Η Σούπερ Λίγκα που με τα χεράκια της βγάζει τα ματάκια της…

Η Σούπερ Λίγκα που με τα χεράκια της βγάζει τα ματάκια της…

Ο «χαλίφης» Βασίλης Γκαγκάτσης και ο συνεταιρισμός που έχει πάψει να λειτουργεί τη στιγμή που το ποδόσφαιρο πνέει τα λοίσθια

Για τον κατήφορο του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας νομίζω ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Και από τη στιγμή που ο συνεταιρισμός απαρτίζεται από όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, η ευθύνη για τη σημερινή κατάντια τους βαραίνει όλους. Κάποιους λιγότερο, κάποιους περισσότερο, αλλά σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο.

Η επιστολή με την υπογραφή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιώργου Στράτου και του διευθύνοντα συμβούλου της Βασίλη Γκαγκάτση προς τις 16 ομάδες του συνεταιρισμού με την οποία τους ζητάει να υπογραφεί, να σφραγιστεί και να επιστραφεί στον συνεταιρισμό σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Πολλοί μπορεί να σοκαρίστηκαν, αλλά ιστορικά αποδεικνύεται ότι έτσι, «όλα στον ατμό» λειτουργεί ο συνεταιρισμός. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, οπότε και ανέλαβε δράση ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Για το γεγονός και μόνο ότι κατέχει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, αλλά έχει υπογράψει σύμβαση ως νομικός σύμβουλος, to10.gr έχει ασχοληθεί εκτενώς, αποκαλύπτοντας τόσο το βρώμικο παρελθόν του συγκεκριμένου παράγοντα, όσο και τις νομικές ακροβασίες που έχουν γίνει προκειμένου να πιάσει «πόστο» ο εκλεκτός του Ιβάν Σαββίδη.

Υπάρχουν αλήθεια, άνθρωποι που πιστεύουν ότι με τον Βασίλη Γκαγκάτση στο τιμόνι, η Σούπερ Λίγκα θα μπορούσε να βρει το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θεωρεί ότι της αξίζει; Θυμίζουμε ότι επί των ημερών του η Nova ανακοίνωσε το τέλος της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών, αφήνοντας τρομακτικές αιχμές για τη στάση του συνεταιρισμού στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι με τον Βασίλη Γκαγκάτση θα μπορέσει η Σούπερ Λίγκα να βγει στην αγορά και να διεκδικήσει κεντρικές χορηγίες; Θυμίζουμε ότι μοναδική κεντρική χορηγία είναι η κοινή Σουρωτής και Μακεδονία Παλάς, εταιρειών που ανήκουν στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μάλιστα προσφάτως άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται σοβαρά να τις διακόψει.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι με τον Βασίλη Γκαγκάτση θα μπορούσε να καταρτιστεί ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Σοβαρά τώρα. Μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος στην αρχή της θητείας του ευτύχησε να δει την ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ να κατακτά το Euro 2004. Μετά απλά δείτε πώς εξαργύρωσε αυτή τη μοναδική στα χρονικά επιτυχία.

Κι όμως, ο Βασίλης Γκαγκάτσης ενεργεί σαν χαλίφης της Λίγκας. Όπως ανέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην απαντητική επιστολή της προς τον συνεταιρισμό «επί δεκαημέρου… δεν έχουν προβεί στη σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου τα μέλη του συνεταιρισμού να ενημερωθούν, να συζητήσουν και τελικά να αποφασίσουν για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων θεμάτων».

Εντάξει τώρα, είναι και λίγο υπερβολικός ο Ολυμπιακός που ζητάει ενημέρωση και συζήτηση και απόφαση από κοινού. Αλλωστε δε μιλάμε και για κάποιο… σοβαρό θέμα.
Για να γίνει κατανοητή η κατάντια της Λίγκας, μολονότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα από κάθε άποψη, ούτε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, ούτε ο διευθύνων σύμβουλός της έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια. Εστω και τυπική βρε αδερφέ, να δείξουν ότι υπάρχουν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο «χορηγός» του πρωταθλήματος ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μπούκαρε οπλοφορώντας στο γήπεδο, μπορεί να καταδικάστηκε εμπράκτως από έναν αντίστοιχο διεθνή συνεταιρισμό, την ECA, αλλά για τη Σούπερ Λίγκα δεν αποτέλεσε θέμα άξιο αναφοράς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού διέκοψε το πρωτάθλημα, αλλά πάλι δε θεωρήθηκε θέμα τόσο σοβαρό ώστε να συζητηθεί σε ένα διοικητικό συμβούλιο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η Nova ξεμπροστιάζει τη Σούπερ Λίγκα και τις επιστολές της, επίσης δε θεωρείται θέμα σοβαρό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο «χορηγός» του πρωταθλήματος και μέλος του συνεταιρισμού απειλεί να αποσύρει τη χορηγία του, προφανώς πιέζοντας με τον τρόπο του (με τον… παρά του και με την κυρά του) προς κάθε κατεύθυνση μιας και βρίσκεται στο επίκεντρο αθλητικών και όχι μόνο διώξεων, επίσης δε θεωρείται θέμα σοβαρό.

Προφανώς κάπως έτσι προέκυψαν οι φωνές διαμαρτυρίας για τις ικανότητες τόσο του προέδρου Γιώργου Στράτου, τον οποίο η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκάλεσε «διακοσμητικό», όσο και του διευθύνοντα συμβούλου Βασίλη Γκαγκάτση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Σούπερ Λίγκα οδηγήθηκε στο γκρεμό και πλέον αναμένονται εξελίξεις. Αλλωστε χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και ενδεχομένως χωρίς κεντρικό χορηγό, η Σούπερ Λίγκα δε θα έχει λόγο ύπαρξης. Αρκετοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι το να φτάσει σε αυτό το σημείο ο συνεταιρισμός ήταν κομμάτι ενός ευρύτερου σεναρίου, το οποίο όμως δε θα περάσει τόσο εύκολα καθώς ένας – ένας, έστω και με καθυστέρηση έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ