Πανιώνιος – Ολυμπιακός 73-79

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 73-79

Ο κακός Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ από τον ψυχομένο Πανιώνιο και κατάφερε να νικήσει στα τελευταία λεπτά (79-73), σε μια βραδιά όπου ο Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Α1.

Με την καλύτερη ψυχολογία έπειτα από δύο σερί νίκες πηγαίνει ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις με τη Ζαλγκίρις για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι σε μία αναμέτρηση που γράφτηκε ένα ακόμα έπος από τον Βασίλη Σπανούλη, με τον αρχηγό της ομάδας του Πειραιά να προσπερνάει τον Νίκο Χατζή και να είναι πρώτος σκόρερ της ιστορίας της Α1, τα… χρειάστηκαν στην άδεια Νέα Σμύρνη και νίκησαν με 79-73.

Παρότι ξέφυγε η διαφορά με 14 πόντους για τον Ολυμπιακό (39-53), η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έμοιαζε να πιστεύει ήδη πως έχει τελειώσει, καθώς έμειναν άπαντες στους πανηγυρισμούς και τις δηλώσεις του αρχηγού τους στη συνέχεια. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος με τους φοβερούς Ντέγιαν Κράβιτς και Μαρκίθ Κάμινγκς (22 πόντους ο καθένας) για να πάει το ματς στο 61-62! Στο τέλος επικράτησε η εμπειρία του Ολυμπιακού και το χειροκρότημα σίγουρα κέρδισε ο Πανιώνιος για την μαχητικότητά του.

Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ (5/6 τρίποντα) ενώ ο Βασίλης Σπανούλης τον ακολούθησε με  13 πόντους και 8 ασίστ.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΟΡΤΣΑΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κράβιτς και Μπράζελτον ήταν οι λόγοι για το 6-1 του Πανιωνίου στο άδειο ελέω τιμωρίας κλειστό της Αρτάκης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Μιλουτίνοφ μείωσε αλλά ο… καυτός Αμερικανός γκαρντ των γηπεδούχων έκανε το 8-3, για να έρθει η άμεση απάντηση από τον Σέρβο σέντερ για το 8-5. Από τις βολές ο ΜακΛίν έκανε το 8-7 και αργότερα με γκολ φάουλ έστειλε το ματς στο 14-13 (έχασε τη βολή). Οι παίκτες του Πανιωνίου δεν είχαν τίποτα να χάσουν και ο Σακελαρίου τους έδωσε προβάδισμα ξανά με τρεις πόντους με  το δεκάλεπτο να λήγει στο υπέρ του 16-13.

Το ίδιο θετικοί ήταν οι γηπεδούχοι με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Κάμινγκς σκόραρε για το 19-13, με τον Παπαπέτρου να τον ακολουθεί και πετυχαίνει το τρίποντο για το 19-16. Το +5 (21-16) έγινε από τον Σαρικόπουλο και παρά το γκολ φάουλ του Μπόγρη, ο «Σάρι» πέτυχε ένα ακόμα δίποντο για τους γηπεδούχους (23-19). Το 23-22 πραγματοποιήθηκε από τρίποντο του Μάντζαρη, με τον Ολυμπιακό πάντως να τα έχει.. σπάσει από παντού. Ο Μπράουν έκανε το 26-25 και ο Σπανούλης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του με 3’ 30’’ να απομένουν για το τέλος του ημιχρονου. O αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έδωσε αέρα τρεις πόντων και ο Μπόγρης «έγραψε» το 26-31.

Έπειτα από πάσα…διαβήτη του Σπανούλη ο Παπαπέτρου σκόραρε για το 28-34 αλλά ο Πανιώνιος έφτασε στους δύο (Σακελαρίου και Κράβιτς) με ένα λεπτό ακόμα. Ο ΜακΛίν σκόραρε για το 32-36 και ο «Πάπι» με τρίποντο στην εκπνοή έκλεισε το ημίχρονο στο +7 για την ομάδα του (32-39).

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν το… βουναλάκι των 10 πόντων της διαφοράς από τον Πανιώνιο έπειτα τις βολές του Παπανικολάου (32-43).  Με ένα τρίποντο ο Σπανούλης διαμόρφωσε το 46-35, ο Κάμινγκς με ένα εντυπωσιακό δίποντο μείωσε σε 37-46 για να έρθει ο Μιλουτίνοφ από τις βολές για το 37-48. Οι Πειραιώτες έμοιαζαν να έχουν βρει ρυθμό, ο Παπαπέτρου με το τέταρτο τρίποντό του σκόραρε για το 39-51 και ο ΜακΛίν με λέι απ έπειτα από κλέψιμό του, ανάγκασε τον Ζιάγκο σε τάιμ άουτ (39-53).

Ιστορικότερη στιγμή στο ματς; Οι δύο βολές του Βασίλη Σπανούλη μετά από το φάουλ του Κάμινγκς. Ο Λαρισαίος γκαρντ προσπέρασε τον Νίκο Χατζή στους σκόρερ της Α1 και από την 13η του Απρίλη του 2018 είναι ο πρώτος στην συγκεκριμένη κατηγορία. Το 44-56 επί του Πανιωνίου θα το θυμάται για πάντα με το 50-58 του τρίτου δεκαλέπτου να περνάει σε δεύτερη μοίρα πια.

Το… πανηγύρι για την πρωτιά του Σπανούλη, η αποβολή με πέντε φάουλ από τον Μιλουτίνοφ και η χαλάρωση του Ολυμπιακού γύρισαν για τα καλά το ματς. Ο Κράβιτς με τον Μπράζελτον έφεραν το παιχνίδι στους 5 πόντους (59-64) και είχε και πάλι αναμέτρηση!

Ο Νταλό εκμεταλλεύτηκε τον διάδρομο που του δόθηκε και σκόραρε για το 56-60 και ο Κράβιτς με κλέψιμο και ντράιβ το 58-60 και ο Μπράζελτον το 61-62. Και πάλι εκεί όμως ήταν ο Παπαπέτρου, πήρε το τρίποντο και έδωσε οξυγόνο στην ομάδα του και στη συνέχεια ο Μπράζελτον δέχθηκε τη δεύτερη τεχνική ποινή του και μοιραία αποβλήθηκε από το ματς.

Ο Σπανούλης έκανε το 63-66, ο Ντιαλό έριξε στον κάδο τον αχρήστων δύο βολές και ο αρχηγός των Πειραιωτών με τρίποντο πραγματοποίησε το 63-69.

Τους  γηπεδούχους κράτησε ζωντανούς ο Κάμινγκς με ένα δίποντο, η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον «V-Span», κάτι που έγινε πάντως για τον Μάντζαρη που έστειλε το ματς στους 7 πόντους (65-72) με δύο διαδοχικά τρίποντα (68-75).

Ο Παπανικολάου ουσιαστικά έβαλε τους τίτλους τέλους στο ματς με ένα ντράιβ (εκπληκτική πάσα του Σπανούλη), με τη συνέχεια να είναι διαδικαστική. Το ένα φάουλ διαδέχτηκε το άλλο για τις δύο ομάδες, ο Κάμινγκς σκόραρε για το 73-79 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-39, 50-58, 73-79

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ