Βαλένθια – Ολυμπιακός 64-72

Βαλένθια – Ολυμπιακός 64-72

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του στην Ευρωλίγκα, παρότι η επανεμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη αναβλήθηκε. Με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι εξαιρετικός νίκησε στην Βαλένθια (72-64).

Η επανεμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη αναβλήθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν συνεπής στο ραντεβού με τις νίκες και έφυγε με τους δύο βαθμούς από την Βαλένθια (72-64).

Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν τον αγώνα από την πολύ καλή άμυνα τους και με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, έφτασαν στην 8η νίκη τους στις πρώτες 10 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και την πέμπτη σερί. Ο «Παπ» έκανε ολοκληρωμένη εμφάνιση. Ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 13 πόντους με 3/4 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ, ενώ ήταν παντού στην άμυνα.

Νταμπλ νταμπλ ο Πρίντεζης

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος τελείωσε το ματς με νταμπλ νταμπλ (12 πόντοι και 14 ριμπάουντ) και ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια στην τελευταία περίοδο. Για την Βαλένθια οι 26 πόντοι του παίκτη των «ερυθρόλευκων» την περασμένη σεζόν, Έρικ Γκριν, δεν έφταναν για να αποφύγει την έκτη σερί ήττα στην Ευρωλίγκα της φετινής αγωνιστικής χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός άρχισε εξαιρετικά την αναμέτρηση, βρήκε πόντους από την πίεση στην άμυνα του και τα επιθετικά ριμπάουντ, και με την συμπλήρωση των πρώτων τριών λεπτών του αγώνα προηγήθηκε με 11-2. Μετά το αντιαθλητικό φάουλ που αδίκως χρεώθηκε ο Μπράιν Ρόμπερτς, ωστόσο, η Βαλένθια με αμυντική πίεση σε όλο το γήπεδο και σερί 7-0 μείωσε στο καλάθι (13-11), 3’ και 51’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απρόσμενα λύσεις στο τελευταίο δίλεπτο από τον Βασίλη Τολιόπουλο και με πέντε πόντους (καλάθι και τρίποντο με την εκπνοή) του 21χρονου γκαρντ ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (20-13).

Η Βαλένθια με δύο τρίποντα (από τους Γκίγιεμ Βίβες και Ράφα Μαρτίνεθ) στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου μείωσε σε απόσταση ενός πόντου (20-19). Ο Ολυμπιακός, όμως, απάντησε με σερί 12-0 – με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου και ένα ακόμη σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Γιάνις Στρέλνιεκς – και «εκτόξευσε» την διαφορά στους 13 (32-19) με 3’ και 45’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτό το διάστημα ήταν πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα, ενώ στην επίθεση έβρισκαν τον ελεύθερο παίκτη ύστερα από τα νταμπλ τιμ στο λόου ποστ της ισπανικής ομάδας.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, η άμυνα του Ολυμπιακού είχε λειτουργήσει πολύ καλά απέναντι στον Έρικ Γκριν. Στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου μέρους, όμως, ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ σκόραρε 11 σερί πόντους με δύο τρίποντα και μείωσε για την Βαλένθια την διαφορά στους 5 (35-30 σκορ πρώτου ημιχρόνου).

Έβαλε τις βάσεις στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός μετά το τρίτο φάουλ στο 23’ του Μπράιν Ρόμπερτς, που είχε ως συνέπεια να αποσυρθεί στον πάγκο από τον Σφαιρόπουλο, είχε οργανωτικό πρόβλημα στην επίθεση. Επιπλέον η Βαλένθια χτύπησε με τον Τίμπορ Πλάϊς μέσα στην ρακέτα και με 8 πόντους του Γερμανού σέντερ, μείωσε στους τρεις (43-40), 4’ και 15’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα με τον Παπανικολάου να κάνει τα πάντα, να παίζει άμυνα, να δημιουργεί και να σκοράρει, και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (54-43), με 41’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Όταν απειλήθηκε είχε Στρέλνιεκς

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το διψήφιο προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου και όταν η Βαλένθια πλησίασε στους πέντε (63-58), με 4’ και 27’’ να απομένουν για την λήξη της αναμέτρησης, είχε τις απαντήσεις. Με τρίποντο και καλάθι του Γιάνις Στρέλνιεκς η διαφορά επέστρεψε σε διψήφιο επίπεδο (68-68) 2’ και 5’’ πριν το τέλος του αγώνα και ο Λετονός γκαρντ… σφράγισε τη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-35, 45-54, 64-72.


Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ