Ολυμπιακός – Κύμη 93-78

Ολυμπιακός – Κύμη 93-78

Με το μυαλό αλλά και το… σώμα στη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε ιδιαίτερα για 30 λεπτά απέναντι στην Κύμη (μπροστά στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι με 66-65) αλλά κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα για το πρωτάθλημα.

Με το μυαλό αλλά και το… σώμα στη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός ζορίστηκε ιδιαίτερα για 30 λεπτά απέναντι στην Κύμη (μπροστά στην αρχή της τέταρτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι με 66-65) αλλά κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα για το πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 93-78 στο Φάληρο με κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη και Μπράιαν Ρόμπερτς με 15 πόντους, κομβικός ο Ουίλτζερ με 11 πόντους και τρία τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο. Για την Κύμη ξεχώρισε ο ΜακΦάντεν με 21 πόντους και 4/8 τρίποντα και ακολούθησε ο Μανωλόπουλος με 13 πόντους και ¾ τρίποντα.

Πλέον ο Ολυμπιακός κοιτάει το ματς με την Ρεάλ την Παρασκευή στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός πέρασε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 4-0 χάρις σε πόντους των Μιλουτίνοφ και Τόμπσον. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 6-5 από τους πέντε σερί πόντους του Σμιθ, αλλά το γκολ φάουλ του Μιλουτίνοφ διαμόρφωσε το 9-5. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να «στοχεύει» τον Σέρβο σέντερ και αυτός με τον έβδομο πόντο του έφτασε το ματς στο 11-7 και ο Σπανούλη με το κλασικό του ντράιβ προχώρησε στο 13-7. Η Κύμη εκμεταλλεύτηκε το χαλάρωμα των γηπεδούχων στο 15-7 και έτρεξε ένα δικό της 4-0, με το ματς να είναι ελαστικό στο κομμάτι της άμυνας και τον Μανωλόπουλο να πετυχαίνει το 19-16. Ο Σφαιρόπουλος τα είχε με τους διαιτητές, δέχθηκε τεχνική ποινή και η Κύμη σκόραρε άλλους 5 σερί ποντους (βολές του Τζόουνς και τρίποντο του Μακφάντεν) για το 19-22. Το αποτέλεσμα λοιπόν ήταν οι φιλοξενούμενοι να μπουν στο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με 4 πόντους (21-25).

ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΜΗ

Η Κύμη συνέχισε βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην είναι στο γήπεδο και με τρίποντο φάουλ του ΜακΦάντεν έκανε το 23-29. Ο Αμερικάνος γκαρντ της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη σκόραρε για το 23-31, με τον Κάιλ Ουίλτζερ να μειώνει από τις βολές (25-31) αλλά να δίνει χαζό φάουλ στον Μπάρλο που από το ίδιο σημείο διαμόρφωσε το 25-33.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το 13/17 τρίποντα της Πέμπτης ειχαν 0/5 την Κυριακή και η Κύμη δίκαια είχε την πρωτοβουλία στα πρώτα 13 λεπτά του ματς. Ανενόχλητος ο Μπάρλος πήρε τον διάδρομο για το 27-35 και ο Σφαιρόπουλος μοιραία φώναξε και πάλι τους παίκτες του για να τους ξυπνήσει. Η Κύμη προηγήθηκε με 8 πόντους (29-37), για να έρθει η… Σπανούλια αντίδραση. Με 5 σερί πόντους του αρχηγού του Ολυμπιακού έφτασε το ματς στο 34-37 και ο Τολιόπουλος (υπερδραστήριος στο πέρασμά του) έφερε το ματς στα ίσα.

Ο νεαρός γκαρντ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους και ο Παπαπέτρου έκανε το 41-38. Η Κύμη προέβαλε εκ νέου αντίσταση και προηγήθηκε με έναν πόντο (43-44) με 1:54 να απομένει για το τέλος του ημιχρόνου. Ο όγδοος πόντος του Τολιόπουλου (τρίποντο) πραγματοποίησε το 46-46 που ήταν και το σκορ του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΦΑΝΤΕΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΠΛΟ

Και είχαμε ντέρμπι στο ΣΕΦ. Δεν υπήρχε λόγος να το παρατήσει η Κύμη όσο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτη. Έτσι οι φιλότιμοι παίκτες του Καστρίτη με προεξέχοντα τον Μανωλόπουλο προηγήθηκαν με τέσσερις ποντους (51-55). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και από τα 6,75μ προσπέρασε με 60-57 για να έρθει και πάλι ο ημίτρελος (σ.σ. και παικταράς) ΜακΦάντεν να σκοράρει με τον ίδιο τροπο για την ισοπαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν σκορ και ο Τσαγκαράκης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Κύμη (60-63). Ο Κάιλ Ουίλτζερ ισοφάρισε και αυτός με τρίποντο αλλά ο ΜακΦάντεν τον.. χαβά του και με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ σκόραρε για το 63-66. Ο Ρόμπερτς με σουτ από το ύψος της βολής διαμόρφωσε το 65-66 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΟΥΙΛΤΖΕΡ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΡΤΣ

O Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον Ρόμπερτς όμως και πάλι η Κύμη είχε απαντήσεις. Το τρίποντο του Κάιλ Ουίλτζερ πραγματοποίησε το 73-70 ενώ έβαλε ένα ακόμα για να δώσει αέρα έξι πόντων στην ομάδα του (76-70).

Ο Ρόμπερτς έφτασε την απόσταση του Ολυμπιακού στους 10 πόντους (80-70) με την… τελετή σιγά σιγά στο ΣΕΦ να λαμβάνει τέλος. Ο Μιλουτίνοφ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα χουκ για το 82-70 (3:45 πριν το τέλος). Οι βάσεις είχαν μπει για τα καλά και οι Πειραιώτες προσέφεραν θέαμα στον κόσμο τους.

Ο Μιλουτίνοφ με τον Μάνταρη συνεργάστηκαν τέλεια, ο Ρόμπερτς πέτυχε ένα γκολ φάουλ και το ματς πήγε στο +13 (90-77) για τους γηπεδούχους. Ο Τολιόπουλος πέτυχε το τελευταίο τρίποντο της ομάδας του και ο Γερομίχαλος από τις βολές ολοκλήρωσε το ματς στο 93-78.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ