Εξυγίανση με βόμβες, εμπρηστικούς μηχανισμούς, κουμπούρια και εγκληματικές οργανώσεις

Εξυγίανση με βόμβες, εμπρηστικούς μηχανισμούς, κουμπούρια και εγκληματικές οργανώσεις

Στη Θεσσαλονίκη θυμήθηκαν με μερικούς μήνες καθυστέρηση ότι στο καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών μπαίνουν βόμβες, καίγονται μαγαζιά, κυκλοφορούν κουμπούρια… Ποιον «φωτογραφίζουν» και ποιοι ποδοσφαιράνθρωποι εμπλέκονται.

Και να που σιγά – σιγά, ανακαλύπτουμε την… Αμερική. Η εφημερίδα «ThessNews» ανακάλυψε με καθυστέρηση μερικών μηνών, ότι «η χειροβομβίδα στο Ωραιόκαστρο και η έκρηξη στο Μαρούσι συνδέονται με το ποδόσφαιρο», όπως γράφει στον τίτλο του δισέλιδου θέματος «Αληθινές βόμβες στην μπάλα».

Και λέμε με καθυστέρηση, γιατί τα συγκεκριμένα γεγονότα είχαν γίνει γνωστά από την πρώτη στιγμή, όπως επίσης και οι υποθέσεις – γιατί στοιχεία δεν έχουν υπάρξει ή δεν έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο – ότι συνδέονται με το ποδόσφαιρο.

Αλλωστε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Sarisa» στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τσακίρης είχε «φωτογραφηθεί» από τις περυσινές δηλώσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου και στην προειδοποιητική επιστολή που είχε που είχε αποστείλει στην ΚΕΔ και τον τότε πρόεδρό της Σταύρο Τριτσώνη αναφέροντας τις «ιδιαίτερες υπηρεσίες» που παρέχονται στους διαιτητές στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά και τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το ίδιο και για τον Γιάννη Διαμαντίδη, τον γιο του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας επίπλων που δέχτηκε τη βομβιστική επίθεση στο Μαρούσι, ο οποίος το 2015 είχε τον ρόλο «ειδικού συμβούλου» του νυν προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, όταν είχε εκλεγεί με τον κουμπάρο του Μάκη Γκαγκάτση στη διοίκηση της ΕΠΣΜ. Μάλιστα το σχετικό μας ρεπορτάζ είχε εντοπίσει τη συσχέτιση της εμπρηστικής ενέργειας με το ποδόσφαιρο.

Οι δύο επιχειρηματίες, ο Κώστας Τσακίρης και ο Γιάννης Διαμαντίδης, είναι φίλοι και εσχάτως και συνέταιροι σε επιχείρηση που αναμένεται να λειτουργήσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο όπως είναι γνωστό έχει περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη. Παράλληλα όμως, οι δύο επιχειρηματίες που έγιναν στόχοι εγκληματικών ενεργειών, λειτουργούν αρκετά δυναμικά στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι διαρροές από την πλευρά της ΑΕΚ πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ανέφεραν ότι ο Διαμαντίδης με τον Τσακίρη έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων Θανάση Μπουτζιώλη «παντοτινό προστάτη και συμπαραστάτη του διεθνή διαιτητή Αρετόπουλου» όπως ανέφεραν τα σχετικά δημοσιεύματα αναφερόμενα στον διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης.

«Η ΑΕΚ γνωρίζει Διαμαντίδη και Τσακίρη, τα νέα φιλαράκια του Μπουτζιώλη, τα βόρεια, που μαζί τους πίνει καφεδάκι στο Ωραιόκαστρο σε ένα πολύ όμορφο μέρος. Υ.Γ: Υπάρχει και φωτογραφία» κατέληγε το σχετικό δημοσίευμα του περασμένου Νοεμβρίου.

Για να επιστρέψουμε όμως, στο σήμερα. Η εφημερίδα «ThessNews» σκιαγραφεί ένα παζλ γεγονότων με αφετηρία τον περυσινό τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη για τις απειλές που δέχονταν τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ακολούθησε στις 4 Ιανουαρίου 2018 η χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής που βρέθηκε στο ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, αλλά δεν εξερράγη από τύχη καθώς είχε πάρει υγρασία και στις αρχές Φεβρουαρίου η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε μεγάλο κατάστημα επίπλων στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Δεν το λένε ακόμη στη Θεσσαλονίκη, αλλά είναι σαφές ποιον… τίγρη φωτογραφίζουν, καθώς το σχετικό δημοσίευμα καταλήγοντας στην ανάλυση των γεγονότων φτάνει στο ματς του β’ γύρου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που ουδέποτε ολοκληρώθηκε καθώς σημαδεύτηκε από την είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με τη συνοδεία μιας ομάδας μπράβων.

Χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που εκδόθηκε τα ξημερώματα μετά τον αγώνα στην οποία αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται». Τι κάνει άραγε νιάου – νιάου στα κεραμίδια;

Η εξυγίανση της βόμβας, των εκρηκτικών και των κουμπουριών

Η εξυγίανση όμως, πήγε περίπατο, οπότε προφανώς ενεργοποιήθηκε το «ή εμείς ή κανείς» που έγραφε και ο υιός Σαββίδη ο Instagrammer στο διαδίκτυο. Ετσι έστω και με μερικούς μήνες καθυστέρηση βγαίνουν στον αφρό οι πραγματικές διαστάσεις του φαινομένου που βαφτίστηκε «εξυγίανση» και το οποίο περιλαμβάνει βόμβες, εκρηκτικούς μηχανισμούς, κουμπούρια και άλλες ομορφιές.

Βέβαια όταν κάποιοι κανονικοί δημοσιογράφοι κατέγραφαν τα δεδομένα, οι πληρωμένες ορντινάντσες πετούσαν ακόμη στα σύννεφα και μιλούσαν για το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επιπλέον, ότι με το συγκεκριμένο… σπορ των εμπρηστικών μηχανισμών φέρεται να είχε διακριθεί στο πρόσφατο παρελθόν επιφανές στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Βέβαια για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχουν ασκηθεί ακόμη διώξεις, παρά το γεγονός ότι το τμήμα δίωξης εκβιαστών της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχει συντάξει μια ογκώδη δικογραφία με στοιχεία, καταθέσεις, νόμιμες καταγραφές συνομιλιών κλπ.

Το ίδιο συμβαίνει και για τις συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες που θυμήθηκαν κάπως καθυστερημένα στη Θεσσαλονίκη. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη και με όλους αυτούς που έχουν χαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στους μπράβους, στις συμμορίες, στους τρομοκράτες έχοντας παράλληλα το θράσος να μιλάνε για εξυγίανση!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ