Η ιστορική ευκαιρία του Βασιλειάδη

Η ιστορική ευκαιρία του Βασιλειάδη

Διαπιστώνοντας την ένδεια ικανών παραγόντων και στελεχών που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν και οδηγήσουν το ποδόσφαιρο της χώρας σε ένα καλύτερο αύριο επιτρέπει στον υφυπουργό Αθλητισμού να γράψει ιστορία

Από τον Νοέμβριο του 2016 όταν και διαδέχτηκε τον Σταύρο Κοντονή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι βέβαιο ότι έγινε σοφότερος. Τα όσα έχουν γίνει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τους τελευταίους μήνες μπορούν να γεμίσουν τις σελίδες αρκετών βιβλίων. Και το δυστύχημα είναι ότι δε μιλάμε για ποδοσφαιρικά βιβλία, αλλά για βιβλία αθλητικού δικαίου, πολιτικής ποδοσφαίρου, διαχείρισης ομοσπονδιών, κυβερνητικής εμπλοκής κλπ. Αλλά σίγουρα όχι για ποδόσφαιρο…

Σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν λίγοι οι προκάτοχοι του Βασιλειάδη στο συγκεκριμένο γραφείο που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις. Η διαφορά είναι ότι ο νυν υφυπουργός έζησε τον τελευταίο μήνα την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου στην απόλυτη μορφή της.

Διαπίστωσε ότι ενώ έχουν γίνει τα μύρια όσα, η προϊστάμενη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει χωθεί στο λαγούμι της και βγαίνει μόνο όταν κληθεί να παραστεί σε κάποια συνάντηση.

Διαπίστωσε ότι ενώ έχουν γίνει τα μύρια όσα, ο συνεταιρισμός των επαγγελματικών ομάδων της μεγάλης κατηγορίας, παραμένει επίσης εξαφανισμένος σε ένα άλλο λαγούμι και βγαίνει είτε για να παραβρεθεί σε κάποια συνάντηση, είτε για να ζητήσει κάποια χάρη. Σήμερα μόλις, ο Βασίλης Γκαγκάτσης με τις παλινωδίες του στο θέμα της διαπραγμάτευσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δέχτηκε ακόμη ένα ηχηρό χαστούκι, από τα όσα προέκυψαν στη συζήτηση του Βασιλειάδη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συνδρομητικού καναλιού. Το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον συνεταιρισμό αναφέροντας στον υφυπουργό τα όσα (τραγικά) υποστήριξε η Σούπερ Λίγκα στην πρόσφατη επιστολή της.

Ο Βασιλειάδης βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δε διοικεί την ΕΠΟ, ούτε πολύ περισσότερο τη Σούπερ Λίγκα. Ωστόσο διαπιστώνει την απροθυμία όλων να υποστηρίξουν το ίδιο το ποδόσφαιρο! Παράλληλα έχει στο τραπέζι την FIFA και την UEFA, ενώ ο ίδιος ως στέλεχος της κυβέρνησης βρίσκεται θεσμικά στο τραπέζι με τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και φυσικά τον πρωθυπουργό.

Η εύκολη λύση για τον Βασιλειάδη είναι να αφήσει τους ανίκανους, ανήμπορους και φοβισμένους παράγοντες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.Ο δύσκολος δρόμος, αλλά και αυτός που θα τον εκτοξεύσει, είναι αυτός που τον θέλει να λύνει τον γόρδιο δεσμό, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσει παράλληλα τις απαραίτητες σε κάθε αλλαγή αναταράξεις.

Τα ζητούμενα των εποπτικών αρχών του ποδοσφαίρου είναι σαφέστατα. Αν δεν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και η ΕΠΟ, αλλά παραμείνει μουγκή και νωχελική όσο κάνει ο Σκουτέρης να γράψει ένα σκεπτικό ή όσο κάνει για να πάρει μια απόφαση, τότε ανοίγει ο δρόμος για την επαναφορά του ποδοσφαίρου σε καθεστώς σκληρής επιτήρησης. Αλλά αυτή τη φορά με μεγαλύτερη δυναμική. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να απαιτήσει από τους συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο να επιλέξουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν. Είτε θα σταθούν δίπλα στην προσπάθεια του Βασιλειάδη να καθαρίσει η κόπρος του Αυγεία, είτε θα είναι απέναντι στη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση σε όλα τα επίπεδα.

Δε μπορεί η αστυνομία αλλού να κάνει τη δουλειά της και αλλού να κάνει τα στραβά μάτια. Δε γίνεται να σέρνονται δικαστικές υποθέσεις άμεσα συνδεδεμένες με το ποδόσφαιρο επί σειρά ετών από τον Αννα στον Καϊάφα. Και πολύ δε περισσότερο δε γίνεται να υπάρχουν ολοκληρωμένες έρευνες και πορίσματα που δεν καταλήγουν στις άμεσα ενδιαφερόμενες αθλητικές αρχές και τους αρμόδιους εισαγγελείς, αλλά ούτε καν προωθούνται και στο ποινικό τους κομμάτι.

Με αυτούς που έχει αυτή τη στιγμή απέναντί του, το μόνο που θα καταφέρει ο Βασιλειάδης είναι να βρεθεί «χρεωμένος» ότι διέκοψε το πρωτάθλημα χωρίς λόγο! Αλλωστε οι Γκαγκατσηδες και οι Γραμμένοι με τη συμπεριφορά τους δείχνουν ότι δεν έχει γίνει και τίποτα σοβαρό τις τελευταίες εβδομάδες… Αντίθετα για τη FIFA και την UEFA, αλλά και όλους όσους έχουν μισό δράμι μυαλό και αγαπούν έστω και ελάχιστα το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, έχουν γίνει σημεία και τέρατα.

Ο Βασιλειάδης λοιπόν έχει να διαλέξει με ποιους θα προχωρήσει άμεσα και τάχιστα. Με τους ανίκανους και κρυμμένους στα λαγούμια τους παράγοντες της εξυγίανσης που έμεινε στις εξαγγελίες και στα σάιτ της «αλήθειας» που τώρα δείχνουν «καυτή μπασκετμπολίστρια μας έδειξε τα τρομερά οπίσθιά της»; Η’ με αυτούς που θέλουν ένα κανονικό ποδόσφαιρο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ