Παναθηναϊκός : Ποιοι προχωρούν, ποιοι μένουν πίσω

Παναθηναϊκός : Ποιοι προχωρούν, ποιοι μένουν πίσω

Ο Παναθηναϊκός προχωρά με αυτούς που μπορούν. Όσοι δεν το έχουν, μένουν πίσω και το καλοκαίρι αξιολογούνται ανάλογα.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε (75-56) τη Βαλένθια, πήρε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρωλίγκα και περιμένει πλέον την τελευταία αγωνιστική για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει, αλλά και τον αντίπαλο που θα έχει στα πλέι όφ.

Τα σενάρια είναι πολλά και η απρονοησία για μια ακόμα φορά της Ευρωλίγκας να μην ξεκινά όλα τα ματς την ίδια ημέρα και ώρα έχει φέρει διάφορες θεωρίες συνομωσίας που βάζουν το μπάσκετ σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Για μια ακόμα χρονιά και μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος όλοι θα έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» με δικαίους και αδίκους να είναι στον ίδιο παρανομαστή.

Διότι απλά η Ρεάλ Μαδρίτης, που παίζει τελευταία, θα έχει την ευχέρεια να διαλέξει, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχουν έρθει, ποιόν αντίπαλο θα «στείλει» στον ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Κάθε ανθρώπινο λάθος θα μπαίνει στον μεγεθυντικό φακό και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία τη διοργάνωσης.

Πάντως όσον αφορά τον Παναθηναϊκό: Κερδίζει στο Μιλάνο τη Μ. Πέμπτη και βγαίνει τουλάχιστον πέμπτος, περιμένοντας μετά το αποτέλεσμα της Ρεάλ με τη Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη. Εάν χάσουν οι ισπανοί, βγαίνουν πέμπτο και ο Παναθηναϊκός τέταρτος.

Σε περίπτωση ήττας στο Μιλάνο, με νίκη της Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και νίκης της Ρεάλ, τότε θα έχουμε «εμφύλιο»!

Από εκεί και πέρα πάντως ξέχωρα από την ηγετική εμφάνιση του Νικ Καλάθη, που απέδειξε πως έχει στα χέρια του για τα καλά το τιμόνι της ομάδας, αλλά και το ώριμο παιχνίδι του Μαϊκ Τζέιμς, υπάρχουν «θεματάκια» τα οποία ενόψει των πλέι όφ θα πρέπει να προσεχθούν.

Ο Ματ Λοτζέσκι είναι «σκιά» του εαυτού του. Αργός, χωρίς ρυθμό, χωρίς ικανότητα συγκέντρωσης στην άμυνα, διστακτικός, δεν μπορεί να βρει τη φόρμα του με συνέπεια να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κένι Γκάμπριελ. Απρόσεκτος στην άμυνα, βιάζεται να ευστοχήσει στο τρίποντο για να πάρει ψυχολογία, αστοχεί και… βουλιάζει.

Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι οι βολές. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έτσι κι αλλιώς είναι άστοχοι. Μόνο που υπάρχει ζήτημα και με εκείνους που είναι συνήθως εύστοχοι και με καλά νούμερα. Με τη Βαλένθια οι «πράσινοι» είχαν 15/29 βολές και στα πλέι όφ κάθε χαμένη βολή, χαμένο ριμπάουντ, χαμένη κατοχή μετρούν διπλά…

Αντίθετα δεν περνά απαρατήρητη η άνοδος του Αντριαν Πέιν. Εχει ακόμα βέβαια πολλή δουλειά μπροστά του για να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση πίσω από τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος θα πρέπει να ξεκουράζεται μέσα στα παιχνίδια και να παραμένει φρέσκος.

Ο Πέιν κάνει αυτό που δεν κατάφερε να προσφέρει ο Ογκαστ και υποχρεωτικά έμεινε πίσω.

Αυτή είναι η διαδικασία. Η ομάδα προχωρά με αυτούς που μπορούν. Όσοι δεν το έχουν, μένουν πίσω και το καλοκαίρι αξιολογούνται ανάλογα.

Γι΄ αυτό και σιγά- σιγά ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να αποφασίσει για εκείνους με τους οποίους θα πορευτεί και όχι να ψάχνει στο δεύτερο δεκάλεπτο, ένα ασφαλές διάστημα, ώστε να υπάρχει χρόνος για… διορθώσεις στη συνέχεια, ευκαιρίες να παίξουν όλοι για να μείνουν ευχαριστημένοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ