Το «τριπλό» πρέσινγκ στον Σκουτέρη

Το «τριπλό» πρέσινγκ στον Σκουτέρη

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλη Κακουλίδη ο δικαστής που με τις αποφάσεις του έχει μετατραπεί σε πρόσωπο των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο «μας είπε ότι δέχεται τρομακτικές πιέσεις από την ΕΠΟ, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κοντονή και τον ΠΑΟΚ»

Τον πρόεδρο της επιτροπής εφέσεων, ή… αφέσεων κατά το λαϊκότερο, της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη, οι περισσότεροι τον μάθαμε εσχάτως, όταν ακόμη και οι επιτετραμμένοι της FIFA και της UEFA αναρωτήθηκαν δημοσίως «ποιος δικαστής έβγαλε απόφαση περασμένα μεσάνυχτα Σαββάτου αθωώνοντας ομάδα που αγωνίζεται την επόμενη ημέρα».

Ο Σκουτέρης πάντως, έχει μπει στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου από το 2015 και τον νόμο Κοντονή, ο οποίος τότε ως υφυπουργός Αθλητισμού επέβαλλε τους τακτικούς δικαστές στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Το… ευτύχημα είναι ότι η θητεία τους είναι τριετής και επομένως το… σωτήριο 2018, θα υπάρξει μια ακτίδα φωτός. Βλέπετε δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη απόφαση – νομικό μαγείρεμα  που προκάλεσε το κοινό αίσθημα με την εν μέρει αθώωση του ΠΑΟΚ (όσον αφορά στην ποινή) και την εν μέρει καταδίκη του (όσον αφορά στο κατηγορητήριο).

Απόφαση η οποία έγραψε ιστορία. Από τη μία για το γεγονός ότι εκδόθηκε τα ξημερώματα Κυριακής επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να αγωνιστεί με κόσμο στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ και έχοντας επιστρέψει στον Δικέφαλο του Βορρά τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί πρωτόδικα. Από την άλλη, το γεγονός ότι του πήρε περίπου 10 μέρες για να γράψει και να κοινοποιήσει το σκεπτικό του, το οποίο έκανε λόγο για «γραμματικό λάθος στον πειθαρχικό κώδικα»!

Αυτή δεν ήταν πάντως ούτε η πρώτη «περίεργη» απόφαση του Σκουτέρη, ούτε η πρώτη φορά που καθυστερεί να εκδώσει απόφαση.

Οι Πόντιοι και οι «τριπλή» πίεση στον Σκουτέρη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Κακουλίδης δίνει εδώ και μήνες τον δικό του αγώνα απέναντι στο σύστημα της εξυγίανσης, του Σκουτέρη και εκείνων που οδήγησαν τον Βαγγέλη Γραμμένο στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ. Και φυσικά απέναντι στην κυβέρνηση.

Η ακριτική ομάδα από την Κομοτηνή αποφάσισε εφέτος να αγωνιστεί με φανέλα που έφερε το μήνυμα «Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ» – ευθεία παραπομπή στη γενοκτονία που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός πριν από 100 χρόνια. Ο Κακουλίδης όμως, είχε ένα μειονέκτημα, όπως αποδείχθηκε. Ηταν απέναντι στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη, ο οποίος βρέθηκε δίπλα στον Βαγγέλη Γραμμένο και τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ.

Ετσι το μήνυμα στη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων θεωρήθηκε πολιτικό και στον πρώτο της αγώνα τιμωρήθηκε. Όπως ήταν αναμενόμενο η ακριτική ομάδα κατέθεσε έφεση και από τον περασμένο Σεπτέμβριο άρχισε η περιπέτειά της με τον πρόεδρο της επιτροπής εφέσεων Δημήτρη Σκουτέρη, ο οποίος μολονότι ο κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να εκδώσει απόφαση εντός επτά (7) ημερών, δεν το έπραττε.

«Στη δική μας περίπτωση μολονότι το καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρει ότι η προσφυγή οποιασδήποτε ομάδας στα διοικητικά δικαστήρια της ομοσπονδίας διαρκεί 7 ημέρες, στη δική μας περίπτωση ως εκ θαύματος η περίφημη απόφαση άργησε 3 μήνες» αποκάλυψε σε συνέντευξή του τον περασμένο Δεκέμβριο ο Κακουλίδης και συνέχισε κάνοντας σοβαρότατες αποκαλύψεις και καταγγελίες που θα (έπρεπε να) συζητηθούν.

«Στις δύο πρώτες δίκες που έγιναν στην Αθήνα η πενταμελής επιτροπή δικαστών μας έδωσε δίκιο προφορικά. Ο πρόεδρος ο κ. Σκουτέρης  μας είπε ότι δεν μπορεί να μας αδικήσει αν και πιέζεται  από παντού για την τιμωρία μας γιατί αισθάνεται και είναι σίγουρος ότι έχουμε δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι αν και πρόεδρος ο κ. Σκουτέρης της Επιτροπής Εφέσεων δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις από τρεις διαφορετικούς φορείς. Μας είπε ότι έπαιζε την καρέκλα του κορώνα γράμματα. Επίσης είπε δημόσια στην επιτροπή ότι ο κ. Γραμμένος δεν μας θέλει στα πόδια του. Πολλά συμφέροντα μαζί από διαφορετικούς χώρους, συμπτωματικά ενώθηκαν και τιμώρησαν εμάς»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων δεν σταμάτησε εκεί. Εξήγησε ότι εκτός από τους τοπικούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ροδόπης που επισκέφτηκαν για το συγκεκριμένο θέμα τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή ζητώντας την τιμωρία της ομάδας και τον Τούρκο πρέσβη της Αθήνας ο οποίος ζήτησε το ίδιο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι πιέσεις προς τον Σκουτέρη ήταν και από άλλες πλευρές!

«Αυτά που έχουν  βγει προς τα έξω από την δικαστική επιτροπή και από τις συζητήσεις είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε δυστυχώς θέση  εις βάρος μας και στήριξε την ΕΠΣ Θράκης» αποκάλυψε ο Μιχάλης Κακουλίδης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων επανήλθε στο θέμα και σημείωσε: «Αντιμετωπίσαμε τις αντιδράσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής , το οποίο μέσω της ΕΠΣ Θράκης και τις διασυνδέσεις που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης με μεγάλη ομάδα της Βόρειας Ελλάδα αλλά και το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα κατόρθωσε και μας εξάλειψε από το πρωτάθλημα» ενώ στη συνέχεια για να μην αφήσει σκιές και περιθώρια για παρερμηνείες εξήγησε:

«Αν δούμε τις εμφανίσεις της ΑΕΛ, το δικό μας μήνυμα δεν ήταν τίποτα μπροστά στο δικό τους. Έχω δώσει συνέντευξη Τύπου στο διαδίκτυο όπου αναφέρω τον ΠΑΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά μας τα είπε ο Σκουτέρης ότι πιέζεται από τον ΠΑΟΚ και το γραφείο του Κοντονή.

Κατά την ακροαματική διαδικασία μας στήριζε και μας υποστήριζε, λέγοντας ότι δεν γίνεται να τιμωρηθείτε. Ανέβαλε όμως την απόφαση και ενώ εμείς είχαμε τη βεβαιότητα της δικαίωσης ανέβαλε την απόφαση και έβγαλε την απόφαση βράδυ και μας εξαφάνισε. Δεν μπόρεσε να μην υποκύψει στις πιέσεις».

 

Η δυσωδία της «εξυγίανσης»

Η κάθαρση, η εξυγίανση, τα άφθαρτα πρόσωπα, το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών, οι Κυριακές που επέστρεψαν, το παραμύθι που τάισαν την ποδοσφαιρική κοινωνία συγκεκριμένοι άνθρωποι, συγκεκριμένοι παράγοντες με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του.

Τα ατιμώρητα κρούσματα βίας, οι – κυριολεκτικά – οπλαρχηγοί, οι εμπρησμοί, οι σκανδαλώδεις δικαστικές αποφάσεις, οι επιλεκτικές διώξεις, οι πολιτικές πιέσεις και κυρίως οι συμπεριφορές των νέων χαλίφηδων είναι απλά ο… αφρός του βούρκου στον οποίο έχουν ρίξει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Εδώ ο Κοντονής, εκεί ο Κοντονής, που είναι ο Κοντονής;

Για όλα αυτά άραγε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έχει άποψη; Τα γνωρίζει; Και αν τα γνωρίζει (που εμείς είμαστε σίγουροι γι’ αυτό) τι λέει; Και κυρίως, τι προτίθεται να κάνει;

Η αδιαφορία του πάντως σε θέματα που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης τον καθιστά αν μη τι άλλο συνυπεύθυνο. Όχι φυσικά σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων, διότι οι υπουργοί δεν πρέπει και δεν έχουν το δικαίωμα να εμπλέκονται, αλλά οφείλει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που υπηρετεί, να παρέμβει όχι σε συγκεκριμένη υπόθεση αλλά σε ό,τι αφορά τη σύνθεση και τον ρόλο ορισμένων.

Δημόσια μάλιστα, πήρε την πρωτοβουλία για μια πρόσφατη αθωωτική απόφαση δικαστηρίου (όχι αθλητικού) που προκάλεσε το κοινό αίσθημα, ζητώντας το σκεπτικό των δικαστών. Τώρα βέβαια ποια από τις πρόσφατες αποφάσεις τον ενόχλησαν, δεν το γνωρίζουμε, υπάρχει μια κάποια σύγχυση.

Βλέπετε εκτός από την εν μέρει αθώωση του ΠΑΟΚ από τον Σκουτέρη, υπήρξαν άλλες δύο αθωώσεις με αρκετά ερωτηματικά. Η αθώωση του μητροπολίτη Αμβρόσιου για το ρατσιστικό παραλήρημα που καλούσε το ποίμνιο να κάψει τους ομοφυλόφιλους, αλλά και αυτή του Πάνου Καμμένου που καλούσε κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Πάχτα…

Ο Κοντονής πάντως, παραμένει ο μοναδικός σύγχρονος υπουργός που διαλαλεί ότι δε φοβάται να τα βάλει με το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, ωστόσο οι πράξεις του δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη ενώ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι συμβαίνει.

Κι αυτό προκαλεί απορίες… Να φοβήθηκε άραγε την επικοινωνιακή καταιγίδα των μέσων της… εξυγίανσης που έστειλε το ποδόσφαιρο στο νεκροκρέββατο ή να αποτελεί κι αυτός εργαλείο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων;

Όπως και να ´χει τα σκάνδαλα πλέον στην εποχή της εξυγίανσης παρασέρνουν σαν τυφώνας τα πάντα στο διάβα τους και δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι πίσω απ’ όλες αυτές τις αποφάσεις του Σκουτέρη – συμπτωματικά υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας και των «φίλων» της – κρύβονται αφόρητες πιέσεις…

Οι αποφάσεις είναι τόσο μονόπλευρες που βγάζουν πλέον μάτι. Κι η Δικαιοσύνη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα. Πρέπει ΚΑΙ να είναι τίμια και να φαίνεται.

Οι αποκαλύψεις στο to10.gr για τον ρόλο του κυρίου Σκουτέρη και του σκοτεινού περιτυλίγματος που τον καλύπτει μόλις ξεκίνησαν. Υπάρχουν άλλωστε αμέτρητοι λόγοι για να ερευνηθούν τα έργα και οι ημέρες του κυρίου Σκουτέρη και εκείνων που του στέλνουν τα μηνύματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ