Θα διερευνήσει κανείς τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την εγκληματική οργάνωση του Βορρά;

Θα διερευνήσει κανείς τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την εγκληματική οργάνωση του Βορρά;

Οι αποκαλύψεις που επανέρχονται στο προσκήνιο για την εγκληματική οργάνωση του Βορρά, επαναφέρουν στο προσκήνιο το βασικό ερώτημα: η σχέση με τον ΠΑΟΚ και τη διοίκησή του θα ερευνηθεί σοβαρά;

Είναι μια δικογραφία που ενώ έχει ιδιαίτερα πολλά στοιχεία, εντούτοις δεν έχει δώσει ακόμη διώξεις. Είναι ένας φάκελος που δημοσιογραφικά είναι γνωστός και σε μεγάλο μέρος του δημοσιευμένος εδώ και έναν χρόνο σχεδόν, όμως δεν απασχολεί τη δημοσιότητα. Είναι μια υπόθεση σημαντική, για την οποία όλοι σφυρίζουν κλέφτικα.

Ο λόγος είναι για την υπόθεση της συμμορίας εκβιαστών στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία οι διωκτικές αρχές, με βάση την προκαταρκτική έρευνα που έχουν κάνει, εμπλέκουν και παράγοντες του ΠΑΟΚ. Γιατί την οποία ωστόσο υπάρχει πέπλο σιωπής και μια ιδιαίτερη απροθυμία να προχωρήσουν οι σχετικές διώξεις και συνολικά η διερεύνηση της υπόθεσης.

Τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά. Υπάρχει μια συμμορία που κάνει εκβιασμούς. Υπάρχουν δύο τουλάχιστον εμπρησμοί που θα μπορούσε κανείς να συνδέσει με τα ποδοσφαιρικά πράγματα και με την πορεία του ΠΑΟΚ στα ελληνικά πρωταθλήματα. Του αυτοκινήτου του εξαδέλφου του τότε προπονητή της Ξάνθης και νυν προπονητή του ΠΑΟΚ και της συζύγου ενός μάνατζερ αθλητών που δεν επέτρεψε δύο παίκτες να καταλήξουν στα ρόστερ του ΠΑΟΚ. Υπάρχει ένας ερευνώμενος για την υπόθεση που ήταν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι το 2013 και από το 2015 υπεύθυνος για τις σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς και ο οποίος ερευνάται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω εμπρησμών. Υπάρχει  ένας από τους ερευνώμενους για συμμετοχή στο δεύτερο εμπρησμό, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα με την κράτηση να την κάνει το ταξιδιωτικό γραφείο του ανθρώπου που κανονίζει τα ταξίδια των αποστολών του ΠΑΟΚ και πηγαίνει μαζί στα ταξίδια. Κράτηση – ξαναλέμε για κάποιον που σύμφωνα με τη δικογραφία ήρθε στην Αθήνα για να κάψει το αυτοκίνητο της συζύγου ενός ποδοσφαιρικού μάνατζερ που είχε διαφορές με τον ΠΑΟΚ – που όταν έγινε τιμολόγιο, αυτό κόπηκε αρχικά στο όνομα του ΠΑΟΚ και μετά στο όνομα μιας εταιρείας που ανήκει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη. Υπάρχουν έγγραφα και νόμιμες καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Φανταστείτε αυτή την υπόθεση να είχε βγει στον αέρα για κάποια άλλη ομάδα. Θα είχαμε γεμίσει τίτλους και πρωτοσέλιδα που θα έλεγαν: «Με συμμορία εκβιαστών συνεργατών συνεργάζεται ο […] (βάλτε την ομάδα ή τον παράγοντα προτίμησής σας)». «Μαφιόζοι εκτελούν συμβόλαια για λογαριασμό […] (βάλτε την ομάδα ή τον παράγοντα προτίμησής σας)». «Σύντομα έρχονται παραπομπές για τον […] (βάλτε τον παράγοντα προτίμησής σας)».

Όμως, εδώ τίποτα, σιωπή και «τεκμήριο αθωότητας». Καμιά αντίρρηση, εάν γινόταν για όλους και εάν στο τέλος υπάρξει διαλεύκανση. Όχι, όμως, κουκούλωμα και ατιμωρησία, εάν υπάρχουν όντως εμπλοκές και ευθύνες.

Η υπόθεση είναι σοβαρή. Δεν είναι απλώς για να γραφτούν ένα δυο εντυπωσιακά άρθρα και μετά να αποσιωπηθεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται ούτε πρακτικές μαφίας, ούτε και σκιές που ποτέ δεν ερευνώνται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ