ΑΕΚ – Προμηθέας Πατρών 75-76

ΑΕΚ – Προμηθέας Πατρών 75-76

Σε ένα ματς θρίλερ με πολλές εναλλαγές στο σκορ, ο Προμηθέας με μεγάλο τρίποντο του Γκίκα, εξασφάλισε τεράστιας σημασίας νίκη με 76-75 και σχεδόν κλείδωσε την 3η θέση της κανονικής περιόδου. Κινδυνεύει να χάσει την 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας η Ένωση.

«Ηχηρό χαστούκι» δέχθηκε η ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας την ήττα με 76-75 από τον προμηθέα Πατρών για την 24η αγωνιστική της Α1.

Μόλις πέντε ημέρες πριν από το Φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ οι «κιτρινόμαυροι» δεν έδειξαν καλή εικόνα, είχαν προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο, ήταν μπερδεμένοι και απογοήτευσαν τους φιλάθλους τους, που περιμένουν πως και πως το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη πλευρά οι «πορτοκαλί της Αχαΐας» ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, είχαν σωστό πλάνο και τον τρόπο να πάρουν μια σημαντική νίκη που τους εδραιώνει πλέον στην Τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Προμηθέας ήταν εκείνος που «έκλεψε την παράσταση» στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε φρεσκάδα, περισσότερη ενέργεια, καθαρό μυαλό και απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Εκμεταλλεύτηκε το κακό παιχνίδι των γηπεδούχων, που έκαναν βιαστικές επιθέσεις, δεν είχαν ρυθμό, έκαναν εύκολα λάθος και ήταν πολύ άστοχοι. Έτσι οι Πατρινοί προηγήθηκαν με 33-25 στο 14’ με τον Μιλόσεβιτς και τον Φαγιέ να δίνουν λύσεις.

Από την άλλη πλευρά όμως η είσοδος του Ξανθόπουλου «νοικοκύρεψε» την «Ένωση», η οποία άρχισε να βρίσκει ρυθμό, να «σημαδεύει» τις ατέλειες του αντιπάλου της και να επιστρέφει στο ματς μειώνοντας με τη λήξη του πρώτου μέρους σε 37-35.

Η ΑΕΚ βελτίωσε το παιχνίδι της στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου και προηγήθηκε με 51-45 στο 26’ έχοντας επί μέρους σκορ 14-4, αλλά οι «πορτοκαλί» είχαν τις απαντήσεις ισοφαρίζοντας σε 53-53 δυο λεπτά αργότερα, ενώ ανέβασαν τη διαφορά και στους έξι πόνους (56-62 στο 33’).

Το ματς έγινε «θρίλερ» στο τέλος με τον Πάντερ στο 38’ να κάνει το 74-73 και τον Γκίκα στα 46’’ να δίνει προβάδισμα με 74-76.  Με ½ βολές ο Γκριν μείωσε σε 75-76 στα 41’’ και ο Γκίκας βιάστηκε να σουτάρει τρίποντο κάνοντας αίρμπολ στα 21’’.

Η ΑΕΚ είχε την τελευταία επίθεση για να πάρει το ματς, αλλά και να δοκιμάσει κάποιο πλάνο ενόψει του Φάιναλ φορ, αλλά τα έκανε θάλασσα. Ο Χάρις ανέλαβε να κάνει αυτός την προσπάθεια, αλλά κλείστηκε από την άμυνα των Πατρινών και στα 3’’ πριν τη λήξη προσπάθησε να πασάρει στον Τζέιμς. Ο Προμηθέας έκλεψε τη μπάλα και πήρε και τη νίκη με το τελικό 76-75.

Από την ΑΕΚ, που προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της οι Χάρις (19π., 6/13διπ) , Σάκοτα (11π.) και Τζέιμς (11π.) διακρίθηκαν.

Από τους Πατρινούς, που έδειξαν πως έχουν δημιουργήσει κάτι πάρα πολύ καλό στην Αχαϊκή πρωτεύουσα οι Σαλούστρος (15π., 10ριμπ), Φαγιέ (14π., 7ριμπ) και Χολ (14π., 5ας) ήταν οι κορυφαίοι.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 35-37, 56-60, 75-76.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ