Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 96-65

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 96-65

Ο Παναθηναϊκός έπιασε υψηλότατα στάνταρ απόδοσης και διέλυσε στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου με 96-65, στο πρώτο ματς των προημιτελικών της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σπασμένα τα φρένα στο ΟΑΚΑ και διέλυσε τον Κολοσσό. Ο Πασκουάλ πήρε σκορ από όλους τους παίκτες του που σκόραραν με πολύ καλά ποσοστά και έφτασαν τη διαφορά πάνω από 40 πόντους. Στο τέταρτο δεκάλεπτο χαλάρωσαν σχετικά με το 96-65 να είναι… κολακευτικό για τον ανήμπορο να αντιδράσει Κολοσσό. Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν ξανά το Σάββατο στη Ρόδου για το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ, ενώ η πρόκριση κρίνεται στις δυο νίκες.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε συγκεντρωμένος και με αυτοπεποίθηση το παιχνίδι επιβάλλοντας το ρυθμό του με συνεχή πίεση στην άμυνα και κίνηση από όλους τους παίκτες χωρίς τη μπάλα.

Με τον Καλάθη να είναι πολύ καλός στον οργανωτικό τομέα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 18-9 στο 7’ και 24-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Από την άλλη πλευρά οι Ροδίτες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό του παιχνιδιού, είχαν πολλά άστοχα σουτ και προσπάθειες με κακές προϋποθέσεις με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν στο σκορ.

Με τον Μήτογλου να είναι και πάλι ουσιαστικός, αλλά τον Παππά κυρίως να είναι ορεξάτος, δυναμικός στην άμυνα και συγκεντρωμένος στην επίθεση η διαφορά έφτασε στους 28 πόντους με τη λήξη του πρώτου μέρους (51-23).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν 10/11 αιφνιδιασμούς…

Στο τρίτο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Ρίβερς, ο οποίος αποτελεί τον τελευταίο καιρό και ένα από τα ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός έδειξε σημάδια ανάκαμψης, καθώς είχε εμπιστοσύνη στο χέρι του και σημείωσε 12 πόντους, βοηθώντας την ομάδα του να προηγηθεί μέχρι και με 48 πόντους διαφορά (78-30) στο 27’!

Οι Ροδίτες είχαν «πετάξει λευκή πετσέτα» στην αναμέτρηση, καθώς μάλιστα είχαν κάνει μόλις ένα φάουλ στο διάστημα αυτό, χωρίς να κυνηγούν στην άμυνά τους και κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά του Παναθηναϊκού.

Ο Πασκουάλ άρχισε και πάλι να κάνει δοκιμές με τον Τζέιμς για πολύ μεγάλο διάστημα σε θέση πλέι μέικερ και δίπλα του τον Παππά σούτινγκ γκαρντ, ενώ έδωσε αρκετά λεπτά συμμετοχής και συστήματα στον Ρίβερς.

Οι Ροδίτες προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και να την κρατήσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, ενώ ο Τζέιμς άρχισε να παίζει με το… αυτί στην εξέδρα. Σούταρε από τα δέκα μέτρα, έκανε λάθος παρακινδυνευμένες πάσες και γενικά δεν βοηθούσε την ομάδα του να λειτουργήσει σωστά. Ετσι οι «πράσινοι» χαλαρώνοντας στα τελευταία τρία λεοπτά του αγώνα έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 96-65 δίνοντας ραντεβού με τους «θαλασσί» το Σάββατο στη Ρόδο για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

Από τον Παναθηναϊκό οι Παππάς (16π.), Ρίβερς (12π.) και Λελαβίτσιους (12π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ ο Καλάθης είχε 3 πόντους με 11 ασιστ.
Από τον Κολοσσό καλές εντυπώσεις άφησε ο Τσαλμπούρης (12π.)

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 51-23, 80-39, 96-65

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ