Γιαννάκης ο… κουμανταδόρος

Γιαννάκης ο… κουμανταδόρος

Από τα χαμηλά βρέθηκε στα ψηλά. Πάντα καλά κρυμμένος στο παρασκήνιο. Είχε καλούς δασκάλους. Τώρα είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα. Που κανονίζει ποιος θα σφυρίξει.

Ο Γιαννάκης είναι ΑΕΚ. Από μικρός. Από τον πατέρα του, που είναι «άρρωστος» με την Ένωση. Όλοι γνώριζαν το πάθος του θυρωρού που κατάφερε να πάρει τον γιο στην μεγάλη λεωφόρο που δεν την λένε Αλεξάνδρα.

Ο μικρός δεν μιλούσε. Παρακολουθούσε και μάθαινε. Οταν έγινε σοφέρ του Βασίλη ήρθε πιο κοντά σε πρόσωπα και καταστάσεις. Αρχισε τα θελήματα. Εδειξε ότι έχει ικανότητες. Ηταν πιστός, αποτελεσματικός και αθόρυβος.

Στην εποχή του τραγικού… ποιητή άλλαξε πόστο. Εξακολουθούσε να μένει στην αφάνεια μέχρι την ημέρα που έσκασε το σκάνδαλο. Με τις ενημερότητες. Με τις φωτοτυπίες. Το παιδί έβγαζε το χαρτζιλίκι του. Οπως κάτι φίλοι του που ξέρουν καλά τους νόμους.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Γιαννάκης πήρε αναγκαστικά πόδι. Όμως λένε ότι το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι. Ο πρωταγωνιστής μας ήταν έξυπνος, πλήρως καταρτισμένος για όλους και για όλα και επέλεξε τον επόμενο σταθμό της… σταδιοδρομίας του.

Τάχθηκε στην υπηρεσία του αίλουρου. Με εντολή να φτιάξει την κατάσταση προς όφελός του. Ο Γιαννάκης αποδείχθηκε ιδανικός για αυτό τον ρόλο. Δεν άργησε πολύ να γίνει ο καλύτερος κουμανταδόρος. Με την βοήθεια εκείνων που απολαμβάνει τον καφέ του.

Το ραντεβού γίνεται στα δυτικά προάστια. Στο μαγαζί είναι θαμώνες ο Γιαννάκης, ο Αλέξης, ο Θωμάς, ο χαλίφης του Νότου και ο Λεωνίδας. Όχι των τριακοσίων. Αυτός δεν είναι από τη Σπάρτη αλλά πρωτευουσιάνος. Τα λένε ωραία και καλά, τα συμφωνάνε, όπως λένε οι νταραβεριτζήδες και στέλνουν το… χαρτάκι. Ο Μιχάλης περιμένει με αγωνία και δεν τολμάει να φέρει αντίρρηση.

Εσχάτως έχουν μπερδευτεί λίγο τα πράγματα, αλλά ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ο Γιαννάκης, έπαιξε μεγάλη… μπάλα και στις αρχαιρεσίες. Τα κάνει όλα για το αφεντικό και του αρέσει ο τζόγος. Όλοι έχουν αδυναμίες… Αρχή και τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ