Ολυμπιακός – ΑΕΚ 100-86

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 100-86

Με μπροστά τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 100-86 και πλέον επικεντρώνεται στη μεγάλη μάχη με τους Λιθουανούς (06/04) για την Ευρωλίγκα.

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 100-86 της ΑΕΚ στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» χαρη στον πλουραλισμό τους στην επίθεση, έκαψαν την αντίσταση των φιλοξενούμενων και κυρίως του Κέβιν Πάντερ, ο οποίος στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχε 20 πόντους!

Το ματς ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, όταν όμως οι γηπεδούχοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ένωση. Με προεξέχοντα τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό στη δεύτερη θέση των σκόρερ της Stoiximan Basket League, οι Πειραιώτες έπαιξαν κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας, την ώρα που η ΑΕΚ ήδη σκέφτεται το ματς με την Στρασμπούργκ στην Γαλλία για την προημιτελική φάση του FIBA Champions League.

Για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο αρχηγός τους με 21 πόντους και 9 ασίστ (αλλά και 9 λάθη), ενώ για την ομάδα του Σάκοτα ο Πάντερ είχε 24 πόντους.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ» ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Βαγγέλη Μάντζαρη με σουτ από τα 6,75μ αλλά η ΑΕΚ γρήγορα με ένα 6-0 σερί προσπέρασε στο σκορ (3-6). Η ισοφάριση ήρθε απευθείας από τον Βασίλη Σπανούλη με γκολ φάουλ για τον Ολυμπιακό, όμως το τρίποντο του ελεύθερου Λαρεντζάκη και το ντράιβ του διαμόρφωσε το 6-11. Μάλιστα οι παίκτες του Σάκοτα, έπειτα από κλέψιμο του Βασιλόπουλου και λέι απ έφτασαν στο +7 (6-13) με 6’12’’ να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου.

O Oλυμπιακός ανέβασε στροφές και μείωσε την απόσταση σε 15-17 με τρίποντο του Τιλί, ο Παπαπέτρου με την είσοδό του «έγραψε» το 17-19, όπως και ο Καββαδάς από την μεριά της ΑΕΚ που σκόραρε για το 17-21.

Το καλάθι του Μιλουτίνοφ για το 19-21 ήταν και η τελευταία θετική φάση για το πρώτο δεκάλεπτο, με το συγκρότημα του Σάκοτα να κυριαρχεί σε αυτό το διάστημα.

ΤΟ 15-0 ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι και στην δεύτερη περίοδο. Η ΑΕΚ από την μεριά της είχε τη μερίδα του λέοντος κοντά στο καλάθι και ο Σάκοτα με τρίποντο έκανε το 26-30. Η απάντηση του Ρόμπερτς ήταν άμεση για το 28-30, ο Άτιτς από την μεριά του μιμήθηκε τον αρχηγό του (τρίποντο), ο Σάκοτα επέμεινε από τα 6,75μ και ο Μπράουν ολοκλήρωσε το τρίποντο… κρεσέντο των δύο ομάδων για το 33-36.

Η ΑΕΚ μάλιστα προσπέρασε και με εφτά πόντους (33-40), αν και ο Στρέλνιεκς μείωσε εκ νέου για την ομάδα του και με δύο τρίποντα έφερε το ματς στον πόντο (39-40).

Το σερί του Ολυμπιακού έφτασε στο 9-0 με τρίποντο του Παπαπέτρου για το προσπέρασμα της ομάδας του με 42-40 και στην αμέσως επόμενη φάση των γηπεδούχων, το σωστό σφύριγμα για τρεις βολές σε φάουλ του Ντούσαν Σάκοτα στον Μπράουν, έκανε έξαλλο τον Ντράγκαν Σάκοτα,ο οποίος χρεώθηκε τεχνική ποινή. Οι 4 βολές του Αμερικανού γκαρντ και ένα εκπληκτικό λέι απ του Σπανούλη που… εξέθεσε τον Μαυροειδή  ήταν η αιτία του 48-40 και του 15-0 των Πειραιωτών που διακόπηκε από τον Γκριν (48-42).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ να δείχνει 52-46 για την ομάδα του Ολυμπιακού.

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Με όρεξη για να ροκανίσει τη διαφορά πέρασε στο ματς η ΑΕΚ μετά την ανάπαυλα και έπειτα το 8ο λάθος του Σπανούλη, ο Τζέιμς μείωσε σε 54-52 (φοβερός σε αυτό το διάστημα ο Αμερικανός με 4 πόντους  και μία ασίστ) για το συγκρότημα του Σάκοτα.

Από την μεριά τους οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα 7-0 σερί (τρίποντο του Μπράουν) για να γίνει το 61-52, επιπρόσθετα όμως η ΑΕΚ και πάλι έμεινε κοντά στο σκορ με τρίποντο του  Τζέιμς για το 61-57.

Οι 4 σερί πόντοι του Ρόμπερτς και  η καλή άμυνά του επάνω στον Γκριν έφεραν το +8 του Ολυμπιακού (65-57) με 4’37’’ να απομένει για το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το ματς είχε «ερυθρόλευκο» χρώμα στη συνέχεια. Ο Μιλουτίνοφ με γκολ φάουλ έδωσε για πρώτη φορά αέρα 11 πόντων στην ομάδα του για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 74-61.

ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΤΕΡ, ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H AEK όχι απλά δεν τα παράτησε, αλλά ροκάνισε εκ νέουν την απόστασή της από τους γηπεδούχους δια χειρός Πάντερ (74-68). Στο 7-0 της Ένωσης απάντησε ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Μπράουν για το 79-68. Οι δύο ομάδες και πάλι άρχισαν να.. μπουμπουνάνε από τα 6,75μ ο Πάντερ διαδέχθηκε τον Μάντζαρη, ενώ ο φοβερός ο Αμερικανός σκόραρε ξανά για το 84-77 πετυχαίνοντας 16 σερί πόντους!!

Ο Στρέλνιεκς σκόραρε και πάλι από το τρίποντο, ενώ ο Μιλουτίνοφ και ο Σπανούλης από τις βολές διαμόρφωσαν το 93-78, με τον Πάντερ πάντως να συνεχίζει απτόητος την «εποποιία» του και να πετυχαίνει 20 πόντους στην τέταρτη περίοδο! Το μοναδικό ερώτημα ήταν πλέον εάν θα φτάσει τους 100 πόντους ο Ολυμπιακός. Κάτι που έγινε πράξη έπειτα το φάουλ που κέρδισε ο Στρέλνιεκς με 1 δευτερόλεπτο να απομένει για το τέλος. Οι δύο βολές του Λετονού έκαναν το 100-86 με τους «ερυθρόλευκους» πλέον να επικεντρώνονται στο ματς με την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και την ΑΕΚ την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Στρασμπούργκ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 52-46, 74-61, 100-86.

Tα στατιστικά των δύο ομάδων: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ