑΟΚ από ατσάλι!

ΠΑΟΚ από ατσάλι!

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας και άνοιξε το σκορ στη σειρά με την ΑΕΚ κερδίζοντας στην Πυλαία με 78-74

Με φοβερή άμυνα στην τελευταία περίοδο και τον Κόνιαρη σε ρόλο-κλειδί, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 78-74 στην Πυλαία, άνοιξε το σκορ στη σειρά διατηρώντας το πλεονέκτημα έδρας και θα πάει στο ΟΑΚΑ το Σάββατο για το break και την πρόκριση. Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι πλέι οφ μεταξύ δύο καλών και ανταγωνιστικών ομάδων. Είχε ένταση, νεύρα, άμυνες, όχι πολύ καλό μπάσκετ και έναν νικητή, που πήρε με το σπαθί του αυτό που ζητούσε. Ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια των τριών πρώτων περιόδων, ωστόσο στην τελευταία εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή του.

Με πολύ καλή άμυνα έκλεισε καλά τη ρακέτα του γνωρίζοντας πως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν εύστοχοι από μακριά. Πίεσε πολύ στην περιφέρεια, με τον Αντώνη Κόνιαρη να είναι πρωταγωνιστής σε αυτό το κομμάτι, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει και επιθετικές λύσεις. Με αυτό τον τρόπο κράτησε την ΑΕΚ δίχως πόντο για περίπου 4 λεπτά και στο 36′ είχε τρέξει ένα εντυπωσιακό σερί 17-3, με το οποίο προηγήθηκε με 75-65.

Η ΑΕΚ έκανε την ύστατη προσπάθεια στο τελευταίο 4λεπτο, πιέζοντας κι αυτή στην άμυνα και εκμεταλλευόμενη κάποιες κακές επιλογές και την έλλειψη καθαρού μυαλού από το αντίπαλό της. Ο Γκριν πήρε πρωτοβουλίες και η διαφορά «ψαλιδίστηκε» μέχρι τους 2 πόντους (76-74), με τον Αμερικανό να μειώνει με λέι απ 20» πριν από τη λήξη.

Όμως σε εκείνο το σημείο ο Κόνιαρης και πάλι ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, ευστόχησε σε δύο 13» πριν από το τέλος και χάρισε στον ΠΑΟΚ αυτό που ζητούσε.

Ο Πετγουέι ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 17 πόντους και βοήθησε πολύ στην τρίτη περίοδο, όταν πήρε… φωτιά και ανέτρεψε το προβάδισμα 7 πόντων, που είχε πάρει η ΑΕΚ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (55-48).

Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί και με +8 στο πρώτο ημίχρονο (32-24), καθώς οι Τζέιμς και Σάκοτα έκαναν καλή δουλειά κάτω από τα καλάθια, όμως δεν μπόρεσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις να τις κρατήσει για πολύ. Ο ΠΑΟΚ αντιδρούσε άμεσα και ίσως αυτό να ήταν τελικά το μυστικό της νίκης του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ