Άρης – Λαύριο 80-69

Άρης – Λαύριο 80-69

Ενας πολύ καλός Άρης, δεν άφησε κανένα περιθώριο στο Λαύριο και πέτυχε νίκη σπουδαίας σημασίας με 80-69 στο Nick Galis Hall.

Νίκη τεράστιας σημασίας τόσο για ψυχολογικούς όσο και βαθμολογικούς λόγους πέτυχε ο Άρης με 80-69 επί του Λαυρίου στο Nick Galis Hall. Έκτη νίκη για τον αυτοκράτορα σε 16 ματς που έδειξε χαρακτήρα, έχοντας σε σπουδαία μέρα τους Τσαϊρέλη, Μούρτο και Αθηναίου, ενώ σημαντική συμβολή είχαν και οι Μάρας, Μποχωρίδης και Μπελ.

Από την πλευρά του το Λαύριο παρουσίασε ένα από τα χειρότερα πρόσωπά του τη φετινή σεζόν, με πολλά λάθη, αστοχία και το τραγικό 6/27 τρίποντα. Στο 10-6 η ομάδα του Χρήστου Σερέλη.

Από το πρώτο λεπτό, ο Αρης μπήκε εξαιρετικά αποφασισμένος, εξαιρετικά συγκεντρωμένος και εξαιρετικά ψυχωμένος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του στο φετινό πρωτάθλημα.

Με υπομονή και ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, αλλά και ευστοχία, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη επέβαλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα. Αυτά, σε συνδυασμό με την επιθετική άμυνα ειδικά πάνω στα ατού των φιλοξενούμενων, έφεραν γρήγορα τους γηπεδούχους σε ρόλο οδηγού.

Αθηναίου (9π.) και Τσαϊρέλης (13π.) ήταν ιδιαίτερα καυτοί στα δύο πρώτα, με τους Μούρτο, Μάρας και Μποχωρίδη να είναι επίσης καταλυτικοί. Ειδικά ο αρχηγός του Άρη έπαιζε σπουδαία άμυνα στον Μουρ, ενώ άποντος έμεινε σε όλο το πρώτο μέρος ο Μέιερ.

Ετσι ο αυτοκράτορας ξέφυγε για πρώτη φορά με διψήφιο αριθμό πόντων στο 8’ (21-11), με τη διαφορά να ανεβαίνει ακόμη και στο +16 (39-23, 42-26). Το Λαύριο υποχρεώθηκε σε κακά ποσοστά, ενώ ουσιαστικά ο Τζόνσον (12π.) ήταν αυτός που κρατούσε επιθετικά την ομάδα του, σκοράροντας κυρίως κάτω από το καλάθι με επιθετικά ριμπάουντ.

Ενα επεισόδιο στο τρίτο δεκάλεπτα, που προκάλεσε ο Μουρ, μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Μποχωρίδη, δημιούργησε ένταση για αρκετά λεπτά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν υπήρχε ρυθμός στο μεγαλύτερο μέρος. Οι ομάδες ήταν άστοχες και νευρικές, ενώ υπήρξε κι ένα επεισόδιο μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ (τραβηγμένη απόφαση από τους διαιτητές) του Μποχωρίδη στον Μουρ. Ο παίκτης του Λαυρίου έπεσε άτσαλα στο παρκέ, και στη συνέχεια ζήτησε τον λόγο από τον παίκτη του Άρη. Οι πάγκοι των δύο ομάδων μπήκαν μέσα, με το περιστατικό να λήγει εκεί, αλλά από όλο αυτό το σκηνικό να βγαίνει νικητής το Λαύριο.

Με ένα εντυπωσιακό 9-1, η ομάδα του Σερέλη μετέτρεψε το 53-40 του 25’ στο 54-49 του 30’ (με λύσεις από τους Μουρ, Μέιερ και Λαμπ), από το πουθενά! Το ματς είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, όμως οι παίκτες του Γιαννάκη έδειξαν ψυχραιμία. Μούρτος, Μπελ και Χρηστίδης έφεραν τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό πόντων (64-50), όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Νίξον με τρία σερί τρίποντα από το… σπίτι του, έφερε την ομάδα του στο 70-65, με τρία λεπτά για τη λήξη!

Και τότε όμως ο Άρης δεν πανικοβλήθηκε. Μποχωρίδης και Μπελ απάντησαν με επίσης μεγάλα τρίποντα, έκαναν το 77-65 με 1:54 για το τέλος και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Το τέλος του ματς βρήκε τους παίκτες του αυτοκράτορα να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς και τους περίπου 3.000 οπαδούς του να τους αποθεώνουν μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-34, 53-49, 80-69

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ