Από τα ανίψια μέχρι τους «φίλους βουλευτές» – γενική επιστράτευση υπέρ του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη

Από τα ανίψια μέχρι τους «φίλους βουλευτές» – γενική επιστράτευση υπέρ του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθεί να φτιάξει μια «ασπίδα προστασίας» γύρω από τον ΠΑΟΚ βάζοντας ό,τι έχει και δεν έχει από «φιλικούς» βουλευτές μέχρι... ανίψια να κάνουν δηλώσεις υπεράσπισης. Όμως, τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα και να πολύ πραγματικά για να καταφέρουν να δείξουν το μαύρο άσπρο.

Όταν βγάζεις μπροστά ακόμη και τους συγγενείς σου, τότε είναι προφανές ότι τα πράγματα έχουν γίνει ιδιαίτερα πιεστικά και εκεί που νόμιζες ότι το έδαφος ήταν στρωμένο, έχεις βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η δήλωση της ανιψιάς του Ιβάν Σαββίδη, της Σόνιας Σαββίδη που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να πει ότι αυτοί που στηλιτεύουν τις πρακτικές του Ιβάν θέλουν να διώξουν τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και την οικογένειά του από την Ελλάδα. «Επιζήσαμε από τις σφαγές των τούρκων. Επιβιώσαμε στη Σιβηρία της Γεωργίας. Σταθήκαμε όρθιοι τη δεκαετία του ’90 στη Ρωσία. Ολα αυτά τα χρόνια ζούσαμε με το όνειρο και με την αγάπη για την Ελλάδα. Και επειδή τώρα κάποιοι νομίζουν πως με αυτές τις επιθέσεις θα μας αναγκάσουν να φύγουμε… Ήρθαμε για να μείνουμε. Εδώ είναι η πατρίδα μας».

Βεβαίως στην πραγματικότητα ουδέποτε ήρθε εδώ ο Ιβάν Σαββίδης ως κατατρεγμένος. Εξαρχής ήρθε ως πετυχημένος επιχειρηματίας στη Ρωσία και ως μεγαλοεπενδυτής που κάποτε διεκδίκησε να πάρει όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά ακόμη και το Mega, πριν αποχωρήσει για να επανακάμψει αργότερα.

Όσο για την αγάπη του για την πατρίδα το γεγονός ότι δεν δίστασε  να αποποιηθεί την ελληνική ιθαγένεια για να μπορεί να έχει έδρα στην Ρωσική Βουλή, τη Δούμα, λέει πολλά για το πώς ορίζει τον πατριωτισμό.

Όμως, το πιο εντυπωσιακό είναι το φαινόμενο των βουλευτών που αναλαμβάνουν να μιλήσουν ως εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη. Σήμερα το πρωί στη Βουλή είδαμε βουλευτές να υπερασπίζονται τον Ιβάν Σαββίδη, να καταφέρονται κατά του Ολυμπιακού, να ψεύδονται για όσα έγιναν στην Τούμπα με τρόπου που θα έκαναν ακόμη και τον πιο φανατικό οπαδό του ΠΑΟΚ να κοκκινίσει από ντροπή.

Πρώτος και καλύτερος ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, του μόνου κόμματος που έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την «την ανθρωποφαγία που έχει πιάσει κάποιους στην περίπτωση του Σαββίδη». Έτσι λοιπόν ο κ. Φωκάς απεφάνθη πώς για όλα φταίει ο Ολυμπιακός, μια που η Τούμπα ήταν… εκκλησία και κακώς… δεν υποβιβάστηκε η ομάδα του Πειραιά: «Μία ολόκληρη Τούμπα ήταν εκκλησία, έπεσε ένα ρολό χαρτί στον αγωνιστικό χώρο, αυτό ήταν όλο κι όλο. Το χαρτί έπεσε στον ώμο, ενώ ξαφνικά τα τραύματα βρέθηκαν στα χείλη. Δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα και ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί δεν υποβιβάστηκε ο Ολυμπιακός και τι θα γίνει με τους ηθικούς αυτουργούς;». Εξυπακούεται πώς ούτε κουβέντα για το γνωστό όπλο…

Μάλιστα, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ανέπτυξε και μια νέα θεωρία για το πώς ο βαθμός στον οποίο ο πρόεδρος μιας ομάδας συμβάλλει στις επενδύσεις και στη δημιουργία θέσεων εργασίας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εξέταση του εάν τηρήθηκαν οι κανόνες του παιχνιδιού: «Όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Έχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση και μετά μας λέει ότι το γκολ μετράει όταν οι παίκτες της ΑΕΚ αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο κανονισμός λέει υποβιβασμός στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ που αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει εκατομμύρια, αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια του Τούρκου, προσφέρει θέσεις εργασίας, βοήθησε το ποδόσφαιρο. Θέλει ένα ποδόσφαιρο να είναι 100% καθαρό και να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο. Τέτοια παρωδία δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά. Θέλω να μου απαντήσετε αν θα ελέγξετε και τους δύο εγκληματίες διαιτητές.

Δεν είναι δυνατόν η καλύτερη ομάδα να μην παίρνει το νταμπλ και να κυνηγιέται από το σύστημα. Τι έγινε με την «παράγκα», κύριε υπουργέ; Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση; Τίποτα απολύτως. Διακόψατε το πρωτάθλημα για να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ», υποστήριξε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.

Κοντολογίς, ζούμε σε μια χώρα όπου υπάρχουν βουλευτές που υποστηρίζουν  ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας σε επενδύσεις αποτελεί επαρκές κριτήριο για να μπορεί κανείς να διακρίνει εάν είναι έγκυρο ένα γκολ ή όχι.

Από τη μεριά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, αποφάσισε να παρουσιάσει την υπόθεση ως… εθνική υπόθεση και ως προσπάθεια να αδικηθεί ο λαός της Μακεδονίας. Και εδώ το μοτίβο είναι εξίσου οπαδικό. Δεν υπήρξε τραυματισμός του Γκαρθία, κακώς συζητάμε για τον ΠΑΟΚ, για όλα φταίει ο Ολυμπιακός. Και εδώ κυριαρχεί η λογική της θεωρίας συνωμοσίας. Απαντώντας στον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη μέσα στη Βουλή υποστήριξε: «Καταφέρατε μέσα σε λίγες μέρες να θεωρήσετε ότι υπεύθυνος για όλη την κακοδαιμονία του ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που προστατεύει τις ομάδες των Αθηνών και έχει καταδικάσει τις ομάδες της Μακεδονίας να εκπροσωπούνται από κάποιον τον οποίον προσπαθεί το αθηνοκεντρικό σύστημα να τον πλήξει βάναυσα; Μιλήσατε σκληρά απέναντί μου. Προσέξτε, γιατί επί υπουργίας δικής σας ταυτίζεστε εσείς με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Καταντήσατε την Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας; Τέτοιες προοπτικές διχάζουν την Ελλάδα και δεν την ενώνουν»

Λίγο πριν είχε περίπου κατηγορήσει τον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη ότι μεροληπτεί υπέρ του Ολυμπιακού, για να εισπράξει ανάλογη απάντηση: «Να μην κάνετε δηλώσεις, γιατί κάνατε δηλώσεις μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, γιατί οι δηλώσεις σας ταυτίστηκαν με την απόφαση που βγήκε μετά από μερικές μέρες», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και στην συνέχεια υπήρξε η πολύ σκληρή απάντηση του υφυπουργού, ο οποίος επισήμανε. «Το τελευταίο σχόλιο ήταν εμετικό και άθλιο, κ. Λαζαρίδη. Τι είπα μετά τα γεγονότα; Ότι εξαιτίας ενός ανεγκέφαλου, ενός βλάκα, μία ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Για πείτε μου, διαφωνείτε με αυτό; Δώστε του βραβείο. Εδώ πέρα δεν είμαστε για να χαϊδεύουμε αυτιά. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει. Θυμάστε για ποιο λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας; Η ομοσπονδία έχει πειθαρχικά όργανα, τα πειθαρχικά όργανα έχουν τακτικούς δικαστές. Δεν κρίνω εγώ, ούτε εσείς, κ. Λαζαρίδη. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ευτυχώς».

Όλες αυτές οι δηλώσεις δεν φανερώνουν μόνο το βαθμό στον οποίο αιρετοί εκπρόσωποι υποτίθεται του λαού φέρονται ως οπαδοί και ως ενεργούμενα του κάθε προέδρου. Αποτυπώνουν και τον πανικό του συστήματος Σαββίδη που καλομαθημένο να βλέπει όλα τα χατίρια να γίνονται, τώρα βρίσκεται για πρώτη φορά στο στόχαστρο και μην μπορώντας να βρει συμμάχους σε θέσεις πραγματικής εξουσίας, πιέζει να βγουν στη φόρα και να ορκιστούν πίστη στον ΠΑΟΚ όλα του τα εναπομείναντα στηρίγματα, ακόμη και βουλευτές που υπό κανονικές συνθήκες απλώς θα σε έκαναν να σκεφτείς για την κρίση των κοινοβουλευτικών θεσμών.

Μόνο που την ίδια στιγμή ας μην μας διαφεύγει ότι αυτή η «λουμπενοποίηση» του ποδοσφαίρου στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα σχέδια Σαββίδη. Μη μπορώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες σε βάρος του –και πώς να το κάνει όταν τις εικόνες τις είδε όλη η Ελλάδα– προτιμά μια εικόνα ενός ποδοσφαίρου όπου θα ακούγονται ανερυθρίαστα τα μεγαλύτερα ψέματα συμβάλλοντας έτσι σε μια γενική ανυποληψία και αίσθηση ανομία που ορίζοντα δεν έχει παρά το να ειπωθεί και επισήμως το «σιγά… και τι έγινε;». Η κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι δεν εξυπηρετεί αυτή την κατεύθυνση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ