Η δεύτερη απόπειρα της χρονιάς

Η δεύτερη απόπειρα της χρονιάς

Τότεναμ και Γουέστ Χαμ μπορούν να μας προσφέρουν καλές επιλογές. Οι σπερς μπορούν να κάνουν το διπλό, ενώ τα σφυριά είναι το φαβορί κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Η Νιούκαστλ μας πλήρωσε επί 3,10, αλλά η Έβερτον και ο Ρούνεϊ στάθηκαν πολύ αδύναμοι κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το αγωνιστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις βρετανικές χώρες. Και στην Αγγλία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το σκληρό πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου. Από αυτό το πρόγραμμα άλλες ομάδες εμφανίζονται ευνοημένες και άλλες καταπονημένες σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην πρώτη κατηγορία σημειώνουμε την Τότεναμ και τη Γουέστ Χαμ. Οι «πετεινοί» δεν έχουν δώσει ματς μετά τα Χριστούγεννα, οπότε και επικράτησαν με 5-2 της Σαουθάμπτον. Το βράδυ δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο Λίμπερτι, όπου τους περιμένει η ουραγός, αλλά με νέο προπονητή (Καρβαχάλ) Σουόνσι. Οι Ουαλοί όμως, αγωνίστηκαν στις 30 του Δεκέμβρη. Μάλιστα τα έδωσαν όλα κόντρα στη Γουότφορντ και νίκησαν 2-1 με ανατροπή στις καθυστερήσεις. Ικανοποιήθηκαν, αλλά καταπονήθηκαν.

Η Τότεναμ μπορεί να κάνει το διπλό εύκολα ή δύσκολα και ο Χάρι Κέιν είναι ικανός να βελτιώσει τα ποσοστά του στο σκοράρισμα. Και για ακόμα μια φορά τον ποντάρουμε για anytime σκόρερ.

Πάμε και στη Γουέστ Χαμ. Το τελευταίο της παιχνίδι χρονολογείται από τις 26 Δεκεμβρίου. Τότε είχε φέρει 3-3 με τη γηπεδούχο Μπόρνμουθ. Το βράδυ υποδέχεται τη Γουέστ Μπρόμιτς, η αδυναμία της οποίας να φτάσει σε νίκη εδώ και 19 αγωνιστικές, την έχει ρίξει μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι στις 31 του Δεκέμβρη έδινε μάχη με την Άρσεναλ. Ούτε τρεις μέρες ξεκούραση δεν έχουν οι φιλοξενούμενοι και αυτός είναι ο βασικός παράγοντας που μας οδηγεί στον άσο.

Συνεχίζουμε με τους Σκοτσέζους. Συγκεκριμένα με την τρίτη κατηγορία. Προπορεύεται η Έιρ. Τα πηγαίνει φυσικά μια χαρά και ειδικά μακριά από το γήπεδό της πανηγύρισε 7 νίκες σε 9 αναμετρήσεις. Ετοιμάζεται για την 8η στη 10η έξοδο, καθώς αντιμετωπίζει τη Στρανράερ. Αυτή βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η διοίκησή της ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και ήδη αποδέσμευσε ποδοσφαιριστές, αρκετοί εκ των οποίων είναι βασικοί. Το διπλό είναι πολύ πιθανό και όπως αντιλαμβάνεστε κατρακυλά σε όλο τον κόσμο.

Και κλείνουμε με το πρωτάθλημα της Κύπρου που επαναρχίζει από σήμερα. Η Ομόνοια έκανε κακή πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν. Άλλαξε προπονητή δύο αγωνιστικές πριν από τη διακοπή και στην τελευταία (21/12) ξέσπασε. Αν υποθέσουμε ότι βρήκε λίγο χρόνο να ηρεμήσει, να ανασυνταχθεί και ο νέος τεχνικός, Πέτεφ, να αλλάξει κάποια πράγματα, τότε η ομάδα της Λευκωσίας καθίσταται φαβορί στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη γηπεδούχο Αλκή. Αυτή είναι νεοφώτιστη και «χαμηλών πτήσεων». Όσο για την έδρα της, μέσα σε αυτή αξιοποίησε μόλις τα δύο από τα 8 ματς που έδωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ