Η πράσινη… άνοιξη του Ζακ Όγκαστ

Η πράσινη… άνοιξη του Ζακ Όγκαστ

Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού, διάγει τον τελευταίο μήνα την καλύτερη του περίοδο με την πράσινη φανέλα. Μια ματιά στα στατιστικά του θα σας πείσει.

Ο Ζακ Όγκαστ ήρθε από την Τουρκία και την Ουσάκ Σπορτίφ ως ένα παίκτης με εγνωσμένα αθλητικά προσόντα και ενέργεια, αλλά και με σαφείς τακτικές και τεχνικές αδυναμίες. Στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε 11,7 πόντους και 7,5 ριμπάουντ μ.ο., ενώ στην Ευρώπη (Champions League και FIBA Europe Cup) ανέβαινε αισθητά με 15,6 πόντους και 8,6 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός, το ελληνικό πρωτάθλημα και η Euroleague όμως είναι μια διαφορετική ιστορία. Άλλο το επίπεδο, άλλοι οι ρυθμοί και η ταχύτητα των παιχνιδιών και άλλες οι απαιτήσεις. Τα ρεπορτάζ τον χαρακτήριζαν… άγουρο για το top επίπεδο του Παναθηναϊκού αλλά με εν δυνάμει ψηλό ταβάνι.

Ο ίδιος ήρθε ως μια έξτρα λύση πίσω από τους Γκιστ, Βουγιούκα και Σίγκλετον και αυτός είναι ο ρόλος του κυρίως στα ματς της Euroleague, όπου μετράει μέσο όρο 1,6 πόντους και 1,4 ριμπάουντ σε 5’ και 44’’ συμμετοχής ανά ματς.

Και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ρόλος του ήταν… επικουρικός έχοντας μόλις 6,4 πόντους και 7,8 ριμπάουντ. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα όμως… Λίγο πριν έρθει η άνοιξη στην ελληνική επικράτεια, ήρθε η μπασκετική άνθιση για τον Ζακ Όγκαστ, ο οποίος στα τέσσερα τελευταία ματς (ΓΣ Φάρος, Προμηθέας, Πανιώνιος και Κύμη) έχει μπει για τα καλά στο ροτέισον του Πασκουάλ και προσφέρει κάτι παραπάνω από σημαντικές ανάσες στους βασικούς ψηλούς. Σκοράρει κατά μέσο όρο 15 πόντους (71,4% στα δίποντα), κατεβάζει 7,3 ριμπάουντ και έχει σχεδόν μια ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα κόψιμο στα 18’ που μένει στο παρκέ, ανά ματς.

Μάλιστα στο σημερινό ματς κόντρα στην Κύμη, ο Ζακ πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 22 πόντους (9/10 δίποντα) και… φλέρταρε με το double double, κατεβάζοντας 9 ριμπάουντ. Μένει πλέον να δούμε αν αυτό είναι δείγμα της εξέλιξης του 24χρονου υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ και θα αποτελέσει ένα ακόμα όπλο στα play offs σε Ελλάδα και Ευρώπη ή ήταν ένα ξέσπασμα κόντρα σε αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ