Άρειος Πάγος: «εγκληματική» για τα στημένα τέλος για Μαρινάκη

Άρειος Πάγος: «εγκληματική» για τα στημένα τέλος για Μαρινάκη

Ο Άρειος Πάγος απαλλάσσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη όχι μόνο από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για τα «στημένα» αλλά ακόμη και για την αρχική πλημμεληματική κατηγορία περί «σύστασης και συμμορίας».

Αποκλειστικό.

Με απόφασή του ο Άρειος Πάγος απορρίπτει την αναίρεση που είχε ασκήσει ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτης για το βούλευμα που παρέπεμπε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ταυτόχρονα απορρίπτει και την αρχική παραπομπή για σύσταση συμμορίας. Οριστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, ανοίγει ο δρόμος για πλήρη απαλλαγή και από τις άλλες κατηγορίες για την υπόθεση με τα στημένα.

Εγκληματική οργάνωση τέλος. Σύσταση συμμορίας τέλος. Στημένα ματς τέλος. Ο Αρειος Παγος ακυρώνει όλο το σκεπτικό.

Πανηγυρική δικαίωση Μαρινάκη

Εκδόθηκε η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου σε σχέση με την αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο, την οποία είχε ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της εκρηξης. Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αναίρεσης που αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης. Επίσης κατά πλειοψηφία απέρριψε την αίτηση αναίρεσης όσο αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία και το σκέλος της κακουργηματικής απάτης.

Αυτό σημαίνει ότι οριστικά και αμετάκλητα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν ποινικά για αυτά τα αδικήματα.

Επιπλέον, το Ποινικο Τμήμα αναιρεσε το σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος που αφορά τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και της σύστασης και συμμορίας καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι αυτό σημαίνει ότι το Συμβούλιο Εφετών θα απαλλάξει και για αυτές τις κατηγορίες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Β. Δημακόπουλος: «Ο Άρειος Πάγος βάζει ταφόπλακα στην δίωξη ως προς τις πράξεις για τις οποίες είχε αθωωθεί ο κ. Μαρινάλης από την απόφαση του συμβουλίου εφετών, οι οποίες καθίστανται αμετάκλητες και με τον τρόπο αυτό δικαιώνεται απόλυτα. Παράλληλα, αναιρούνται οι παραπεμπτικές διατάξεις για το άρθρο του αθλητικού νόμου περί αθλητικής δωροδωκίας, καθώς και οι αντίστοιχες ως προς την σύσταση συμμορίας γιατί δεν θεωρούνται δικαιολογημένες. Πλέον, σε βαθμό βεβαιότητας αναμένω απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και για τις εν λόγω διατάξεις».

Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι σε αντίθεση με την προσπάθεια ορισμένων μέσων, γνωστών για την αγάπη τους στην «αντικειμενικότητα», ο Άρειος Πάγος δεν παραπέμπει για τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και της σύστασης και συμμορίας.

Για τα αδικήματα αυτά υπήρχε ούτως ή άλλως παραπεμπτικό βούλευμα. Ο Άρειος Πάγος αφενός έβαλε οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε οποιαδήποτε παραπομπή με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και ταυτόχρονα για τα αδικήματα της αλλοίωσης αποτελέσματος (δωροδοκίας) και σύστασης και συμμορίας αναίρεσε το σχετικπό σκέλος του παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς έκρινε ότι για αυτές τις δύο παραπομπές δεν υπήρχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Αυτές οι δύο κατηγορίες ξαναγυρνούν στο Συμβούλιο Εφετών, όμως μια τέτοια αμφισβήτησή τους από τον Άρειο Πάγο ανοίγει το δρόμο για να υπάρξει και εκεί απαλλακτική απόφαση.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ