Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 115-85

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 115-85

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ 115-85 με σεμινάριο επιθετικού μπάσκετ και την επανέφερε... βίαια στην ελληνική πραγματικότητα μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League, για την 25η αγωνιστική της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός συνδύασε… σκορ και θέαμα στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 115-85 της ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ παραμένοντας πρώτος και αήττητος στη βαθμολογία.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν κάποια σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή τους, αλλά πήραν εύκολα τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη πνευματικά για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, καθώς οι παίκτες της δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι με ενθουσιασμό και φρεσκάδα, αλλά και με διάθεση για να παίξει δυνατή άμυνα. με τον Αντετοκούνμπο να κάνει καλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι πάνω στον Χάρις και τον Λοτζέσκι να δίνει λύσεις στην επίθεση οι πράσινοι προηγήθηκαν με 21-8 στο 4’.

Ήταν εμφανές ότι οι κιτρινόμαυροι είχαν μείνει ακόμα στα επινίκια της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είχαν την πνευματική ετοιμότητα για  να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Μάταια ο Σάκοτα προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του. Στο μεταξύ ωστόσο οι πράσινοι έφτασαν να προηγούνται με διαφορά 19 πόντων (44-25 στο15’) με τον Ντίνο Μήτογλου και τον Ιαν Βουγιούκα να είναι πάρα πολύ καλοί δίνοντας σημαντικές λύσεις.

Η ΑΕΚ όμως αντέδρασε και με τους Χάρις, Πάντερ να αναλαμβάνουν δράση και τον Ξανθόπουλο να οργανώνει σωστά το παιχνίδι, μείωσε σε 46-36 στο 18’ για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 51-38 μετά από ένα τρίποντο του Αντετοκούνμπο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πασκουάλ έκανε αρκετές δοκιμές με τον Αντετοκούνμπο τριάρι και τον Τζέιμς πλέι μέικερ, αν και αρκετό χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Λεκαβίτσιους ως οργανωτής.

Στο 22’ ο Γκριν εκνευρίστηκε με μια πτώση του στο παρκέ, θεωρώντας πως του έγινε φάουλ, ενώ στην άμυνά του έκανε αντιαθλητικό φάουλ και στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε στον Τάσο Πηλοϊδη.

Ο Αθηναίος ρέφερι τον χρέωσε με τεχνική ποινή κάτι που σήμανε και την αποβολή του από το παιχνίδι, ενώ το σκορ ήταν 56-43.

Η διαφορά πάντως έφτασε στους εικοσιτέσσερις πόντους (83-59) με τη λήξη της περιόδου, όπου η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να κυνηγά συνεχώς στο σκορ και να μην έχει φρεσκάδα και ενέργεια.

Με τον Χάρις και τον Πάντερ να σκοράρουν η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα του Παναθηναϊκού και μείωσε σε 87-70 στο 33’. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνά τους και δυσκόλεψαν πάρα πολύ τους αντιπάλους τους, που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Τελικά με τον Παππά και τον Τζέιμς να δίνουν τις απαντήσεις, αλλά και τον Μήτογλου να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες ο Παναθηναϊκός ανέβασε τις στροφές και έφτασε στην τελική επικράτηση με 115-85.

Από τον Παναθηναϊκό οι Λεκαβίτσιους (17π.), Γκιστ (14π.) και Μήτογλου (12π., 7ριμπ.) ήταν οι καλύτεροι.Για την ΑΕΚ προσπάθησαν οι Πάντερ (14π.) και Χάρις (10π.)

Τα δεκάλεπτα: 30-19, 51-38, 83-59, 115-85

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ