Χαμένοι στην… εξυγίανση στον ΠΑΟΚ

Χαμένοι στην… εξυγίανση στον ΠΑΟΚ

Η άβολη αλήθεια και η «λεπτομέρεια» που αγνόησε ο ΠΑΟΚ και τα ΜΜΕ που διαφεντεύει είναι οι «θηλιές» που τον πνίγουν.

Ο πνιγμένος πιάνεται απ’ τα μαλλιά και το έξυπνο πουλί απ’ τη μύτη. Δυο παροιμίες σε μία που ταιριάζουν γάντι στην περίπτωση του οργανισμού που λέγεται ΠΑΟΚ και ο οποίος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα τις τελευταίες ημέρες.

Έπρεπε να περάσουν τρεις ημέρες προκειμένου να έρθει η κλήση σε απολογία του ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι ένα αντικείμενο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα των επισήμων της Τούμπας τραυμάτισε στο πρόσωπο τον προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τελείωσε προτού καν ξεκινήσει, για να καταφέρουν να αναφέρουν τα προσκείμενα στον Δικέφαλο του Βορρά μέσα ότι χτυπήθηκε μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού!

Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΟΚ επέλεξε να πάρει ρόλο πρωταγωνιστή στην κωμωδία «Δεν ακούω τίποτα, δε βλέπω τίποτα». Τα… πουλιά στον ουρανό της Τούμπας έλεγαν τα δικά τους τραγούδια. Ο διευθυντής επικοινωνίας Κυριάκος στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ανέλυσε την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου των τελευταίων τριάντα ετών καταλήγοντας στην εκπληκτική ατμόσφαιρα και στο φαντασμαγορικό τελετουργικό. Ωραία όλα αυτά, αλλά το «έγκλημα» έγινε κάνα – δυο λεπτά μετά. Και για αυτό, ούτε λόγος.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και η «επίσημη» φωνή του ΠΑΟΚ, ο υιός Σαββίδη ο Instagrammer, ο οποίος ξεκίνησε τις αναρτήσεις με κότες και ακολούθησε με φτηνές ειρωνείες. Προφανώς αυτές που «πουλάνε» στο κοινό (του).

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του, θεωρώντας ότι αυτό έχει… παχύνει τόσο πολύ ώστε με τη βοήθεια των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας και των υπολοίπων προσκολλημένων στο άρμα, θα καταφέρει να αποκρύψει αυτό που είδαν όλοι όσοι είχαν πρόσβαση σε τηλεόραση ή/και υπολογιστή. Και δεν ήταν λίγοι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι μόνο στο to10.gr τις ώρες που ακολούθησαν του συμβάντος, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο χρήστες επισκέφτηκαν τις σχετικές με το ντέρμπι αναρτήσεις! Και μιλάμε για μια ιστοσελίδα μόλις τριών μηνών…

Η σιωπή των αμνών συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ΠΑΟΚ και η… ναυαρχίδα της ενημέρωσης και της (ασπρόμαυρης και μόνο) αλήθειας πελαγοδρομούσε ανάμεσα στο αν ήταν εμπρόθεσμα ή εκπρόσθεσμα δηλωμένος ο Γκαρθία στο φύλλο αγώνα και στο φτηνό χιούμορ για το κατά πόσο μπορεί να έχει τραυματιστεί κάποιος δεχόμενος ένα αντικείμενο στο πρόσωπο. Ακόμη και σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε το βίντεο που δείχνει ξεκάθαρα τον Γκαρθία να δέχεται στο πρόσωπο το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής συνοδεύοντας την ανάρτηση με το σαρκαστικό #PrayforOscar.

Από τη μία πλευρά δηλαδή λέμε «τι κι αν τον χτύπησε κάποιο αντικείμενο, αν δεν ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα δεν έχει καμία σημασία» και από την άλλη λέμε επίσης «σιγά μωρέ, ένα χαρτάκι τον πέτυχε, μια χαρά είναι δυο μέτρα παλικάρι, σιγά μην έσκισε και κάνα καλσόν».

Λογικές που τρακάρουν βάναυσα με την πραγματικότητα βέβαια, αλλά είπαμε, αυτές είναι οι λεπτομέρειες που δε χρειάζεται να αναφέρουμε. Βλέπεις για παράδειγμα μια δήλωση ενός περαστικού γιατρού που έμαθε ότι «ο Γκαρθία δεν έπαθε τίποτα, όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές» να παίζει πρώτο θέμα στο τηλεοπτικό κανάλι Epsilon ιδιοκτησίας Σαββίδη και ταυτόχρονα να παίζει πρώτο θέμα και στο σάιτ της (ασπρόμαυρης) αλήθειας, αλλά την ίδια στιγμή τα ίδια μέσα έχουν «ξεχάσει» τις πραγματικές διαγνώσεις.

Διαγνώσεις τόσο του ιατρού του αγώνα (του υπαλλήλου του ΠΑΟΚ), όσο και του ιατρικού κέντρου όπου νοσηλεύτηκε ο Γκαρθία και πολύ περισσότερο τη διάγνωση της ιατροδικαστού κυρίας Ελένης Ζαγγελίδου που εξέτασε τον προπονητή του Ολυμπιακού έπειτα από εντολή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας. Τρεις διαγνώσεις γιατρών που εξέτασαν τον ασθενή και όχι… περαστικών, που μιλάνε ξεκάθαρα για τραυματισμό…

Και ο τραυματισμός προπονητή ξέρουμε τι σημαίνει και τι αυτός συνεπάγεται όταν προέρχεται από ευθύνη της αντιπάλου ομάδας.

Η όλη ιστορία αποτελεί ένα υπέροχο μάθημα για όλους όσους πίστεψαν στο παραμύθι (αυτής) της εξυγίανσης και της κάθαρσης. Για όλους όσους αγαπάμε τη διαφάνεια σε όλους τους τομείς και το πραγματικό ποδόσφαιρο, η αλήθεια είναι πικρή.

Η εξυγίανση και η κάθαρση αργούν. Και όσο μάλιστα τις τύχες των ομάδων που πρωταγωνιστούν (και όχι μόνο) τις κρατούν άνθρωποι που έχουν στον κοντινό τους περίγυρο υπόδικους ή/και καταδικασμένους για ποδοσφαιρικά εγκλήματα, το μόνο που θα έρθει είναι ακόμη χειρότερες ημέρες και ακόμη πιο πολλές χαμένες Κυριακές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ