Διαιτησία : Ετσι… χάθηκαν στραγάλια και σημαίες

Διαιτησία : Ετσι… χάθηκαν στραγάλια και σημαίες

Διαβάστε τους επτά λόγους που η διαιτησία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και τις ευθύνες του Περέιρα και των συν αυτώ.

Αν κάποιος επιχειρούσε να βάλει έναν… τίτλο στη διαιτησία για τον πρώτο γύρο της Super League, αυτός θα ήταν «μεγάλο μπάχαλο». Από τη μια είναι τα πολλά λάθη που ανάγκασαν περίπου τις μισές ομάδες να βγάλουν ανακοινώσεις και από την άλλη η αδράνεια των αρμοδίων, δηλαδή της ΚΕΔ, σε αυτά. Για να μην σας ταλαιπωρούμε με κουραστικούς προλόγους και φιοριτούρες, μια καταγραφή όσων (δεν) έκανε η ΚΕΔ του Περέιρα και των συν αυτώ, είναι αρκετή.

Διαβάστε λοιπόν γιατί… χάθηκαν στραγάλια και σημαίες:

1) Ο Περέιρα υποσχέθηκε ανεξάρτητη και αμερόληπτη διαιτησία, όμως μέσω των ορισμών δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Δίνει και παίρνει η φημολογία ότι κουμάντο κάνουν, γνωστά και μη εξαιρετέα, ποδοσφαιρικά παράκεντρα.

2) Οι διαιτητές και οι βοηθοί δεν τιμωρούνται αναλόγως των λαθών τους! Η ΚΕΔ δίνει την εντύπωση που έχουν ασυλία και δεν βλέπει διαφορά από το αν ένα λάθος είναι κραυγαλέο ή όχι. Η… ποινή 3-4 αγωνιστικών είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού κάθε τόσο ορίζονται, χώρια που όταν επανέρχονται είναι στις πρώτες επιλογές για να …καλύψουν το χαμένο έδαφος.

3) Κανείς δεν ξέρει ποιος επιλέγει από τη μια τους διαιτητές και τους βοηθούς, από την άλλη τους παρατηρητές. Αν είναι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι και κριτής και κρινόμενος. Η οδηγία της UEFA είναι να τους επιλέγει διαφορετικός. Η ΚΕΔ είναι… άφαντη, αφού δεν τους παίρνουν τηλέφωνο για να τους ζητήσουν εξηγήσεις ή να τους «κράξουν» για κάποιο λάθος.

4) Εκθέσεις παρατηρητών δεν ανταποκρίνονται στην κριτική που έχουν κάνει στους διαιτητές ή στους βοηθούς στα αποδυτήρια μετά τη λήξη των αγώνων, όπου γίνεται η καθιερωμένη σύσκεψη του παρατηρητή με τη διαιτητική ομάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι παρατηρητές δεν σημειώνουν καν ότι έχουν κάνει χρήση βίντεο για κάποια φάση. Παράλληλα δεν έχουν διαψευστεί πληροφορίες ότι κάποιες εκθέσεις επιστράφηκαν για να αλλάξει ο βαθμός.

5) Ο Περέιρα δεν διευκρίνισε γιατί στην απολογιστική του ανακοίνωση, αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου γύρου ευχαρίστησε, τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, όσο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Αλέξη Δέδε, με το τελευταίο να έχει ξεσηκώσει μεγάλο σάλο. Και να ανοίγει τον δρόμο για σοβαρές εξελίξεις.

6) Παρότι ακούγεται έντονα ότι ο Πορτογάλος δεν κάνει τους ορισμούς, ο Περέιρα δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει τέτοιου είδους διευκρινήσεις, ώστε και στα ερωτήματα να απαντήσει, και η καχυποψία να μειωθεί.

7) Ο Περέιρα ήταν λαλίστατος στην αρχή, μοίραζε υποσχέσεις για 50-50, όμως χάθηκε στα …δύσκολα. Εκανε απολογισμό για την περιοδεία του με θέμα το τετραετές πλάνο (2018-2022) ανάπτυξης και εκπαίδευσης, όμως όχι για την εικόνα της διαιτησίας, με εξαίρεση ότι κατονόμασε ως συνεργάτες του τους Γραμμένο και Δέδε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ