ΠΑΟΚ : Παίζοντας με τις λέξεις

ΠΑΟΚ : Παίζοντας με τις λέξεις

Σωστή η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο σοκ της ΕΠΟ. Η διαρροή που αποφάσισε ο Δικέφαλος «ταιριάζει» με όσα λένε δημόσια ο Ιβάν και ο Γιώργος Σαββίδης.

Αντέδρασε διαβάζω ο ΠΑΟΚ, για την υπόθεση που είναι αλήθεια πως έχει σοκάρει κόσμο και κοσμάκη στο ποδόσφαιρο μας. Για την επιστολή και την σφαίρα (!) που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ, με παραλήπτη τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο.
Επέλεξε ο Δικέφαλος του Βορρά τον δρόμο της διαρροής προς τα μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να καταδικάσει αυτή την ακατανόητη ενέργεια, και πολύ καλά έκανε καθώς κάθε πράξη συμπαράστασης έχει τη σημασία της.

Τι αναφέρει το μήνυμα του ΠΑΟΚ; Πώς «Οι απειλές, οι γκανγκστερικές μέθοδοι και ο υπόκοσμος, ανήκουν οριστικά στο χθες του ποδοσφαίρου. Οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού μέσω απειλών θεσμικών προσώπων, όπως ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, οφείλει να πέσει στο κενό. Καταδικάζουμε όχι μόνο την απειλητική ενέργεια εναντίον του Βαγγέλη Γραμμένου, αλλά και οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού των Αρχών του Ποδοσφαίρου. Ο αγώνας για εξυγίανση και καθαρό ποδόσφαιρο είναι χρέος όλων μας, όπως χρέος της Πολιτείας είναι να ξεριζώσει με κάθε τρόπο και κόστος, τις ρίζες του συστήματος που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο».

Μια χαρά τα λένε οι Θεσσαλονικείς. Προκαλούν όμως μερικές απορίες, είναι η αλήθεια γιατί οι δράσεις τους δίνουν την εντύπωση… Δικέφαλου. Για παράδειγμα αυτό το μότο που λανσάρει ο Γιώργος Σαββίδης εδώ και εβδομάδες πως «πρωτάθλημα εμείς ή κανείς» πως ακριβώς εξυπηρετεί το χρέος της εξυγίανσης; Δεν ακούγεται κομματάκι απειλητικό, ο γιος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να επαναλαμβάνει κάθε εβδομάδα μέσω των social media, αυτό το «εμείς ή κανείς»; Τι εννοεί, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ με αυτή την ατάκα; Το θα πει «εμείς ή κανείς»; Σε ποιους απευθύνει το μήνυμα του και τέλος πάντων δεν είναι απειλητικό το περιεχόμενο της ατάκας που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του;

Και αν ο Γιώργος Σαββίδης είναι νεαρός και ίσως… άμαθος στην επίδραση που μπορεί να έχει στην κοινή γνώμη, ο τρόπος που εκφράζει τα συναισθήματα του για το πρωτάθλημα που εξελίσσεται, ο Ιβάν Σαββίδης τι λέει για όλα αυτά; Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ο οποίος πριν από μερικές ημέρες στο δικό του Χριστουγεννιάτικο μήνυμα δεν παρέλειψε να εκφράσει, και εκείνος, διάφορα στο ίδιο μήκος κύματος.

Ένα μανιφέστο «πολέμου» το οποίο εμπεριείχε ατάκες όπως «Μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουμε πρωταθλητές Ελλάδος στο ποδόσφαιρο». Γιατί δηλαδή μπορεί μόνο ο ΠΑΟΚ και όχι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος που επίσης διεκδικούν τον τίτλο. Και καλά το «μπορούμε» αλλά γιατί «πρέπει» σώνει και ντε; Ποιος δημιουργεί αυτό το περιβάλλον «υποχρέωσης»; Από πού πηγάζει το απόλυτο της άποψης; Αμ το άλλο. Εκείνο το «αν θέλω χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρών δεν το θέλω». Ποια δύναμη δηλαδή ακριβώς, και προς ποια κατεύθυνση; Δεν εμπεριέχει μια δόση απειλής όλο αυτό; Για ποδόσφαιρο δεν μιλάμε, ή αλλάξαμε περιβάλλον και δεν το καταλάβαμε.

Είπε και άλλα ο κορυφαίος επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του ξενοδοχείου που φιλοξένησε πρόσφατα σε παγκόσμια πρωτοτυπία το Συμβούλιο της ΕΠΟ) στο περίφημα διάγγελμα. Μίλησε για παράδειγμα για τη «συμμαχία των Αθηνών», αναφέρθηκε σε «αδύναμους» φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Αν εκτιμά ότι ο λόγος του είναι ενωτικός; Τότε ας μην το κουβεντιάσουμε παραπάνω, μέρες που είναι.

Έχει μεγάλη σημασία ένας μεγάλος αθλητικός οργανισμός, όπως ο ΠΑΟΚ να παίρνει θέση δημόσια για ένα τόσο σοβαρό γεγονός όπως το χθεσινό. Έχει ακόμη μεγαλύτερη όμως, να φροντίσει και εκείνος όπως και οι υπόλοιποι να προστατεύσει το προϊόν του ποδοσφαίρου με συμπεριφορές ανάλογες της περίστασης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ