Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 70-68 (vid)

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 70-68 (vid)

Με τρομερό buzzer beater του Νίκου Παππά στην εκπνοή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με (70-68) της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. 

Με τρομερό buzzer beater του Νίκου Παππά στην εκπνοή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με (70-68) της Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στο ΟΑΚΑ την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σε ένα παιχνίδι για… γερά νεύρα πήρε μια πολύτιμη νίκη που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το στραπάτσο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (81-63).

Οι Μπραντ Ουοναμέικερ και Νικολό Μέλι ήταν ασταμάτητοι στην πρώτη περίοδο με τον Τσάβι Πασκουάλ να προσπαθεί για πολλά λεπτά να βρει την κατάλληλη πεντάδα (δοκίμασε μέχρι και σχήμα με τέσσερις ‘’κοντούς’’ Λεκαβίτσιους, Παππά, Γκάμπριελ, Όγκαστ) αναζητώντας παράλληλα λύσεις και πνοή στην επίθεση.

Κάποιες ατομικές ενέργειες από τους Νίκο Παππά και Κένι Γκάμπριελ κρατούσαν τους «πράσινους» κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η άμυνα ήταν… ανύπαρκτη απέναντι στους Τούρκους που έκλεισαν το ημίχρονο με 5/7 τρίποντα και 11/19 δίποντα!

Από την άλλη πλευρά, το «τριφύλλι» είχε μόλις 4/13 τρίποντα, 10/17 δίποντα και μόλις 2 επιθετικά ριμπάουντ.

Άλλαξε αισθητά η εικόνα των «πρασίνων» στο δεύτερο ημίχρονο. Η άμυνα έγινε πιο σφιχτή, ο Νικ Καλάθης περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον Ουοναμέικερ, έβαλε πόντους, μοίρασε ασίστ και σε συνεργασία με τον Νίκο Παππά «μεταμόρφωσαν» τους γηπεδούχους που έκαναν πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τέταρτη περίοδο, η άμυνα του «τριφυλλιού» και η παρουσία στην πεντάδα του Θανάση Αντετοκούνμπο ήταν τα στοιχεία που άλλαξαν το ρουν της ιστορίας, με απίστευτες προσαρμογές και γρήγορες εναλλαγές στα σκριν.

Η επίθεση παρέμεινε όμως ένα ερωτηματικό και εκεί μίλησε η ψυχή και ο Νίκος Παππάς (24 πόντοι, με 7/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/5 ελεύθερες βολές) ο οποίος με έξι συνεχόμενους πόντους και εντυπωσιακό buzzer beater στο τέλος του αγώνα χάρισε στον Παναθηναϊκό τη δεύτερη νίκη του (70-68) στη φετινή Euroleague!

Εκπληκτική εμφάνιση ειδικά στο β’ μέρος από τον διεθνή άσο που «σκόρπισε» παραλήρημα ενθουσιασμού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 17-23, 17-11, 17-13

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 , Ρίβερς 5, Παππάς 24 (7/12 διπ, 2/3τριπ), Ντένμον 3, Βουγιούκας, Γκιστ 5, Λεκαβίτσιους 3, Γκάμπριελ 3, Ογκαστ, Λοτζέσκι 3, Καλάθης 12 (6ας), Αντετοκούνμπο 6.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 4, Μέλι 14, Μαχμούτογλου, Ουοναμέϊκερ 14, Σλούκας 6, Νάναλι, Γκούντουριτς 2, Βέσελι 15, Γκιουλέρ , Ντουβερίογλου, Ντατόμε 13.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ