Φίλοι για… πάντα

Φίλοι για… πάντα

Αγωνίστηκαν μαζί. Ίδρωσαν τις φανέλες. Ήταν φίλοι. Για ...πάντα; Φέτος η σχέση τους περνάει κρίση. Σοβαρή. Όταν μπαίνει στην μέση το συμφέρον και ο παχυλός μισθός όλα δοκιμάζονται. Η σημερινή μας ιστορία είναι διδακτική.

Ο Μιχάλης, ο Σταύρος και ο Δημήτρης ορίζονταν μαζί. Μέσα και έξω. Κοντά και μακριά. Είχαν εξαιρετικές σχέσεις. Στο φινάλε του Σταύρου, οι δύο φίλοι του ήταν εκεί. Αγκαλιάστηκαν και έκλαψαν. Οι στιγμές ήταν πράγματι συγκινητικές.

Πέρασε καιρός από τότε. Ο Δημήτρης δέχθηκε δελεαστική πρόταση. Από τον χαλίφη του Βορρά. Απάντησε θετικά, γνωρίζοντας ότι υπήρχε πιθανότητα να συγκρουστεί με τους φίλους του για να προασπίσει τα συμφέροντα του νέου του αφεντικού. Αυτοί έκαναν τα κέφια του χαλίφη από τον Νότο.

Ο Μιχάλης έκανε λάθη στο παρελθόν. Όταν ήταν εν ενεργεία νόμιζε ότι όλοι ήθελαν να του κάνουν κακό. «Έθαβε» λοιπόν συναδέλφους του με τους οποίους ήταν ισάξιοι στην ιεραρχία. Τον Χαράλαμπο, τον άλλο Σταύρο και μερικούς ακόμα. Το έκανε μέσω μηνυμάτων στο κινητό. Έγραφε και άλλα περίεργα που τα έστελνε στους φίλους του γιατί τους είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

Ο Δημήτρης τα έχει κρατήσει. Σαν να γνώριζε ότι μετά από χρόνια θα του ήταν χρήσιμα. Αν δημοσιοποιηθούν τα μηνύματα, καλύτερα να ανοίξει η γη να καταπιεί τον Μιχάλη. Έτσι ο Δημήτρης έχει στην κατοχή του ένα «όπλο» που μπορεί να εκπυρσοκροτήσει ανά πάσα στιγμή. Η φιλία πήρε την μορφή ομηρίας.

Ο Δημήτρης είναι από την αρχή σε θέση ισχύος γιατί γνωρίζει τα πάντα για τους φίλους του. Με ποιον μιλούν, πως σκέφτονται, πως κινούνται. Ενημερώνει τον χαλίφη του Βορρά για όλα. Για αυτή την δουλειά τον προσέλαβε.

Κάπως έτσι άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά ο Μιχάλης τον τελευταίο καιρό. Το δικό του αφεντικό αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει τη δύναμη του. Ότι δεν μπορεί πια να περνάει αυτά που θέλει. Η ιστορία φυσικά δεν έχει τελειώσει. Η φιλία σίγουρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ