Άρης – Πανιώνιος 60-48

Άρης – Πανιώνιος 60-48

Στο ματς ζωής και θανάτου κόντρα στον Πανιώνιο, ο Άρης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και της Ιστορίας και πήρε τη νίκη που ουσιαστικά τον κρατά στην κατηγορία (60-48)!

Το Nick Galis Hall φιλοξένησε σήμερα έναν αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα στον Άρη και τον Πανιώνιο. Οι δύο ομάδες ήθελαν διακαώς το ροζ φύλλο αγώνα για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη. Στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του Πανιωνίου, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με άνεση (60-48) και ουσιαστικά ξέφυγαν από την σκιά του υποβιβασμού! Από πλευράς του ο Ιστορικός υπέστη έχει μόλις δύο αγώνες για να… σώσει οτιδήποτε αν σώζεται.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο «βασίλεψε» η αστοχία από τα 6,75 με τις δύο ομάδες να έχουν απογοητευτικά ποσοστά και το σκορ να μην ξεφεύγει, ο Άρης επέβαλλε το ρυθμό του και έφτασε άνετα στη νίκη. Στα μισά της δεύτερης περιόδου ο Προύιτ με τρίποντο έβαλε μπροστά τους Κιτρινόμαυρους με 8 πόντους και λίγο αργότερα ο Τσαϊρέλης ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (31-21). Ακολούθησαν λάθη εκατέρωθεν κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 32-25.

Με αιχμή του δόρατος τα επιθετικά ριμπάουντ που του επέτρεψαν να πάει σε δεύτερες επιθέσεις, και την αδυναμία στα σουτ πίσω από τα 6,75 να συνεχίζεται οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου και προσπάθησαν να χτίσουν μια διαφορά στη συνέχεια. Το επιμέρους 5-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου έδωσε ψυχολογική ώθηση στον Άρη. Ο Πανιώνιος φάνηκε υπνωτισμένος, δεν μπορούσε να βρει σκορ (σχεδόν 5 λεπτά στο στο τρίτο δεκάλεπτο) και έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έκλεισε  με τον Άρη να προηγείται με 49-34 και τους Κυανέρυθρους να έχουν πετύχει μόλις 7 πόντους!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +18 ο Άρης πήρε μια πολύτιμη νίκη, έχοντας τη στήριξη των φιλάθλων του, ενώ ο Πανιώνιος μπαίνει σε περιπέτειες, αφού θέλει 2/2 στις εναπομείνασες αγωνιστικές για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-35, 49-34, 60-48

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ