Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-61

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-61

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς ο Παναθηναϊκός επικράτησε 68-61 του Ολυμπιακού, σε μια αναμέτρηση που οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί μόνο για ένα ημίχρονο. Αήττητοi (14-0) στη Basket League oι πράσινοι.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ψυχωμένος και αποφασισμένος στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος το αλλοπρόσαλλο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, που δεν ήξερε τι έπαιζε, πως έπαιζε, γιατί έπαιζε!

Οι ερυθρόλευκοι με τον Πρίντεζη κινητήριο μοχλό στην επίθεσή τους έβαλαν σωστά τη μπάλα στο λόου ποστ και από εκεί προκαλούσε «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα. Την ίδια ώρα δεν επέτρεπε στον Ρίβερς να πάρει καν μπάλα με τον Αμερικανό πάντως να είναι απελπιστικά άστοχος, ενώ ο Καλάθης αδυνατούσε να «τρυπήσει» την άμυνα και να φτάσει σε λέι απ.

Έτσι με τον Σπανούλη να οργανώνει σωστά και τον Πρίντεζη να δίνει λύσεις οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 25-15 στο 13’ μέχρι που ο Παναθηναϊκός αντιλήφθηκε πως θα πρέπει να παλέψει για να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη.  Έτσι ο Λεκαβίτσιους με κάποια- και τυχερά- τρίποντα, αλλά κυρίως ο Βουγιούκας κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό που προσπαθούσε να προσπεράσει, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έχανε βολές και έκανε βεβιασμένες ενέργειες κυρίως με τον Γκάμπριελ.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 32-30 υπέρ του Ολυμπιακού. Και οι δυο ομάδες ήταν άστοχες από την περιφέρεια με τους γηπεδούχους να έχουν 2/11 και τους φιλοξενούμενους 2/10 τρίποντα!

Ο Ρίβερς βρήκε το δρόμο για το καλάθι σημειώνοντας συνολικά δέκα πόντους και έδωσε στον Παναθηναϊκό τις λύσεις που χρειαζόταν για να «αναπνεύσει» επιθετικά και να μπορέσει να βρει τις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως είχε και ο Ολυμπιακός παρά το πρόβλημα με τα φάουλ των Μιλουτίνοφ (τέσσερα στο 21’) και ΜακΛιν (τέσσερα στο 22’) και με τον Παπανικολάου να είναι εύστοχος από την περιφέρεια είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου δεκάλεπτου.

Οι γηπεδούχοι πάντως προηγήθηκαν με τον Ρίβερς 45-44 στο 28’ για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 50-48 για τους «πράσινους». Η είσοδος του Μήτογλου έδωσε στον Παναθηναϊκό την έξτρα λύση που χρειαζόταν, μια και ο Σίνγκλετον ήταν ουσιαστικά απών και με τρίποντό του το σκορ έγινε 61-53  στο 33’.

Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 65-60 στο 38’, αλλά δεν είχε τις λύσεις και το κάτι παραπάνω για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, καθώς ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να βάζει ένα δίποντο και μια βολή έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 68-61

Από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (9π.), Μήτογλου (7π,), Λεκαβίτσιους (12π.) και Ρίβερς (16π.) ήταν οι καλύτεροι παίκτες, ενώ από τον Ολυμπιακό που ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, οι Πρίντεζης (13π.) και Παπανικολάου (11π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 30-32, 50-48, 68-61

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ