Αυτό που… τρέμει η ΚΕΔ

Αυτό που… τρέμει η ΚΕΔ

Οι αρμόδιοι της διαιτησίας θέλουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να μην έχουν παράπονα. To10.gr εξηγεί όσα γίνονται στο πάρκο με τους ορισμούς.

Η ΚΕΔ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον παρασκηνιακό «πόλεμο» μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και εφαρμόζει φιλοσοφία Γραμμένου και στους ορισμούς! Όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ προσπαθεί να συγκρατήσει την κατάσταση και να μην χάσει τον έλεγχο του Δ.Σ. (σ.σ. ως πότε;), έτσι και οι αξιωματούχοι της διαιτησίας προσπαθούν να διαφυλάξουν τις θέσεις τους, προκειμένου να μην τεθεί θέμα αλλαγών. Με τον Κουκουλάκη να βρίσκεται με το 1,5 πόδι εκτός, αν και τελευταία προσέχει περισσότερο να μην δίνει αφορμές…

Αυτή τη λογική έχουν οι ορισμοί σε αγώνες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Δεν θέλουν να αδικηθούν οι δυο Δικέφαλοι και με αυτή τη λογική έβαλαν τον Στυλιαρά (Αιτ/νιας) στο παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα και τον Τζήλο (Λάρισας) στον αγώνα Κέρκυρα-ΠΑΟΚ.

Η φιλοσοφία του κάθε διαιτητή είναι γνωστή. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μια ήττα με τον Στυλιαρά, όμως ποτέ δεν είχε παράπονα από τον 42χρονο διαιτητή. Φέτος σφύριξε τον αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν το περσινό με τον Αστέρα, όπου η Ενωση μπορεί να ηττήθηκε με 3-2 στην Τρίπολη, όμως ευνοήθηκε! Συγκεκριμένα στο 0-1 δεν δόθηκε μαρς πέναλτι σε χέρι του Γκάλο στο 39’, ενώ στο 57’ δεν απέβαλε τον Βράνιες, στον οποίο έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη σε σκληρό μαρκάρισμα στον Στανισάβλιεβιτς και χρειάστηκε να… υποτροπιάσει στο 71’ για να δει τη δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά στον Μανιά.

Επιπλέον, ο Στυλιαράς είναι της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Επειδή οι διαιτητές ανήκουν σε ενώσεις, δεν περνά απαρατήρητο ότι ο πρόεδρός της Παναγιώτης Παπαχρήστος είχε καταθέσει υπέρ της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ ως μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ ανήκει στο μπλοκ του νότου.

Αναλυτικά ο απολογισμός της ΑΕΚ (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) με τον Στυλιαρά:
13/02/05 Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1
23/10/11 ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-1
03/12/12 ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
12/12/15 Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1
07/01/17 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 3-2
20/09/17 (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΑΕΚ – Λαμία 2-0

Στο Κέρκυρα-ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται διαιτητής. Ομως δεν περνά απαρατήρητο ότι ο Τζήλος ανήκει στην ΕΠΣ Λάρισας. Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, εξελέγη με τη στήριξη του ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ να στηρίζει τον απερχόμενο Ζήση Γρηγορίου. Επίσης, ο 35χρονος ρέφερι ποτέ δεν άφησε με παράπονα τον ΠΑΟΚ -το αντίθετο θα λέγαμε- στα προηγούμενα παιχνίδια που τον έβαλαν.

Αναλυτικά:
11/02/16 (ΚΥΠΕΛΛΟ) ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 0-0
3/01/17 Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-1
15/10/17 ΠΑΟΚ – Λαμία 4-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ