Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 76-79

Κολοσσός Ρόδου – ΠΑΟΚ 76-79

Με ματσάρα στη Ρόδο άνοιξε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Basket League! Έχοντας ως ηγέτη τον Φιλ Γκος, που ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών στο τελευταίο λεπτό, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Ρόδο (76-79 τον Κολοσσό) και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πριν από τη νίκη της Τετάρτης μέσα στο Nick Gallis Hall επί του συμπολίτη Άρη (66-65), είχε να κερδίσει εκτός έδρας από τις 9 Δεκεμβρίου, όταν είχε περάσει από την Αμαλιάδα επικρατώντας στην παράταση του Κόροιβου (91-87). Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε σήμερα τη δεύτερη σερί νίκη του μακριά από την Πυλαιά, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα πολύ παιχνίδι στη Ρόδο και κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα στη μάχη που δίνει για είσοδό στην τετράδα της regular season της Basket League.

Στο παιχνίδι, λοιπόν, που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 79-76 τον Κολοσσό και ανέβηκε στους 32 βαθμούς, όσους έχει και το -έχων ματς λιγότερο- Λαύριο. Με εξαίρεση το 13-6 στα 04:26, οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με τρεις (39-36).

Ο Κολοσσός προσπάθησε στο τρίτο δεκάλεπτο να χτίσει μια διαφορά, προηγήθηκε μέχρι και με πέντε (55-50 με 03:31 να απομένουν), οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου όμως επανέφεραν άμεσα την ισορροπία (57-56).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ακριβώς η ίδια εικόνα. Οι Ροδίτες έφθασαν στο 63-58 με την εύστοχη βολή του Μάρβιν Τζόουνς, με συνεχόμενες βολές του Μαργαρίτη, ένα δίποντο του Χαραλαμπόπουλου και ένα τρίποντο του Γκος, όμως, οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο εξαφάνισαν το προβάδισμα των γηπεδούχων, αλλά πέρασαν και μπροστά στο σκορ (69-66).

Έκτοτε ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την πρωτοπορία, την οποία διατήρησε κατά βάση από τη γραμμή των βολών. Μαργαρίτης (4/4), Κρουμπάλι (2/2) και Λάκι Τζόουνς (1/2) είχαν απάντηση στα καλάθια των Γιανγκ, Μπρέι και Μάρβιν Τζόουνς, με τον Φιλ Γκος να καθαρίζει την μπουγάδα στο τελευταίο λεπτό και με 5/6 βολές να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη, αφού ο Δημήτρης Κατσίβελης έκλεψε την μπάλα στα τελευταία δευτερόλεπτα, μην επιτρέποντας σε αντίπαλό του να δοκιμάσει να γίνει ο… ήρωας του απογεύματος.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 16-22, 21-17, 19-23

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ