ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΑΕΚ για τον «ζογκλέρ» της Κοπεγχάγης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΑΕΚ για τον «ζογκλέρ» της Κοπεγχάγης

Ρώτησε για τον 25χρονο Μαροκινό εξτρέμ Γιουσέφ Τουτού η ΑΕΚ, κινήσεις του Λυμπερόπουλου για την άμεση απόκτηση ακραίου επιθετικού.

Το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με την Πόρτο για την απόκτηση του Ερνάνι δεν πτοεί τους ανθρώπους ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν ήδη τις επαφές για τον παίκτη που θα κληθεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στα άκρα της επίθεσης. Και σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε to10.gr, το όνομα που απασχολεί αυτό το διάστημα τον Νίκο Λυμπερόπουλο είναι αυτό του Γιουσέφ Τουτού.

Ο 25χρονος εξτρέμ της Κοπεγχάγης έχει προταθεί εδώ και καιρό στην Ενωση, αλλά η περίπτωσή του έχει ξεχωρίσει από την έρευνα που κάνει όλο αυτό το διάστημα το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου. Με τις θετικές εισηγήσεις των σκάουτς της ΑΕΚ να πείθουν τον «Λύμπε» ότι ο Μαροκινός ακραίος επιθετικός μπορεί να αποτελέσει τη λύση το πρόβλημα της ομάδας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Λυμπερόπουλος ρώτησε αρμοδίως ξεκίνησε τις επαφές για τον Τουτού, επιβεβαιώνοντας ότι ο υψηλόσωμος εξτρέμ είναι μία από τις περιπτώσεις που απασχολούν έντονα την Ενωση, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Και με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τον παίκτη στην Κοπεγχάγη, η απόκτησή του δεν είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

Βασικό ρόλο στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ παίζει το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Τουτού με την Κοπεγχάγη ολοκληρώνεται σε έξι μήνες από τώρα. Κάτι που σημαίνει ότι η Ενωση μπορεί να… πάρει την υπογραφή του από την 1η Γενάρη για τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι καίγονται τώρα για ενίσχυση στα άκρα, για αυτό τον θέλουν άμεσα. Κάτι που επίσης δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Καθώς ο Τουτού δεν έχει βασικό ρόλο στη φετινή Κοπεγχάγη. Οπως αποτυπώνεται και από τις μόλις 18 συμμετοχές του (σε σύνολο 32 αγώνων της ομάδας του).

Μία άλλη λεπτομέρεια που καθιστά προσιτή και πιθανή την απόκτηση του Τουτού για την ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε τον Οκτώβρη από τη νυν ομάδα του. Ενώ στις αρχές του Δεκεμβρίου ο προπονητής της Κοπεγχάγης, Στάλε Σολμπάκεν, ενημέρωσε δημόσια ότι ο Τουτού και οι Κάσπερ Κουσκ, Μάρτιν Πούσιτς, δεν θα μείνουν στον σύλλογο. Και ότι οι εκπρόσωποί τους έχουν ενημερωθεί να τους βρουν ομάδες.

ΕΞΤΡΕΜ ΣΕ ΚΟΡΜΙ «ΔΕΚΑΡΙΟΥ»

Ο Τουτού αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Κοπεγχάγης. «Βγήκε» από τις ακαδημίες του συλλόγου, έκανε το… αγροτικό του σε μικρότερες ομάδες (Χβίντοβρε, Εσμπιεργκ) και από το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στη βάση του. Με την ομάδα της πρωτεύουσας της Δανίας έχει 171 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 18 γκολ και 15 ασίστ, με τις τρεις τελευταίες χρονιές του να είναι η καλύτερες της καριέρας του.

Ένα άλλο στοιχείο που καθιστά ξεχωριστή την περίπτωση του Τουτού είναι το γεγονός ότι γνωρίζει τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Εχει μεγαλώσει σε έναν σύλλογο που πάντα κυνηγά τίτλους και η ΑΕΚ έχει ανάγκη παίκτες που ξέρουν να τους κατακτούν. Με τον Τουτού να έχει στη συλλογή του 2 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα Δανίας με την Κοπεγχάγη, αλλά και συμμετοχές στο Europa League και το Champions League.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Τουτού, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το κορμί του. Το ύψος του φτάνει το 1,90 μ. και οι κινήσεις του θυμίζουν περισσότερο «δεκάρι». Κι όμως, στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε ως εξτρέμ (κυρίως αριστερός, παρότι δεξιοπόδαρος). Και παρότι γεννημένος και μεγαλωμένος στη Δανία της σκληρής τακτικής και του «by the book» ποδοσφαίρου, η μαροκινή του φύση τον ακολουθούσε πάντα στο ποδόσφαιρο. Με τις ντρίμπλες, τα φαντεζί κοντρόλ και τα… τσαλιμάκια να είναι σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού του.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ… ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τέλος, έχει σημασία να αναφέρουμε ένα στοιχείο σχετικά με τα κίνητρα που έχει ο Τουτού για την επόμενη ομάδα του και την επιστροφή του σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Πριν από έναν χρόνο ο 25χρονος εξτρέμ της Κοπεγχάγης ανακοίνωσε ότι απαρνείται την Εθνική Δανίας για τη χώρα των προγόνων του, το Μαρόκο. Παρά το γεγονός ότι έχει καταγράψει 13 συμμετοχές με την εθνική Ελπίδων της Δανίας.

Αν και έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στις κλήσεις του Ερβέ Ρενάρ, δεν έχει καταφέρει να «γράψει» κάποια επίσημη συμμετοχή με την αφρικανική χώρα. Κάτι που θα προσπαθήσει να αλλάξει άρδην στις επόμενες κλήσεις του εθνικού εκλέκτορα του Μαρόκου. Καθώς δεν κρύβει την επιθυμία του να παίξει στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Εξέλιξη που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν στην επόμενη ομάδα του έχει χρόνο συμμετοχής και σημαντικό ρόλο. Κάτι που μπορεί να του προσφέρει η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ