Ολυμπιακός – ΓΣΛ Φάρος 100-69

Ολυμπιακός – ΓΣΛ Φάρος 100-69

Στα θετικά αποτελέσματα μετά τη βαριά ήττα από την Μπασκόνια επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 100-69 του ΓΣΛ Φάρου στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Κορυφαίος ο Ρόμπερτς.

Τη δουλειά του έκανε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 100-69 του ΓΣΛ Φάρου στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά και την βαριά ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου, σκόραραν και οι 12 και χάρισαν πλούσιο θέαμα στο λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στο φαληρικό κλειστό.

Ο Ολυμπιακός είχε πρώτο σκόρερ τον Μπράιαν Ρόμπερτς με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ,ενώ από τη μεριά του ο ΓΣΛ Φάρος είχε ως πιο αποτελεσματικό τον Ρομπερτ Σαφτεναάρ με 16 πόντους.

Τώρα οι Πειραιώτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, όπου αντιμετωπίζουν την Μακάμπι την Τρίτη στο ΣΕΦ και την Κίμκι στην Μόσχα την Πέμπτη.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Έχοντας «ζεστό» τον αρχηγό του από νωρίς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 13-7 της ομάδας της Λάρισας. Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε και το 19-9 με γκολ φάουλ, φτάνοντας τους 8 πόντους για αναλάβει δράση ο Παπανικολάου που διαμόρφωσε με ντράιβ το 23-13. Ο Φάρος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, όμως οι γηπεδούχοι παρέμειναν πιστοί στο πλάνο τους με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 31-19 με τρίποντο του Παπαντωνίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρέμειναν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και έτρεξαν ένα 7-0 σερί στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Ο Τόμπσον ήταν ο λόγος για να συμβεί αυτό, με τον Αμερικανό φόργουορντ να έχει πολύτιμες βοήθειες και από τον Παπαπέτρου και το σκορ να πηγαίνει στους 22 πόντους διαφορά (48-26) με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το τέλος του ημιχρόνου. Δύο καρφώματα από τον Μιλουτίνοφ και Τόμπσον και οι βολές του Ουίλτζερ ήταν το κερασάκι στην τουρτα του Ολυμπιακού, για να κλείσει το ημίχρονο στο υπέρ του 59-32.

«ΓΚΑΖΩΣΕ» ΚΑΙ… ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΣΕ

Η εικόνα δεν άλλαξε και στο β’ ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι έχοντας τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Στρέλνιεκς ορεξάτο προηγήθηκαν με 71-38 της ομάδας της Λάρισας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμασε πολλά σχήματα στο παρκέ και βρήκε λύσεις από όλους τους αθλητές του. Ο Ρόμπερτς ανέλαβε την πρωτοβουλία των «ερυθρόλευκων» επιθετικών κινήσεων της ομάδας του καθώς σκόραρε στο 77-49 με ντράιβ και στο 79-49 με δύο βολές για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο, με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση 30 πόντων (81-51).

Ο Φάρος προσπάθησε να συμμαζέψει τη διαφορά, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να αναπαύεται στο +30 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει με 84-62 με ένα 9-3 επιμέρους σκορ. Οι Λαρισσαίοι έριξαν κι άλλο την απόσταση και έφτασαν το παιχνίδι στους 19 (86-67), αλλά ο Παπαπέτρου την επανέφερε και πάλι πάνω από τους 20 πόντους με δύο σερί καλάθια (90-67). Το τάιμ άουτ που είχε πάρει νωρίτερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ευεργετικό για τους «ερυθρόλευκους», αφού ο Ρόμπερτς σκόραρε ένα τρίποντο όπως και ο Στρέλνιεκς με το παιχνίδι να επιστρέφει στους 27 πόντους (96-69). Ο Μπόγρης εν μέσω αποθέωσης πραγματοποίησε το 98-69 και ο Ρόμπερτς με λέι απ στη λήξη «έγραψε» το 100-69 για να επανέλθει η ομάδα του Πειραιά στα θετικά αποτελέσματα μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΠΑΟΚ και Μπασκόνια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 10, Μιλουτίνοφ 5, Παπανικοκολάου 10, Μάντζαρης 6,  Ουίλτζερ 7, ΜακΛίν 4, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου 13, Στρέλνιεκς 12, Ρόμπερτς 17, Μπόγρης 2, Τόμπσον 11

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σκουρτόπουλος): Μπάντερ 9, Μαραγκός 10, Μουράτος 8, Παπαντωνίου 14, Κίλι 4, Παπαμακάριος 5, Διαμαντάκος 3, Χατζηκυριακίδης, Σάφτενααρ 16, Βαβάτσικος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ