Ο Μιραλάς ευεργετεί τον Φορτούνη και το αντίθετο

Ο Μιραλάς ευεργετεί τον Φορτούνη και το αντίθετο

Ο κόουτς αναλύει τα πλεονεκτήματα που αποκτά ο Ολυμπιακός από την συνύπαρξη Μιραλάς-Φορτούνη.

Είχαμε δει τον Μιραλάς με τροφοδότη τον Ιμπαγάσα. Τώρα θα δούμε κάτι ξεχωριστό: Τον Μιραλάς με τον Φορτούνη. Η συνύπαρξη αυτή είναι ικανή να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό ποδοσφαιρικό μείγμα. Ο Κώστας Φορτούνης είναι παίκτης που αγωνίζεται ως «δεκάρι» αλλά δεν έχει τα κλασσικά χαρακτηριστικά της παλαιάς κοπής δεκαριών.

Ο Φορτούνης δεν σημαδεύει τους συμπαίκτες του εκτός αν πρόκειται για στημένες φάσεις. « Σπεσιαλιτέ» του είναι η πάσα στην κίνηση. Κινείται αυτός με την μπάλα για να βρει συμπαίκτες του που οι ίδιοι βρίσκονται σε κίνηση. Ο Μιραλάς θα προσφέρει στον Φορτούνη αυτό που μόνιμα ψάχνει ο Έλληνας διεθνής: Την κίνηση ώστε η μπάλα να μην πάει στα πόδια αλλά στον χώρο. Όχι εκεί που βρίσκεται αλλά εκεί που θα βρεθεί ο συμπαίκτης του.

Ο Κέβιν Μιραλάς θα βρει ένα παίκτη που δεν θα του πετάξει την μπάλα και θα περιμένει στην συνέχεια να δει την κατάληξη της προσπάθειάς του. Ο Φορτούνης έχει το πλεονέκτημα να δίνει την μπάλα και να τρέχει κάθετα στο γήπεδο προκειμένου να την πάρει πάλι μέσα στην περιοχή. Αυτό θα δίνει στον Μιραλάς το πλεονέκτημα να έχει κι άλλη αξιόπιστη επιλογή πέραν του να τελειώσει την φάση ή να πασάρει στον σέντερ φορ. Τον Φορτούνη που έρχεται ως δεύτερος φορ. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που ο Φορτούνης προτιμούσε τους κινητικούς φορ όπως ο Ανσαριφάρντ από τους βαρύς και στατικούς φορ όπως για παράδειγμα ο Καρντόσο.

Η συμμετοχή του Μιραλάς στην εντεκάδα του Ολυμπιακού θα έχει κι άλλες ευεργετικές συνέπειες στο παιχνίδι των πρωταθλητών. Θα βοηθήσει να ανέβει το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες που θα αναγκαστούν να οπισθοχωρήσουν προκειμένου να περιορίσουν τους ελεύθερους χώρους στον Βέλγο διεθνή ώστε να μην επιταχύνει. Θα επωφεληθεί ο σέντερ φορ δεδομένου ότι σε πολλές φάσεις η ομάδα του Γκαρσία θα είναι σαν να παίζει με δυο σέντερ φορ.

Εν ολίγοις, η παρουσία του Μιραλάς, θα κάνει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων ελκυστικότερο και πιο αποτελεσματικό. Θα προσφέρει περισσότερες επιλογές και θα απελευθερώσει τον Κώστα Φορτούνη. Υπάρχει ωστόσο και ένας κίνδυνος που θα πρέπει να υπολογιστεί. Ο Ολυμπιακός θα ανεβαίνει συνέχεια μπροστά αφήνοντας μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους στόπερ και τον τερματοφύλακα.

Είναι πιθανό δηλαδή να δημιουργηθούν προβλήματα στις κόντρα επιθέσεις Εδώ πάμε στα σχεδιαστικά προβλήματα του καλοκαιριού και στην απουσία στόπερ με εμπειρία και ταχύτητα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ