Σωτηρίου: «Ο Ολυμπιακός διαφημίζει το γυναικείο μπάσκετ»

Σωτηρίου: «Ο Ολυμπιακός διαφημίζει το γυναικείο μπάσκετ»

Η έμπειρη φόργουορντ μίλησε αποκλειστικά στο 10.gr για την κατάκτηση του νταμπλ, για τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν και εξέφρασε την επιθυμία της να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για μια ακόμα χρονιά «σάρωσε» τα πάντα στο διάβα της και κατέκτησε δια περιπάτου το τρίτο σερί νταμπλ. Οι «ερυθρόλευκες» μάλιστα ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν αήττητες στις εγχώριες διοργανώσεις και απέδειξαν περίτρανα ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Μία από τις παίκτριες που βοήθησε τα μέγιστα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να φτάσει σε δύο ακόμα τίτλους ήταν και η Κατερίνα Σωτηρίου. Η έμπειρη φόργουορντ, που έχει κάνει μεγάλη καριέρα σε Ισπανία και Ιταλία, μίλησε αποκλειστικά στο 10.gr και δήλωσε ότι νιώθει ευλογημένη που φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η 34χρονη τόνισε επίσης ότι ο Ολυμπιακός διαφημίζει το γυναικείο μπάσκετ και επισήμανε ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία της να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Η πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται με ένα νταμπλ. Πώς έζησες τη φετινή σεζόν;

«Δεν είναι το πρώτο μου νταμπλ, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα, καθώς τα κατάφερα φορώντας τη φανέλα ενός τόσο μεγάλου συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός. Σε μικρά πράγματα βλέπεις τη διαφορά. Από τον κόσμο, που περιμένουμε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμα περισσότερο κοντά μας, ως τα θέματα οργάνωσης και στήριξης. Θεωρώ ότι ήταν κάτι διαφορετικό και το χαίρομαι ιδιαίτερα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι επέστρεψα στην Ελλάδα και κατάφερα να κατακτήσω το νταμπλ».

Φέτος, θέλατε να κάνετε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, κάτι που εν μέρει έγινε. Τώρα ο επόμενος στόχος σας ποιος είναι;

«Ο λόγος που γύρισα πίσω ήταν να βοηθήσω την ομάδα, κυρίως στην Ευρώπη. Θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, το οποίο και έγινε. Από εκεί και πέρα, δεν είμαι η αρμόδια για να σου πω περισσότερα για τη συνέχεια. Εγώ ήδη προγραμματίζω την προετοιμασία μου σαν να είμαι η καλύτερη παίκτρια του Ολυμπιακού, για να ανταπεξέλθω στο ρόλο που θέλει η ομάδα, με στόχο να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Μακάρι να πάμε ψηλότερα στην Ευρώπη και να τα πάμε καλύτερα από ότι τα πήγαμε τη φετινή σεζόν. Αυτός ήταν είναι άλλωστε ο λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Ηθελα να ζήσω αυτές τις μεγάλες στιγμές».

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να καταφέρει να κρατηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα;

«Αυτό είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί πολύ. Όταν ήμουν πιο μικρή δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Υπήρχαν καλύτερες ξένες, αλλά και Ελληνίδες. Πλέον, το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ και είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Γίνονται αλλαγές και προσπάθειες για να ανέβει το επίπεδο, αλλά, θεωρώ ότι δεν έχει γίνει αυτό που πρέπει. Χρειαζόμαστε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με λίγες ομάδες, το οποίο μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Αν ανέβει το επίπεδο, τότε θα βοηθηθούν όλοι. Από την Εθνική ομάδα ως τον Ολυμπιακό. Ελπίζω ότι οι ιθύνοντες θα το συζητήσουν και θα κάνουν κάποια βήματα, τα οποία θα βοηθήσουν, ώστε να δούμε καλύτερο πρωτάθλημα τη νέα χρονιά. Εύχομαι ότι θα γίνει η αλλαγή που χρειάζεται».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που περίμενες;

«Μπορώ να πω ότι σε οργανωτικό κομμάτι ότι είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους. Είμαστε μια ομάδα πολύ γεμάτη. Βρήκα τον ανταγωνισμό που ήθελα, με τις προπονήσεις να είναι πιο δυνατές από όλα τα παιχνίδια. Δεν φτάνει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και σε άλλες ομάδες. Είμαι ευλογημένη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και βοήθησα για να έρθει το νταμπλ. Όταν ήρθα από το εξωτερικό, ένιωσα μια απογοήτευση, όχι από τον Ολυμπιακό, αλλά από το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Οσον αφορά στον Ολυμπιακό, πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις για να πάμε ακόμα πιο ψηλά στην Ευρώπη».

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει πλέον το ρεκόρ του Αθηναϊκού με τις 119 νίκες. Θεωρείς ότι είναι κάτι το οποίο μπορεί να ξεπεράσει;

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Δεν παίζει ρόλο τόσο πολύ το ρεκόρ. Σημασία έχει η ομάδα να κατακτά τίτλους, να κερδίζει φιλάθλους και να διαφημίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προτιμώ να πάρω έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Αυτό τη δεδομένη στιγμή είναι μεγαλύτερο κίνητρο για μένα».

Νιώθετε ότι έχει βάλετε και εσείς ένα λιθαράκι, προκειμένου να παρακολουθούν το γυναικείο μπάσκετ περισσότεροι φίλαθλοι;

«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και δέος γι’ αυτή την ομάδα, απλά δεν μπορούν να το εκφράσουν όλοι, γιατί εκπροσωπούν άλλη ομάδα. Εγω δέχομαι πολλά σχόλια και μηνύματα από ανθρώπους που δεν υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Μου δίνουν συγχαρητήρια για την πορεία της ομάδας. Αυτά τα μηνύματα δείχνουν πόσο καλό έχει κάνει ο Ολυμπιακός και πόσο διαφημίζει το γυναικείο μπάσκετ».

Μου είπες ότι δεν υπάρχουν νέα παιδιά και έχει πέσει πολύ το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρείς, όμως, ότι υπάρχει η τεχνοτροπία, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη;

«Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και έχει ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την ομάδα και γενικά το γυναικείο μπάσκετ. Σε μια ομάδα παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο οι ξένες παίκτριες, όμως, θεωρώ ότι και οι Ελληνίδες παίκτριες μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ αυτή την ομάδα. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη. Οσον αφορά στο πρώτο σκέλος, νέα παιδιά έρχονται στο μπάσκετ. Πολλά παιδιά κατά τη διάρκεια της σεζόν βρέθηκαν στις προπονήσεις μας, αλλά και στους αγώνες που δώσαμε, αλλά το θέμα είναι πόσα από αυτά τα παιδιά θα κρατηθούν στο μπάσκετ. Χρειάζεται διάρκεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ