Ολυμπιακός – Άρης 86-66

Ολυμπιακός – Άρης 86-66

Άνετη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός επί του Άρη με 86-66 στο ΣΕΦ σε έναν αγώνα όπου ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης πήρε απαραίτητες ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Euroleague.

Μπορεί να έλλειπε ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, αλλά όλοι οι υπόλοιποι έδωσαν βροντερό παρών στο ΣΕΦ και πήραν μια εύκολη νίκη απέναντι στον Άρη του Παναγιώτη Γιαννάκη. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι ήταν επιρρεπείς στα λάθη (17), δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα και έφτασαν στην 21η τους νίκη τα τελευταία έντεκα χρόνια κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχος οι Ιωάννης Παπαπέτρου (15 π., 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ) και Βαγγέλης Μάντζαρης με 15 πόντους συν 5 ασίστ. Διακριθείς για τους φιλοξενούμενους ο Μποχωρίδης (13 πόντους).

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, παρουσιάστηκε σοβαρός στο ΣΕΦ και πήρε τη νίκη κόντρα στον Άρη που ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Με αυτή τους τη νίκη οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 13-4 και παρέμειναν ακλόνητοι στη 2η θέση της βαθμολογίας της Basket League. Από πλευράς του, ο Άρης υποχώρησε στο 6-11 και βρίσκεται στην 10η θέση σε ισοβαθμία με τον Κόροιβο.

Με ένα τρίποντο του Προύιτ ο Άρης κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 8-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός όμως δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει με τον Πρίντεζη και περάσει μπροστά με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ (12-10). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 21-14 με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Μπόμπι Μπράουν να περνάει για πρώτη φορά στο παρκέ, να ντεμπουτάρει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τρίποντο για το 26-16. Οι Μούρτος και Τσαϊρέλης κρατούσαν κοντά στο σκορ τον Άρη, αλλά ένα φοβερό τρίποντο από το κέντρο του Παπαπέτρου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 40-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο με ΜακΛιν και Πρίντεζη οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στο +20, με τους Κίτρινους να αντιδρούν να γυρίζουν την άμυνά τους σε ζώνη και να μειώνουν με κύριους εκφραστές τους Μποχωρίδη – Αθηναίου και Μάρας. Ο Σφαιρόπουλος αντιλήφθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει ο Μαυροβούνιος άσος του Άρη και κάλεσε τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Η ερυθρόλευκη αντίδραση ήταν άμεση και παρά τα λάθη η περίοδος έκλεισε στο 63-46. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης προσπάθησε να ψαλιδίσει τη διαφορά, στο παρκέ από πλευράς Ολυμπιακού πέρασαν οι Μπόγρης και Τολιόπουλος και ύστερα ακολούθησε ένα κρεσέντο τριπόντων του Βαγγέλη Μάντζαρη, το οποίο οδήγησε στο τελικό 86-66.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 40-26, 63-46, 86-66

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ