Ο Αλαφούζος αναδεικνύει την ανυπαρξία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Αλαφούζος αναδεικνύει την ανυπαρξία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Έχοντας καταλάβει την ανυπαρξία κάθε θεσμικού οργάνου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός διασύρει ανενόχλητος το Τριφύλλι ελπίζοντας απλά να περιορίσει τη δική του ζημιά.

Το ποδόσφαιρο νοσεί σε παγκόσμιο επίπεδο και στα δύο άκρα του. Και στους πολύ πλούσιους συλλόγους αλλά και στους πολύ φτωχούς. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αδυναμία να επιβληθούν οι κανόνες στα συγκεκριμένα άκρα.

Ακόμη και οι σκληροί κανόνες που έχουν θεσμοθετηθεί στα προηγμένα πρωταθλήματα και στις υψηλότατου επιπέδου διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό που δε νοείται να εμφανιστεί σε διεθνές επίπεδο, είναι φαινόμενο τύπου Παναθηναϊκού του Αλαφούζου.

Παράγοντας δηλαδή που συνεχίζει να υπάρχει και να κάνει μεταγραφές λέγοντας εμπράκτως την ίδια στιγμή «δεν πληρώνω». Τέτοιες περιπτώσεις αφανίζονται άμα τη γενέσει τους.

Δεν υπάρχει προηγμένη λίγκα που να μην έχει θεσμοθετημένους κανόνες. Που να μην ξέρουν το ποιόν των συνεταίρων τους ή των αντιπάλων τους αν θέλετε με τους οποίους θα παίξουν πόκερ στο ίδιο σαλούν. Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν, να επέτρεπαν σε φαινόμενα τύπου Αλαφούζου να συνεχίσουν να υπάρχουν δίπλα τους. Γιατί πολύ απλά θα επιζητούσαν οι ίδιοι την εφαρμογή των νόμων και όχι την παράκαμψή τους, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τη Σούπερ Λίγκα του Βασίλη Γκαγκάτση και τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου.

Τεράστια μεγέθη έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς το φάσμα της χρεοκοπίας σε διεθνές επίπεδο. Δείτε για παράδειγμα τους θρυλικούς Ρέιντζερς στη Σκωτία. Το 2011 πανηγύρισε το 54ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και την επόμενη χρονιά η αδυναμία να συμφωνήσει με τους πιστωτές της, μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και ακολούθως εκκαθάρισης και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην τέταρτη κατηγορία!

Το ίδιο έχει συμβεί με διάφορους ιστορικούς συλλόγους ανά την Ευρώπη, όπως με την Καϊζερσλάουτερν στη Γερμανία, τις Πόρτσμουθ και Λιντς στην Αγγλία κλπ, την Πάρμα και παλαιότερα τη Φιορεντίνα στην Ιταλία και άλλες.

Στη βορειότερη αφρικανική χώρα βέβαια, οι κανόνες και οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται, κάτι που προφανώς δε διέλαθε της προσοχής του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος συνεχίζει να παίζει «κρυφτούλι» με τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού που είναι απλήρωτοι αλλά μετέχουν σε ένα πρωτάθλημα και με την απόδοσή τους ρυθμίζουν την τελική βαθμολογία.

Κρυφτούλι στα δικαστήρια παίζει ο Αλαφούζος και με τους υπόλοιπους πιστωτές του Παναθηναϊκού, επιχειρώντας να επιμηκύνει όσο τον παίρνει την παρουσία του στο Τριφύλλι. Και φυσικά αντί να υπάρχουν φορείς που θα ασχοληθούν με την έλλειψη ισονομίας που προκαλείται (και) από το κλείσιμο της στρόφιγγας από τον Αλαφούζο, υπάρχουν παράγοντες της λίγκας και της κυβέρνησης που προσπαθούν να βρουν τρόπους να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς.

Άνθρωποι που προφανώς δε βλέπουν πέρα απ’ τη μύτη τους και το πώς θα «τα αρπάξουμε» απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα που θα είναι αυξημένα με την παρουσία ενός μπραντ σαν και αυτό του Παναθηναϊκού. Αλλά φυσικά την ίδια στιγμή είναι ανίκανοι να καταλάβουν ότι μακροπρόθεσμα το κοινό που ασχολείται περιορίζεται με γεωμετρική πρόοδο συνειδητοποιώντας τη διαφθορά που όχι μόνο επιπλέει αλλά και κυβερνά τον χώρο του ποδοσφαίρου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ