Προμηθέας – Άρης 70-40

Προμηθέας – Άρης 70-40

Ασταμάτητος ο Προμηθέας «σκόρπισε» στην Πάτρα τον Άρη (70-40), που γνώρισε ταπεινωτική ήττα για την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League!

Εξαιρετικός ο Προμηθέας «ισοπέδωσε» στην Πάτρα τον Άρη (70-40)! Αρνητικό ρεκόρ για τους «κίτρινους», που πέτυχαν μόλις 11 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο!

Η ομάδα της Πάτρας πήρε τον έλεγχο μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε τον Άρη να πάρει… ανάσα. Το επιμέρους σκορ του δεύτερου μέρους τα… λέει όλα: 38-11 για τον Προμηθέα, που επιβεβαίωσε ότι διαθέτει την φετινή σεζόν, ομάδα ικανή να φτάσει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Basket League.

Για τους «κίτρινους» η ήττα στην Πάτρα είναι ταπεινωτική. Όχι μόνο για την μεγάλη διαφορά, αλλά για την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, στο οποίο ο Άρης θύμιζε σχολική ομάδα και τους 40 πόντους στην επίθεση.

Δύο όψεις είχε το πρώτο ημίχρονο. Στην πρώτη περίοδο ο Άρης με πολύ καλή άμυνα και τον Κιθ Μπένσον να σκοράρει 12 πόντους μέσα από την ρακέτα του Προμηθέα, προηγήθηκε με 9 (19-10) με 1’ και 30’’ να απομένουν για την λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, αντέδρασαν ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα τους και με τον Μουχάμεντ Φαγιέ πρωταγωνιστή στην επίθεση, προσπέρασαν με 22-21, 4’ και 12’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ύστερα από επιμέρους σκορ 11-3. Ο Προμηθέας τελείωσε το πρώτο μέρος στο +3 (30-27) με τον Μίλαν Μιλόσεβιτς να δίνει στα τελευταία λεπτά τις περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Δέκα λεπτά χωρίς πόντο, δεκατρία χωρίς καλάθι

Η ομάδα της Πάτρας μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο τρίποντα των Τρέβορ Ρέλεφορντ, Ολεξάντερ Λίποβι στο πρώτο λεπτό, ξέφυγε με (38-29). Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε στους 5 (40-35), 5’ και 59’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως, στην συνέχεια… αποσύρθηκε από το παρκέ του «Δημήτριος Τόφαλος».

Δεν πέτυχε ούτε πόντο για τα επόμενα δέκα λεπτά και ο Προμηθέας σκοράροντας 23 αναπάντητους πόντους «εκτόξευσε» την διαφορά στους 28 (63-35). Ο πρώτος πόντος των «κίτρινων» μετά από δέκα λεπτά… σιγής προήλθε από βολή του Ντιμίτρις Μόραντ, ενώ καλάθι εντός πεδιάς ο Άρης σκόραρε ξανά ύστερα από 12’ με τον Μπένσον (68-38, 2’ και 50’’ πριν το τέλος)!

Με τρίποντο του νεαρού Ανδρέα Σκούφη, η απόσταση της ομάδας της Πάτρας από τους «κίτρινους» έφτασε και τους 32 πόντους (68-36), 3’ και 22’’ πριν την λήξη του αγώνα. Η διαφορά των 32 ήταν και η μεγαλύτερη στην αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 32-29, 56-35, 70-40.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ