Hoopshype : «Ο Γιάννης 4ος κορυφαίος Ευρωπαίος ever» (pic)

Hoopshype : «Ο Γιάννης 4ος κορυφαίος Ευρωπαίος ever» (pic)

Η ιστοσελίδα hoopshype παρουσίασε τους 25 καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών, σε μια λίστα που σίγουρα αδικεί πολλούς σπουδαίους Ευρωπαίους καλαθοσφαιριστές.

Τη δική του λίστα με τους 25 κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Hoopshype. Σε αυτήν, ο Γιάννης Αντετοκουνμπο φιγούραρει στην 4η θέση, η οποία όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι ιδιαιτέρως εξέχουσα.

Ωστόσο για να είμαστε ακριβείς, η λίστα αυτή έχει άρωμα… Αμερικανιάς! Τι ακριβώς εννοούμε; Πρώτα από όλα συμπεριλαμβάνονται σχεδόν αποκλειστικά Ευρωπαίοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Για την ακρίβεια μόνο ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα υπάρχει στην 25άδα ο οποίος δεν έχει πατήσει στα παρκέ του μαγικού κόσμου. Επίσης απουσιάζουν «ηχηρά» ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως ο Νίκος Γκάλης ο οποίος πρόσφατα εισήχθη στο αμερικάνικο hall of fame, όντας ένας από τους μόλις έξι παίκτες που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο χωρίς να εχουν παίξει στο ΝΒΑ. Και όμως λείπει!

Επίσης απουσιάζει ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (που έχει αγωνιστική στο ΝΒΑ), ενώ στη λίστα υπάρχουν και «αδικίες» οσον αφορά την κατάταξη. Δεν μπορεί για παράδειγμα… κάποιος Γιοακίμ Νοά να είναι πιο πάνω από τον Τόνι Κούκουτς που έχει μεγαλουργήσει με τους Μπουλς του Μάικl Tζόρνταν.

Ακόμη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να διαθέτει πλούσιο ταλέντο και στο αφιέρωμα να χαρακτηρίζεται «θαύμα της φύσης», ωστόσο είναι λίγο τραβηγμένο ο ηγετης των Μπακς να τοποθετείται ψηλότερα από θρύλους όπως οι Γκασόλ, Ντίβατς και Πέτροβιτς.

Είναι χαρακτηριστικό οτι κάτω από το αφιέρωμα -στο οποίο ο Τούρκος Χινταγιέτ Τούρκογλου αναφέρεται ως… Σέρβος- υπάρχουν σχόλια αναγνωστών τα οποία τονίζουν τις παραπάνω αδικίες που αναφέρουμε κι εμείς.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε τα κολακευτικά λόγια του σχετικού αφιερώματος για τον Αντετοκούνμπο: «Θαύμα της φύσης με πραγματικά απίστευτα προσόντα. Έχει μπει ήδη στην συζήτηση για τον MVP του ΝΒΑ και πιθανόν να το κερδίσει εάν και εφόσον γίνει πιο συνεπής στο τζαμπ σουτ. Είναι από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ στο να τελειώνει τις φάσεις μέσα από το καλάθι, διαθέτει εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας για το ύψος του όπως επίσης και τρομακτικά αθλητικά προσόντα τα οποία δεν έχουμε ξαναδεί σε Ευρωπαίο παίκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η 25άδα του Hoopshype.com

1. Ντιρκ Νοβίτσκι
2. Πάου Γκασόλ
3. Τόνι Πάρκερ
4. Γιάννης Αντετοκούνμπο
5. Ντράζεν Πέτροβιτς
6. Μαρκ Γκασόλ
7. Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς
8. Άρβιντας Σαμπόνις
9. Βλάντε Ντίβατς
10. Ντέντλεφ Σρεμπφ
11. Ζοακίμ Νοά
12. Τόνι Κούκοτς
13. Αντρέι Κιριλένκο
14. Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας
15. Γκόραν Ντράγκιτς
16. Ρικ Σμιτς
17. Σαρούνας Μαρτσουλιόνις
18. Ντίνο Ράτζα
19. Χινταγιέτ Τούρκογλου
20. Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς
21. Μεμέτ Ουκούρ
22. Νικολά Μπατούμ
23. Ντέγιαν Μποντιρόγκα
24. Ντανίλο Γκαλινάρι
25. Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ